Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Τα μυστικά που λίγοι ξέρουν: Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις το μπαλκόνι σου

Δώστε βάση!

18 Μαΐου 2022 16:55
Τα μυστικά που λίγοι ξέρουν: Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσεις το μπαλκόνι σου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τώρα που καλοκαιριάζει και ο καιρός έχει αρχίσει να φτιάχνει, τα μπαλκόνια και οι βεράντες έχουν την τιμητική τους. Όλοι προτιμούν το βραδάκι να κάθονται στο μπαλκόνι αντί στο σαλόνι.

Βέβαια, μιας και ήρθε η στιγμή να "ανοίξουμε" το μπαλκόνι μας... ήρθε και η στιγμή να το καθαρίσουμε! Παρακάτω θα βρεις όλες τις συμβουλές που χρειάζεσαι για να καθαρίσεις το μπαλκόνι σου αποτελεσματικά.

Με την ευκαιρία δες εδώ ποιο είναι το φυτό που θα κάνει το μπαλκόνι σου να μυρίζει ωραία και διώχνει και τα κουνούπια.

Σκούπισμα

Προτού πιαστείς με νερά και λάστιχα, ρίξε ένα πολύ καλό σκούπισμα στο μπαλκόνι σου. Μάζεψε ό,τι σκουπίδια και ό,τι χώματα και σκόνες υπάρχουν και ρίξτα σε μια σακούλα για σκουπίδια. Έτσι, θα γλιτώσεις χρόνο από το να προσπαθείς να ξεβουλώσεις τα λούκια όταν θα ρίξεις νερό. Έπειτα, προσεκτικά ρίξε νερό να πλύνεις τη βεράντα. Προσοχή μην κάνεις μούσκεμα τους από κάτω!

Τοίχοι

Με τη σκούπα πάρε ότι αράχνες έχουν οι τοίχοι. Σε μια λεκανίτσα ρίξε νερό και λίγο ξύδι. Έπειτα, βούτα ένα πανί και στράγγιξε το πολύ καλά. Πέρνα τους τοίχους της βεράντας με αυτό. Δε θέλεις να είναι πολύ βρεγμένο για να μην προκαλέσεις υγρασία στα ντουβάρια- για αυτό και ποτέ δεν ρίχνουμε νερό με το λάστιχο!

Κουφώματα

Εδώ τα πράγματα είναι κλασικά. Σε μια λεκάνη βάζεις νερό και λίπο απορρυπαντικό ή σαπούνι για τα πιάτα. Με ένα βρεγμένο πανί περνάς καλά τα κουφώματα να καθαρίσουν και με ένα στεγνό ύστερα από πάνω ένα πέρασμα για να μην αφήσουν λεκέδες. Τα τζάμια καθάρισε τα με Άζαξ!

Τραπέζια και καρέκλες

Με το μείγμα που είχες σε νερό και ξύδι πέρνα ελαφριά και τις ξύλινες επιφάνειες. Πάλι με πολύ καλά στραγγισμένο πανί για να μην φουσκώσουν. Αν έχεις έπιπλα από σίδερο, τότε χρησιμοποίησε το μείγμα από το σαπουνόνερο για να τα καθαρίσεις.

Μαξιλαροθήκες/ριχτάρια

Η αλήθεια είναι πως θα ήταν καλό να έχεις μαζέψει μαξιλάρια και υφάσματα από τη βεράντα σου γιατί κρίμα η ταλαιπωρία. Παρόλα αυτά, αν τα άφησες, βγάλτα από τις θήκες, τίναξε μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες και βάλτα στο πλυντήριο για πλύσιμο! Τα μαξιλάρια στο πρόγραμμα για τα ευαίσθητα και τις μαξιλαροθήκες στο δυνατό!

Κάγκελα/ Τελικό καθάρισμα

Τα κάγκελα θα τα καθαρίσεις με πανί και σαπουνόνερο. Αν μένεις σε πολυκατοικία μη διανοηθείς και πιάσεις το λάστιχο να τα κάνεις. Δεν χρωστάει σε τίποτα ο κόσμος από κάτω να βραχεί. Με υπομονή και θέληση θα τα καθαρίσεις με σαπουνόνερο και πανάκι. Τέλος ρίξε ότι έχει μείνει από το σαπουνόνερο και από το νερό με το ξύδι στο πάτωμα του μπαλκονιού και κάνε ένα τελευταίο πλύσιμο.

Με την ευκαιρία δείτε πως θα ανανεώσετε το μπαλκόνι σας

Πηγή: exypnes-idees.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share