Ραγισμένα σκεύη: Έτσι θα τα επιδιορθώσετε χωρίς να ξοδέψετε ούτε 1 ευρώ
Το μυστικό κρύβεται σε αυτό το υλικό!
Το σκόρδο είναι γνωστό για το έντονο και χαρακτηριστικό άρωμά του, όπως και για τη νοστιμιά που προσδίδει στη μαγειρική. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες θεραπευτικές του ιδιότητες, όπως η δράση του κατά της τριχόπτωσης, η μείωση της πίεσης, του κινδύνου καρδιοπάθειας και η προστασία από το κρυολόγημα, δεν είναι ευρέως γνωστές. Με την ευκαιρία, δείτε πως να ξεφλουδίσετε το σκόρδο σε 10''.
Και οι ιδιότητες του δεν αφορούν μόνο την υγεία και τη θεραπεία του ανθρώπου, αλλά και αντικειμένων. Προστατέψτε, λοιπόν και επιδιορθώστε ένα γυάλινο ή κεραμικό σας σκεύος από το να σπάσει... με λίγο σκόρδο.
Για να το πετύχετε θα χρειαστείτε το «χυμό» του σκόρδου. Θα έχετε παρατηρήσει κάθε φορά που καθαρίζετε και ψιλοκόβετε ένα σκόρδο ότι εκκρίνεται μια κολλώδης ουσία, η οποία μένει στα δάχτυλά σας. Αυτή ακριβώς η ουσία, είναι ο χυμός που χρειάζεστε.
Θρυμματίστε δύο σκελίδες σκόρδο στο μπλέντερ και απλώστε τον χυμό που θα βγει ακριβώς πάνω στο ράγισμα του γυάλινου σκεύους. Εναλλακτικά, κόψτε μία σκελίδα σκόρδο στη μέση και ακουμπήστε την κατευθείαν στο ραγισμένο σημείο.
Σκουπίστε τυχόν σημεία που δεν χρειάζεται να έχει χυθεί ο χυμός του σκόρδου και αφήστε την κολλώδη αυτή ουσία να στεγνώσει. Η κόλλα από το σκόρδο θα καλύψει τη ρωγμή και δεν θα επιτρέψει να εξαπλωθεί άλλο η ζημιά στο κεραμικό ή γυάλινο σκεύος σας.