Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Λίγος χυμός λεμονιού ήταν αρκετός: Φανταστικό αποτέλεσμα καθαριότητας στο πλυντήριο ρούχων!

Κόλπο που θα λατρέψετε!

16 Μαΐου 2022 09:59
Λίγος χυμός λεμονιού ήταν αρκετός: Φανταστικό αποτέλεσμα καθαριότητας στο πλυντήριο ρούχων!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά ο χυμός λεμονιού μπορεί να λειτουργήσει ως φυσικό υποκατάστατο της χλωρίνης στο πλυντήριο ρούχων για να κρατήσεις τα λευκά υφάσματα καθαρά και λαμπερά. Πως θα το πετύχεις;

Παράλληλα, αυτές είναι οι ηλεκτρικές συσκευές που «φουσκώνουν» τον λογαριασμό ρεύματος.

Τι πρέπει να κάνεις

Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να προσθέσεις ¼ – ½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού μαζί με το απορρυπαντικό ρούχων στην πλύση των λευκών. Εναλλακτικά, μπορείς να ρίξεις χυμό λεμονιού σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και να αφήσεις τα ρούχα να μουλιάσουν μέσα για μισή ώρα τουλάχιστον.

Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγετε το κιτρίνισμα των λευκών και τα ασπρόρουχα θα αποκτήσουν και ένα ευχάριστο άρωμα λεμονιού. Προσοχή όμως, καθώς ο χυμός λεμονιού μπορεί να ξεθωριάσει τα χρώματα, καλό είναι αυτό το τρικ να το χρησιμοποιείς μόνο για λευκά υφάσματα.

λεμονι-σπιτι

Μίκρυνε το ρούχο στο πλυντήριο; Το κόλπο που σώζει και αγνοούν οι περισσότεροι

Ένα λάθος στο πλυντήριο των ρούχων σίγουρα θα καταστρέψει ένα αγαπημένο T-shirt και να το μικρύνει…

Πολλές φορές μας συμβαίνει το να μην μας «μπαίνουν» τα ρούχα, με αποτέλεσμα να μην μας κάνουν πια. Είναι κοντά στη μέση, ενώ και τα μανίκια κάνουν ζάρες σαν να μας είναι το T-shirt τουλάχιστον ένα νούμερο μικρότερο.

Παράλληλα, δείτε γιατί βάζουμε αλουμινόχαρτο στο στεγνωτήριο.

Όμως, υπάρχει μία εύκολη και ανέξοδη λύση, με την οποία μπορείτε να επαναφέρετε τα μπλουζάκια σας στο κανονικό τους μέγεθος. Σύμφωνα με το Business Insider θα χρειαστείτε το νιπτήρα ή μία λεκάνη, ζεστό νερό, ένα κοντίσιονερ μαλλιών και μία πετσέτα.

Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Γεμίζετε το νιπτήρα ή τη λεκάνη με ζεστό νερό
  • Ρίχνετε λίγο κοντίσιονερ και τα ανακατεύετε
  • Αφήνεται μέσα στο νερό το T-shirt για 20 λεπτά
  • Στη συνέχεια το στύβετε
  • Το τοποθετείτε πάνω σε μία πετσέτα
  • Με προσοχή το τεντώνετε
  • Το αφήνετε να στεγνώσει

Τι θα συμβεί στα ρούχα σας αν βάλετε ένα μωρομάντηλο μέσα στο πλυντήριο

Σε όλους μας έχει συμβεί να βάζουμε μέσα στο πλυντήριό μας ρούχα που πάνω τους έχουν κολλήσει τρίχες και χνούδια είτε από τα μαλλιά μας είτε από τα κατοικίδιά μας. Και μπορεί όταν θα πάμε να τα απλώσουμε να μοσχομυρίζουν όμως η θέα των τριχών σίγουρα θα μας χαλάει την εικόνα των αφράτων πλυμένων ρούχων. Η λύση είναι το μωρομάντηλο.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ τον τρόπο για να ξεφορτωθείτε την οσμή υγρασίας στα ρούχα.

Το μωρομάντηλο μαγνητίζει μικρά κομμάτια υφάσματος, χνούδια, τρίχες και τρίχωμα κατοικίδιων με αποτέλεσμα τα ρούχα να είναι πραγματικά καθαρά όταν θα τα απλώσετε.

Όταν ο κάδος θα αρχίσει να περιστρέφεται, τα μωρομάντηλα θα ανακατευτούν με τα ρούχα και θα μαζέψουν τις βρομιές. Αν δεν θέλετε τα ρούχα σας να απορροφήσουν το άρωμα των μωρομάντηλων, επιλέξτε ένα αντιβακτηριακό ή άοσμο προϊόν. Επίσης, αν προσθέσετε κάποιο μαλακτικό θα γίνουν τα ρούχα αφράτα ενώ θα μυρίζουν υπέροχα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share