Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Δεν είναι μόνο το ξύδι: Τα 2 πάμφθηνα υλικά για ένα αστραφτερό μπάνιο

Φυσικό απορρυπαντικό με θαυματουργά αποτελέσματα!

18 Μαΐου 2022 14:13
Δεν είναι μόνο το ξύδι: Τα 2 πάμφθηνα υλικά για ένα αστραφτερό μπάνιο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα καθαριστικά τα οποία κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν χημικά συστατικά! Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερες νοικοκυρές έχουν κάνει στροφή προς την "πράσινη" και φυσική καθαριότητα.

Και για να λέμε την αλήθεια, πολύ καλά κάνουν.

Μπορούμε λοιπόν να φτιάξουμε τα δικά μας φυσικά καθαριστικά, τα οποία είναι εντελώς ακίνδυνα για την υγεία και ταυτόχρονα φιλικά προς το περιβάλλον!

Ένα τέτοιο απορρυπαντικό με φυσικά υλικά που αποδεικνύεται θαυματουργό για το μπάνιο είναι αυτό που περιέχει μαγειρική σόδα, λευκό ξύδι και άλλα τρία υλικά.

 αστραφτερό μπάνιο

Υλικά

  • 1 1/2 φλυτζάνι (200gr) μαγειρική σόδα
  • 1/2 φλυτζάνι (120ml) υγρό σαπούνι
  • 1/2 φλυτζάνι (120ml) νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας (30ml) λευκό ξύδι
  • 1 μπουκάλι με ψεκαστήρα

Διαδικασία

  • Ρίξτε τα υλικά στο μπουκάλι.
  • Βιδώστε το καπάκι του και ανακινείστε δυνατά για να αναμειχθούν τα συστατικά.
  • Ψεκάστε τον νιπτήρα, την μπανιέρα ή τα πλακάκια και τρίψτε με ένα πανί ή ένα σφουγγάρι.

Τον ταλαιπωρούσε καιρό το βούλωμα της λεκάνης στην τουαλέτα: Η... μαγική μαγιά του έλυσε τα χέρια!

Η ενοχλητική δυσοσμία των αποχετεύσεων είναι μεγάλο πρόβλημα. Όσο καθαρά, τακτοποιημένα και οργανωμένα και αν είναι το μπάνιο και η κουζίνα η μυρωδιά που έρχεται μέσα από τις σωληνώσεις, χαλάει όλη την ατμόσφαιρα του σπιτιού..

Τα απορρυπαντικά, τα απορρίμματα τροφίμων και άλλων οργανικών συστατικών που περνούν μέσα από τους σωλήνες, κολλούν στα τοιχώματα δημιουργώντας στρώματα λίπους, προκαλώντας δυσοσμία. Είναι πολύ εύκολο να αναπτυχθούν βακτήρια που αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται, με τις προφανείς συνέπειες μπορεί να φανταστεί κανείς.

Οι χημικές ουσίες που πωλούνται σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ είναι εξαιρετικά διαβρωτικές. Αυτό, σε τελική ανάλυση, είναι αντιπαραγωγικό επειδή μπορεί να προκαλέσει την διάβρωση των σωλήνων, η οποίοι σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να καταστραφούν και να χρειαστούν αποκατάσταση.

μαγειρικη-σοδα

Το καλύτερο πράγμα, ως εκ τούτου, είναι να χρησιμοποιείτε λιγότερο επιθετικές και πιο «υποφερτές» μεθόδους για τα υδραυλικά συστήματα του σπιτιού σας. Παρακάτω θα σας δείξουμε 2 μεθόδους για να καθαρίσετε τις αποχετεύσεις και να απαλλαγείτε από τις δυσάρεστες μυρωδιές.

1) Η πρώτη μέθοδος για την απολύμανση των σωλήνων περιλαμβάνει νερό, ξύδι και μαγειρική σόδα . Ρίχνουμε 5 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα στην αποχέτευση. Αναμιγνύουμε ένα ποτήρι νερό με ένα ποτήρι ξύδι, τα τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα και αφήνουμε να πάρει βράση. Μετά το χύνουμε πάνω από την μαγειρική σόδα. Αφήνουμε να δράσει για τουλάχιστον τριάντα λεπτά.

2) Αν δεν έχετε αυτά τα συστατικά, μπορείτε να επιλέξετε μια άλλη «συνταγή» ,απλή και εξίσου αποτελεσματική. Βράστε ένα ποτήρι νερό,ρίξτε λίγη μαγιά και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Ρίξτε το μείγμα στην αποχέτευση ή στην λεκάνη του μπάνιου και αφήστε όλη την νύχτα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share