Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τοποθέτησε ένα σφουγγάρι στο ψυγείο και σωθείτε από ένα μείζον πρόβλημα που ταλανίζει όλα τα νοικοκυριά

Κι όμως το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

13 Μαΐου 2022 20:55
Τοποθέτησε ένα σφουγγάρι στο ψυγείο και σωθείτε από ένα μείζον πρόβλημα που ταλανίζει όλα τα νοικοκυριά
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγοράζετε φρούτα και λαχανικά και με το που φτάνετε σπίτι να τα τοποθετείτε κατευθείαν στο ψυγείο;

Σίγουρα θα έχετε προσέξει ότι τα συρτάρια του ψυγείου σας δεν είναι και τόσο φιλόξενα. Αυτό γιατί πολλές φορές τα φρούτα και τα λαχανικά χαλάνε από την υγρασία που υπάρχει μέσα σε αυτά τα συρτάρια και δυστυχώς αναγκάζεστε να τα πετάξετε σε γρήγορο χρονικό διάστημα. Δείτε όμως και το έξυπνο κόλπο με το πορτοκάλι στο ψυγείο σας!

Κόλπο για να μη χαλάνε γρήγορα τα φρούτα και τα λαχανικά στο ψυγείο!

Μετά την αγορά τους, τα φρούτα και τα λαχανικά πρέπει να αποθηκεύονται σωστά. Οσα χρειάζονται ψυγείο, τα τοποθετούμε άπλυτα στο ειδικό ράφι για φρούτα ή στο χαμηλότερο ράφι ή στη συντήρηση (εξαρτάται από τις προδιαγραφές του ψυγείου μας).

Για να «πολεμήσετε», όμως, την υγρασία που μικραίνει τη ζωή των λαχανικών και των φρούτων, χρειάζεστε μόνο ένα πράγμα που πρέπει να βάλετε μέσα στα συρτάρια του ψυγείου σας. Ενα καινούριο σφουγγάρι που θα αγοράσετε από το σούπερ μάρκετ είναι το ιδανικό τρικ που θα καταφέρει να απορροφήσει όλη την υγρασία.

Το απόλυτο φρούτο της εποχής: Έτσι θα διατηρήσεις τις φράουλες φρέσκες για πολύ καιρό!

Είναι κατακόκκινες, είναι ζουμερές, μοσχομυρίζουν και μπορείς να φτιάξεις πεντανόστιμα γλυκά, όπως ένα αφράτο γλυκό ψυγείου με βάση oreo. Ο λόγος για τις φράουλες, οι οποίες είναι νόστιμες και θρεπτικές. Ωστόσο, χαλάνε εύκολα. Τι μπορείς να κάνεις για να της διατηρήσεις φρέσκες για περισσότερο καιρό;

Επίλεξε σωστά

Όταν αγοράζεις φράουλες, φρόντισε να επιλέγεις πάντα τις πιο ζουμερές και αρωματικές που μπορείς να βρεις. Απόφυγε εκείνες που δείχνουν ταλαιπωρημένες, χτυπημένες και -προφανώς- μουχλιασμένες.

Μην τις πλύνεις (ακόμα)

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορείς να κάνεις όταν αγοράσεις φράουλες, είναι να τις πλύνεις όλες μαζί και να τις αποθηκεύσεις έτσι στο ψυγείο σου. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τις κάνεις να μουχλιάσουν πιο γρήγορα! Θα σε συμβουλεύαμε να τις πλύνεις μόνο πριν τις απολαύσεις.

φραουλεσ-φρουτα

Αποθήκευσε τες σωστά

Αποθήκευσε τες στο ψυγείο -ιδανικά στο συρτάρι για τα φρούτα και τα λαχανικά- και πρόσθεσε μέσα στη χάρτινη σακούλα ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας, το οποίο θα απορροφά την όποια υγρασία.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share