Δευτέρα, 23 Μαΐου 2022

Το απόλυτο κόλπο: Έτσι θα αφαιρέσετε τις γρατζουνιές από την κεραμική εστία

Θα σας λύσει τα χέρια!

14 Μαΐου 2022 18:04
Το απόλυτο κόλπο: Έτσι θα αφαιρέσετε τις γρατζουνιές από την κεραμική εστία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κεραμική εστία είναι ένα πολύ σημαντικό "όπλο" στο μαγείρεμα, ωστόσο είναι αρκετά ευαίσθητη και γρατζουνιέται εύκολα. Τι μπορείς να κάνεις για να μην γρατζουνιέται η κεραμική εστία;

Παράλληλα, δείτε το απόλυτο μυστικό για να καθαρίσετε τα μάτια της κεραμικής εστίας με μαγειρική σόδα και ξύδι

Το απόλυτο κόλπο: Έτσι θα αφαιρέσετε τις γρατζουνιές από την κεραμική εστία

Οι συμβουλές που θα σου λύσουν τα χέρια:

  • Χρησιμοποιούμε πάντα σκεύη με λείες και επίπεδες βάσεις
  • Δεν σέρνω ποτέ τα σκεύη εάν θέλω να τα βγάλω από τη φωτιά, ή να τα αλλάξω μάτι. Τα σηκώνω και τα μετακινώ!
  • Εάν πέσει σιρόπι ή ζάχαρη από την κατσαρόλα, το σκουπίζω αμέσως. Η ζάχαρη είναι ο μεγαλύτερος εχθρός των κεραμικών εστιών.
  • Αποφεύγουμε να φέρουμε σε επαφή ζεστό σκεύος με αλουμινόχαρτο. Το αλουμινόχαρτο θα αφήσει σκούρο γκρι λεκέ στην επιφάνεια της εστίας σας.
  • Κρατάμε πάντα καθαρή την κεραμική κουζίνα, έτοιμη για την επόμενη χρήση.
  • Δεν αφήνουμε λερωμένα κουτάλια ή κουτάλες στην κεραμική επιφάνεια.

Κόλπο της γιαγιάς κάνει αστραφτερή την κεραμική εστία στο λεπτό!

Υπάρχει ένα υλικό που ήδη έχετε στην κουζίνα σας και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κεραμική σας εστία, όπως έκαναν οι γιαγιάδες μας, που έμαθαν από τις δικές τους γιαγιάδες. Το αποτελεσματικό κόλπο που κρατά από τη δεκαετία του 30' και αποτελεί εγγύηση για κάθε νοικοκυριό.

Το μόνο που θα χρειαστείτε για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας είναι 1 φλ. μαγειρική σόδα σε σκόνη και δύο πανάκια (ένα στεγνό και ένα νωπό).

Ξεκινήστε ρίχνοντας στην κεραμική εστία τη μαγειρική σόδα. Φροντίστε να ρίξετε διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίστε να τρίβετε τη μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της εστίας. Στο τέλος πάρτε ένα νωπό πανί και συνεχίστε το τρίψιμο.

Έτσι καθάριζαν τις κουζίνες τους τη δεκαετία του 1930 και όπως φαίνεται αυτό το tip έχει εφαρμογή ακόμα και σήμερα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς ακριβώς να καθαρίσετε την κεραμική εστία με μαγειρική σόδα:

Καθάρισε τις κεραμικές εστίες στην κουζίνα με δύο μόνο υλικά και σε χρόνο ντετέ

Αν αυτό το Σαββατοκύριακο δε δουλεύεις και σκεφτόσουν να κάνεις μια γενική καθαριότητα στην κουζίνα σου, θα σου πούμε μπράβο που έχεις πάρει αυτή την απόφαση. Και τι είναι το πιο δύσκολο στην όλη υπόθεση; Μα φυσικά το καθάρισμα της ηλεκτρικής κουζίνας.

Ίσως υπάρχει ένας μικρότερος βαθμός δυσκολίας εάν η κουζίνα σου είναι κεραμική, οπότε θα σου πάρει και λιγότερο χρόνο για να την καθαρίσεις. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι λίγο ξύδι και μαγειρική σόδα.

Ρίξε επάνω στις κεραμικές εστίες (δίνοντας έμφαση στους επίμονους λεκέδες) ένα λεπτό στρώμα ξύδι. Σκόρπισε τη σόδα σε όλα τα σημεία, αφού σιγουρευτείς πως έχεις ρίξει αρκετή ποσότητα ώστε να δημιουργήσει αφρό. Αυτός είναι που θα βοηθήσει και τα επίμονα σημάδια να φύγουν.

Άφησε τα να δράσουν για μερικά λεπτά και ξεκίνα να το σκουπίζεις κυκλικά με μια εφημερίδα. Μόλις η εφημερίδα αρχίσει να τρίβεται και να γίνεται πολύ λιπαρή από τις βρωμιές, αντικατέστησε τη. Μόλις την καθαρίσεις χρησιμοποίησε ένα στεγνό πανί για να αφαιρέσεις το μείγμα αυτό της σόδας και με ένα άλλο καθαρό πανί πέρασε τη για να την καθαρίσεις τελείως.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share