Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022

Το απίθανο κόλπο με το αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο πιάτων - Κάνει τα μαχαιροπήρουνα να λάμπουν!

Εξαιρετικά αποτελεσματικό

17 Μαΐου 2022 12:50
Το απίθανο κόλπο με το αλουμινόχαρτο στο πλυντήριο πιάτων - Κάνει τα μαχαιροπήρουνα να λάμπουν!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχουν πάντα απλά κόλπα, με τα οποία μπορείτε να κάνετε να λάμπουν όσα βάζετε στο πλυντήριο πιάτων, με το αλουμινόχαρτο να είναι ικανό να κάνει τη διαφορά για τα μαχαιροπήρουνά σας.

Η χρήστης @carolina.mccauley με ένα βίντεο στην διάσημη πλατφόρμα σου δείχνει με ένα hack πώς να έχεις γυαλιστερά και αστραφτερά μαχαιροπήρουνα, με το μπολ με ξύδι επίσης να βοηθά.

Το φοβερό κόλπο στο πλυντήριο με τα μαχαιροπήρουνα

Τι κάνουμε, λοιπόν; Παίρνουμε αρκετό αλουμινόχαρτο, το κάνουμε μπαλάκι και το τοποθετούμε στη θήκη με τα μαχαιροπήρουνα. Στη συνέχεια γεμίζουμε τον υπολειπόμενο χώρο στη θήκη. Όταν θέσουμε σε λειτουργία το πλυντήριο, τότε το αλουμινόχαρτο αλληλεπιδρά με τα χημικά που έχουν οι ταμπλέτες του πλυντηρίου, χαρίζοντας έτσι ένα λαμπερό αποτέλεσμα στα μαχαιροπήρουνά μας.

Η συγκεκριμένη διαδικασία ονομάζεται στη χημεία ανταλλαγή ιόντων. Τα χημικά της ταμπλέτας ενεργοποιούν τα μέταλλα του αλουμινόχαρτου, δίνοντας έτσι γυαλάδα στα μαχαιροπήρουνα. Είναι αλήθεια ότι τα πολλά πλυσίματα μπορεί να κάνουν τα μαχαιροπήρουνά σου να θαμπώσουν. Με αυτόν τον τρόπο θα τα δεις να λάμπουν ξανά σαν καινούργια.

Ο χρήστης που ανέβασε το συγκεκριμένο βίντεο στο TikTok σου δείχνει βήμα προς βήμα πώς να το κάνεις και εσύ.

Αυτό είναι το μεγάλο λάθος που κάνετε με το πλυντήριο πιάτων

Το πλυντήριο πιάτων είναι μια από τις πιο χρήσιμες οικιακές συσκευές μέσα στο σπίτι και ο αγαπημένος φίλος κάθε νοικοκυράς. Πολλές νοικοκυρές όμως χρησιμοποιούν λάθος το πλυντήριο συνήθως για να εξοικονομήσουν χρήματα από τους λογαριασμούς νερού και ρεύματος. Σε αυτό το σημείο να σας θυμίσουμε το απίθανο κόλπο που θα κάνει τα μαχαιροπίρουνα να λάμπουν.

Ποιο είναι το λάθος που κάνουν; Βάζουν πάρα πολλά πιάτα και ποτήρια μέσα σε κάθε πλύση με αποτέλεσμα τίποτα να μην πλένετε σωστά. Βάζοντας πολλά πιάτα και ποτήρια μέσα στο πλυντήριο το νερό και το απορρυπαντικό δεν μπορούν να κινηθούν σωστά και να καθαρίσουν αποτελεσματικά τα κουζινικά σας είδη.

Η σωστή μέθοδος

πλυντηριο-πιατων

  • Βάλτε τα πιο βρώμικα πιάτα και ποτήρια στο κέντρο του πλυντηρίου για να πλυθούν αποτελεσματικά.

  • Μην τοποθετείτε πιάτα και ποτήρια πάνω από άλλα πιάτα και ποτήρια.

  • Μην καλύπτετε τα πιάτα ή τα ποτήρια σας με πιο μεγάλα σκεύη.

  • Ξεπλύνετε τα κουζινικά σας είδη πριν τα τοποθετίσετε μέσα στο πλυντήριο.

  • Χωρίστε τα σκεύη ανά είδος. Βάλτε στο πάνω ράφι του πλυντηρίου τα ποτήρια και στο κάτω τα πιάτα και τα μπολ.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share