Τρίτη, 28 Ιουνίου 2022

Τα μυστικά της γιαγιάς: Έτσι θα εξαφανίσετε την σκουριά - Με ένα υλικό που όλοι έχουμε σπίτι μας

Θα σας λύσει τα χέρια!

14 Μαΐου 2022 16:39
Τα μυστικά της γιαγιάς: Έτσι θα εξαφανίσετε την σκουριά  - Με ένα υλικό που όλοι έχουμε σπίτι μας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μυστικό κόλπο για να «εξαφανίσετε» τη σκουριά με ένα πάμφθηνο υλικό που διαθέτουμε όλοι στην κουζίνα μας.. Γιατί οι γιαγιάδες ξέρουν...

Κουζινικά και σκουριά δεν γίνεται να συνυπάρχουν μέσα στη κουζίνα μας. Τα σκεύη μας θέλουμε να είναι καθαρά και απαλλαγμένα από κάθε είδους σκουριάς για να μαγειρεύομαι με ασφάλεια. Φυσικά, οι καλές μας οι γιαγιάδες που όλα τα γνωρίζουν, χρησιμοποιούσαν πάντα τον καλύτερο τρόπο για να διώξουν τη σκουριά χρησιμοποιώντας μαγειρική σόδα.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε πως θα καταπολεμήσετε τη σκουριά στη λεκάνη με ένα απλό υλικό του μπάνιου.

Συρμάτινο πετσετάκι και μαγειρική σόδα

Μπορείτε να βρείτε συρμάτινα πετσετάκια ή σφουγγάρια στο σούπερ μάρκετ της περιοχής σας. Φροντίστε να τα προμηθευτείτε επειδή θα σας φανούν πολύ χρήσιμα. Τώρα, για εγγυηθούμε την αποτελεσματικότητα αυτής της συμβουλής, το κλειδί είναι το “αστέρι” της συνταγής μας: η μαγειρική σόδα.

Τα μυστικά της γιαγιάς: Έτσι θα εξαφανίσετε την σκουριά - Με ένα υλικό που όλοι έχουμε σπίτι μας

Τι θα χρειαστείτε;

συρμάτινα πετσετάκια
μαγειρική σόδα (η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος της επιφάνειας που θα καθαρίσετε)

Οδηγίες

  • Ξεκινήστε ζεσταίνοντας λίγο νερό.
  • Στη συνέχεια βάλτε το σε ένα δοχείο μαζί με τη μαγειρική σόδα. Προσθέστε μονάχα όσο νερό χρειάζεται για να σχηματιστεί ένας πολτός. Η ποσότητα εξαρτάται από το μέγεθος του αντικειμένου ή της επιφάνειας που θα καθαρίσετε.
  • Στη συνέχεια βάζετε τον πολτό της μαγειρικής σόδας πάνω στο συρμάτινο πετσετάκι ή στο σφουγγάρι. Έπειτα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να τρίψετε τη σκουριασμένη επιφάνεια.
  • Να θυμάστε ότι, αν τρίψετε πολύ σκληρά, μπορεί να φθείρετε το σκεύος. Τρίψτε το σκεύος προσεκτικά και έπειτα αφήστε το στην άκρη για πέντε λεπτά.
  • Μετά από πέντε λεπτά ξεπλύντε το με κανονικό νερό.
  • Τα βήματα είναι πολύ σημαντικά. Θα εγγυηθούν ότι η σκουριασμένη κατσαρόλα, το σκουριασμένο τηγάνι ή το σκουριασμένο μαχαίρι σας θα είναι έτοιμα για χρήση.
  • Πρέπει να στεγνώσετε τελείως το σκεύος με χαρτί κουζίνας. Μόλις τελειώσετε, τρίψτε το σκεύος με λίγο ελαιόλαδο. Καλύψτε την επιφάνειά του και στη συνέχεια αποθηκεύστε το.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share