Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Με μόλις μια σκελίδα σκόρδο στο τζάμι του παραθύρου σας θα πετύχετε το απίστευτο!

Σπουδαία και πανέξυπνη λύση

17 Μαΐου 2022 13:54
Με μόλις μια σκελίδα σκόρδο στο τζάμι του παραθύρου σας θα πετύχετε το απίστευτο!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σκόρδο το χρησιμοποιούμε συνέχεια στα φαγητά μας και γενικά είναι πολύ διαδεδομένο στην κουζίνα μας, καθώς δίνει μια ιδιαίτερη γεύση στο φαγητό μας. Επίσης είναι και πάρα πολύ υγιεινό!

Με την ευκαιρία δες εδώ πως το σκόρδο βοηθά στην απομάκρυνση της μούχλας από το πλυντήριο.

Αλλά το ξέρετε, ότι έχει και άλλες χρήσεις εκτός από αυτές που γνωρίζατε; Έχετε παρατηρήσει ποτέ, όταν κόβετε το σκόρδο, πως αυτό κολλάει μετά στα χέρια σας ή στο μαχαίρι που το κόβει;

Σε αυτό οφείλονται οι ενώσεις που έχει της σακχαρόζης, γνωστές αλλιώς και ως φρουκτάνες, οι οποίες περιέχονται στο σκόρδο σε πολύ μεγάλες ποσότητες. Αυτές οι ενώσεις, σχηματίζουν μια κόλλα, που έχει πολλές πρακτικές χρήσεις γύρω από το σπίτι.

Το συγκεκριμένο κόλπο με το παράθυρο κιόλας είναι πολύ έξυπνο!

σκορδο-σπιτι

Το ξέρετε ότι με το σκόρδο, μπορείτε να διορθώσετε ένα ραγισμένο παράθυρο; Πάρτε, λοιπόν μια σκελίδα σκόρδου και κόψτε τη στη μέση κατά μήκος. Πάρτε τη κομμένη σκελίδα και περάστε με αυτή το παράθυρο σας που έχει ραγίσει και πάρτε και μια χαρτοπετσέτα για να σκουπίσετε το χυμό του σκόρδου που περισσεύει.

Με αυτό το τέχνασμα, τα ραγίσματα θα γεμίσουν με την κολλώδη αυτή ουσία, και θα αποτραπεί το περαιτέρω ράγισμα του παραθύρου σας. Μπορείτε να κάνετε αυτό το τέχνασμα, και στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου σας σε περίπτωση που έχει ραγίσει από κάποια πέτρα στο δρόμο. Ωστόσο, αυτό δεν είναι υποκατάστατο επαγγελματικής χρήσης, αλλά μπορεί να εμποδίζει μεγαλύτερο ράγισμα μέχρι να φτάσετε στο συνεργείο.

Οπότε, ακόμη και αν δεν τρώτε σκόρδο, καλό θα ήταν να το έχετε σπίτι σας, καθώς έχει και άλλες χρήσεις εκτός της μαγειρικής και που ξέρετε κάποτε μπορεί να σας χρειαστεί!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share