Τρίτη, 19 Μαρτίου 2024

Βάλτε αμέσως αυτά τα φυτά σπίτι σας: Θα σας φέρουν τύχη και ευημερία

Ο λόγος για...

18 Μαΐου 2022 10:20
Βάλτε αμέσως αυτά τα φυτά σπίτι σας: Θα σας φέρουν τύχη και ευημερία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η φύση έχει θετική επίδραση τόσο στην υγεία μας όσο και στην ψυχολογία μας, επομένως έστω και ένα μικρό άνθος μέσα στο σπίτι σου μπορεί να σου φτιάξει την διάθεση.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε το φυτό που θα κάνει το μπαλκόνι σου να μυρίζει ωραία και διώχνει και τα κουνούπια.

Επιπλέον, όμως υπάρχουν στο περιβάλλον αόρατες ενεργειακές δυνάμεις που επηρεάζουν θετικά και αρνητικά όλες τις πλευρές της ζωής μας από την υγεία και τις σχέσεις μέχρι την επαγγελματική σταδιοδρομία και τα οικονομικά μας.

Μάλιστα, υπάρχουν κάποια φυτά τα οποία μπορούν να φέρουν τύχη και ευημερία στο σπίτι μας. Ποια είναι αυτά;

Μπαμπού

Σύμφωνα με το Feng shui, τα μπαμπού φυτά πέρα από την ηρεμία, την τύχη, την αγάπη, το πλούτο, την υγεία και την ευημερία, χαρίζουν και καθαρή ατμόσφαιρα στον χώρο. Όσον αφορά την σχέση του φυτού με το Feng shui, υπάρχουν κάποιες φιλοσοφίες στο πως πρέπει να το τοποθετήσεις. Πιο συγκεκριμένα, εάν θέλεις να προσεγγίσεις την ευτυχία, τον πλούτο και την μακροβιότητα θα πρέπει να βάλεις σε ένα βάζο 3 στελέχη.

Σε περίπτωση που θέλεις καλή τύχη στην οικογένεια τοποθέτησέ τα με κατεύθυνση προς την ανατολή, ενώ αν θέλεις η τύχη να ευνοήσει τα οικονομικά σου μπορείς να τα βάλεις νοτιοανατολικά. Αν θέλεις όμως μεγαλύτερη ευλογία σε όλα τα θέματα, μπορείς να πάρεις 21 στελέχη από μπαμπού και να τοποθετήσεις όλα μαζί σε ένα όμορφο γυάλινο βάζο. Plus, ποτέ μην βάλετε το βάζο με τα μπαμπού στο πάτωμα, καθώς πρέπει να βρίσκετε πάντοτε ψηλά, μόνο έτσι θα ρέει θετική ενέργεια στον χώρο σας.

Σανσιβέρια

Βάλτε αμέσως αυτά τα φυτά σπίτι σας: Θα σας φέρουν τύχη και ευημερία

Η Σανσιβέρια, γνωστή και ως η «γλώσσα της πεθεράς» είναι ένα πανέμορφο φυτό που μπορεί να αποτελέσει ιδανική λύση για κάθε σπίτι, όχι μόνο για την αισθητική που μπορεί να προσφέρει σε έναν χώρο, αλλά και για την ικανότητα του να φιλτράρει πολλές βλαβερές ουσίες που μπορεί να βρίσκονται στο περιβάλλον μας. Όσο περίεργο και να ακουστεί, η σανσιβέρια έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την κινέζικη φιλοσοφία, συγκεκριμένα προστατεύει το σπίτι από τις απειλές και γενικά από την αρνητικότητα των ανθρώπων που μπορεί να το επισκεφτούν. Βέβαια, απομακρύνει τις τοξίνες από τον αέρα, με αποτέλεσμα να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητά του χώρου.

Σπαθίφυλλο

Ένα εντυπωσιακό φουντωτό φυτό που όχι μόνο θα σας χαρίσει όμορφα συναισθήματα γεμάτα θετική ενέργεια και ηρεμία, αλλά θα προσφέρει στον χώρο σας μεγάλη δόση πράσινου. Το φυτό αυτό μπορεί να κάνει θαύματα στο σπίτι σας, αρκεί και μόνο να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα μέρη. Αν το τοποθετήσετε στην είσοδο του σπιτιού σας θα σας προσφέρει μια ζωή γεμάτη πλούτο και επιτυχίες, αυτό βέβαια μπορείτε να το υιοθετήσετε και στο γραφείο σας. Επίσης, το σπαθίφυλλο πέρα απ’ όλα αυτά ενισχύει το δέσιμο στις υπάρχουσες σχέσεις, ενώ αυξάνει την πιθανότητα να βρεις την πραγματική αγάπη.

Κρασούλα

Το feng shui υποστηρίζει πως τα φυτά με στρογγυλά φύλλα –όπως η κρασούλα φέρνουν τύχη, πλούτο και ευημερία σε ένα χώρο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το έχουν ταυτίσει με το ιδανικότερο δώρο για κάποιον που άνοιξε τώρα τα επαγγελματικά του «φτερά». Επίσης εάν το τοποθετήσετε στην είσοδο λένε πως φέρνει πλούτο και επιτυχία.

Ορχιδέα

 Βάλτε αμέσως αυτά τα φυτά σπίτι σας: Θα σας φέρουν τύχη και ευημερία

Η ορχιδέα είναι μια πολύπλευρη πηγή ενέργειας που μπορεί να απελευθερώσει την δύναμή της, αν και μόνο αν τοποθετηθεί στο σωστό μέρος. Για την ορχιδέα το καλύτερο μέρος είναι ο χώρος που ξεχειλίζει από φυσικό φως. Τι μπορεί να μας προσφέρει μια ορχιδέα σύμφωνα με το feng shui; Αν την βάλετε στο νοτιοδυτικό τμήμα θα ευνοήσει την επιτυχία, την οικονομική ευημερία και την επίτευξη της τύχης.

Επιπλέον, στα νοτιοδυτικά αποτελεί την τέλεια επιλογή για το σπίτι που ζει μια οικογένεια, καθώς το λουλούδι θα συμβάλλει στην αποκατάσταση των υποχωρημένων συναισθημάτων και του πάθους, θα είναι μια πίστη για ήρεμες, φιλικές σχέσεις και θα βοηθήσει στην αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των συντρόφων. Επίσης, η ορχιδέα εάν τοποθετηθεί ανατολικά θα ευνοήσει την υγεία!

Πηγή: glow.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share