Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Θαυματουργή κανέλα: Εξαφανίζει τον σκόρο από την ντουλάπα μαζί με άλλα δύο πάμφθηνα υλικά

Θα γίνει παρελθόν!

18 Μαΐου 2022 11:49
Θαυματουργή κανέλα: Εξαφανίζει τον σκόρο από την ντουλάπα μαζί με άλλα δύο πάμφθηνα υλικά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο σκόρος είναι ένα πρόβλημα, που συναντάμε στις ντουλάπες μας και μας τρώει τα ρούχα, αλλά φυσικά υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα αποτελεσματικά και άμεσα.

Η κανέλα έχει πολλές χρήσεις, εκτός από το ότι κάνει ως καρύκευμα πιο νόστιμο το φαγητό μας, ακόμη και σε γλυκό με... αρχαία ελληνική συνταγή. Έχει αποδειχθεί καταλυτικά μέχρι και για δουλειές του σπιτιού μας, με το σκόρο να μας λέει... αντίο αν την χρησιμοποιήσουμε σε μείγμα της.

κανέλα

Έτσι θα διώξετε το σκόρο με τη βοήθεια της κανέλας

Συγκεκριμένα, σπάστε 4 ξυλάκια κανέλας σε μικρά κομμάτια και συνδυάστε τα με 1/2 φλ. ολόκληρα γαρίφαλα και 1/2 φλ. κόκκους μαύρου πιπεριού.

Με ένα κουτάλι γεμίστε μικρά υφασμάτινα σακουλάκια με το μείγμα που φτιάξατε, σφίξτε τα ώστε να κλείσουν γερά και κρεμάστε τα στις ντουλάπες σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να φτιάξετε ένα μείγμα από κομμάτια από ξυλάκια κανέλας και λεβάντα.

Μέλι και κανέλα: Τι "μπορεί να θεραπεύσει" αυτός ο συνδυασμός:

Αρθρίτιδα

Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη σε ένα φλιτζάνι με βραστό νερό. Πιείτε το μείγμα το πρωί και το βράδυ. Με την τακτική κατανάλωση, ακόμη και η χρόνια αρθρίτιδα μπορεί να θεραπευτεί.

Ακμή

Ανακατέψτε το μέλι με λίγη κανέλα σε σκόνη και εφαρμόστε το μείγμα που προκύπτει απ ‘ευθείας πάνω στην ακμή πριν πάτε για ύπνο. Ξεβγάλτε το πρόσωπό σας, το επόμενο πρωί.

Στομαχόπονος

Το μέλι σε συνδυασμό με τη κανέλλα να θεραπεύσει πόνους στο στομάχι. Καταναλώστε το μείγμα τακτικά, προκειμένου να βοηθήσετε το έλκος του στομάχου.

Γρίπη

Το μέλι περιέχει φυσικά συστατικά που σκοτώνουν τους ιούς και προστατεύουν από τη γρίπη.

Μακροζωία

Η ημερήσια κατανάλωση του τσαγιού σε συνδυασμό με μέλι και κανέλα μπορεί να παρατείνει τη ζωή σας. Αναμείξτε 4 κουταλιές της σούπας μέλι, 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη και 3 κουταλιές της σούπας νερό. Μαγειρέψτε το μείγμα όπως κάνετε το τσάι. Πιείτε ένα τέταρτο του φλιτζανιού τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα. Το δέρμα σας θα είναι απαλό και φρέσκο.

μέλι και κανέλα

Λοίμωξη του δέρματος

Ανακατέψτε το μέλι και με τη κανέλα και εφαρμόστε το μείγμα πάνω στα μέρη του δέρματος που επηρεάζονται από λοιμώξεις. Αφήστε το μείγμα για περίπου μισή ώρα πριν το ξέπλυμα με χλιαρό νερό.

Χοληστερόλη

Ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας μέλι και τρία κουταλάκια του γλυκού κανέλα σε ένα μεγάλο φλιτζάνι τσαγιού. Μόλις πιείτε το τσάι, το επίπεδο της χοληστερόλης, θα πρέπει να μειωθεί κατά 10% μέσα σε δύο ώρες.

Οι καρδιακές παθήσεις

Κάντε μια πάστα από μέλι και κανέλα σε σκόνη. Απλώστε την πάστα σε μια φέτα ψωμί και να το τρώτε τακτικά ως πρωινό . Αυτό θα μειώσει τα επίπεδα της χοληστερόλης και θα αποτρέψει επίσης την καρδιακή προσβολή.

Μέλι και κανέλα για το κρυολόγημα

Σε περίπτωση που προσπαθείτε να απαλλαγείτε ένα κρυολόγημα, τότε καταναλώστε 1 κουταλιά της σούπας μέλι σε συνδυασμό με το ένα τέταρτο του από ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα.

Καταναλώστε αυτό το μείγμα τρεις ημέρες στη σειρά. Ο υγιής συνδυασμός θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το κρύωμα, καθώς και τον χρόνιοο βήχα και τη φλεγμονή των κόλπων.

Ανοσοποιητικό σύστημα

Καταναλώστε τακτικά μέλι με κανέλα. Αυτός ο συνδυασμός θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και θα προστατεύσει τον οργανισμό σας από τα βακτήρια και τους ιούς.

Υπογονιμότητα

2 κουταλάκια του γλυκού μέλι, καθημερινά πριν κοιμηθείτε, μπορεί να θεραπεύσει τη στειρότητα στους άνδρες. Οι γυναίκες, από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να καταναλώνουνε λίγη κανέλα σε συνδυασμό με μισό κουταλάκι του γλυκού μέλι.

Χάστε βάρος

Βάλτε λίγο μέλι και κανέλα σε σκόνη σε ένα ποτήρι νερό και ανακατέψτε τα καλά. Πίνετε το μείγμα κάθε πρωί με άδειο στομάχι, μισή ώρα πριν από το πρωινό. Με την τακτική κατανάλωση, θα χάσετε βάρος ακόμη και τα άτομα που είναι παχύσαρκα.

Τριχόπτωση

Όσοι πάσχουν από τριχόπτωση ή φαλάκρα πρέπει να συγχέουμε το ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη. Απλώστε το μείγμα που προκύπτει στο στεφάνι και αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά πριν να λούσετε τα μαλλιά σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share