Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Το μυστικό για να απολυμάνετε αποτελεσματικά το σφουγγάρι της κουζίνας

Αρκεί 1 υλικό

15 Μαΐου 2022 15:41
Το μυστικό για να απολυμάνετε αποτελεσματικά το σφουγγάρι της κουζίνας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γνωρίζετε γιατί είναι σημαντικό να απολυμαίνετε τα σφουγγάρια της κουζίνας τακτικά;

Τα σφουγγάρια της κουζίνας μπορούν να γεμίσουν με βλαβερά βακτήρια και μικροοργανισμούς, καθώς χρησιμοποιούνται πολύ στην καθαριότητα. Για την ακρίβεια, ορισμένες μελέτες έχουν δείξει ότι τα σφουγγάρια είναι ένα από τα πιο μολυσμένα οικιακά αντικείμενα, ακόμη περισσότερο και από τα μπάνια. Με την ευκαιρία, να σας θυμίσουμε το οικολογικό καθαριστικό μείγμα 2 υλικών για να καθαρίσετε την κεραμική εστία.

Γιατί συμβαίνει αυτό;

Η υγρασία και τα υπολείμματα φαγητών στα σφουγγάρια, δημιουργούν ένα περιβάλλον φιλικό για τον πολλαπλασιασμό πολλών παθογόνων.

Γι’ αυτό, είναι απαραίτητο να μάθετε διαφορετικούς τρόπους για την απολύμανσή τους, κατά προτίμηση έπειτα από κάθε χρήση. Σε αυτό το άρθρο, θα ανακαλύψετε πέντε κόλπα για να απολυμαίνετε τα σφουγγάρια της κουζίνας.

Το μυστικό για να απολυμάνετε αποτελεσματικά το σφουγγάρι της κουζίνας

Γιατί θα πρέπει να απολυμαίνετε τα σφουγγάρια της κουζίνας


Τα σφουγγάρια της κουζίνας τα χρησιμοποιούμε για το πλύσιμο των πιάτων και άλλων σκευών. Εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο κατασκευάζονται, απελευθερώνουν εύκολα τα λίπη και τα υπολείμματα τροφών που μαζεύουν στα πιάτα.

Είναι πολύ βρώμικα επειδή η υγρασία και οι μικρορωγμές από τις οποίες αποτελούνται, είναι τέλεια για τα βακτήρια όπως E. coli. (Εσερίχια κόλι), Σαλμονέλα, ή Campylobacter (καμπυλοβακτηρίδιο), και άλλα. Πολλαπλασιάζονται ταχύτερα σε αυτό το περιβάλλον και μπορούν να επιβιώσουν έως και δύο εβδομάδες.

Όταν τα χρησιμοποιείτε για να πλύνετε πιάτα, πολλοί απ’ αυτούς τους μικροοργανισμούς μπορούν να εξαπλωθούν σε διαφορετικά σκεύη, αυξάνοντας τον κίνδυνο μολύνσεων.

Ευτυχώς, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα αντικαθιστάτε τακτικά ή να χρησιμοποιείτε ορισμένα κόλπα για να τα καθαρίζετε.

Λευκό ξύδι

Αυτό το προϊόν παράγει ένα όξινο pH, το οποίο λειτουργεί υπέρ της εξόντωσης πολλών βακτηρίων.

Το λευκό ξύδι είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά προϊόντα για να απολυμαίνετε τα σφουγγάρια της κουζίνας. Χάρη στην περιεκτικότητά του σε οργανικά οξέα, αλλοιώνει το περιβάλλον που χρειάζονται για την αναπαραγωγή τους οι μικροοργανισμοί. Επιπλέον, εξουδετερώνει τις οσμές και τα λίπη.

Πώς χρησιμοποιείται

  • Πρώτα, βράστε ένα ποτήρι νερό.
  • Έπειτα, αναμείξτε το με μια κούπα λευκό ξύδι.
  • Στη συνέχεια, μουλιάστε το σφουγγάρι στο μείγμα για περίπου 20 λεπτά.
  • Στραγγίξτε το για να βοηθήσετε στην αφαίρεση της βρωμιάς.
  • Αν το κρίνετε απαραίτητο, ξεβγάλετε με νερό και σαπούνι.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share