Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το πανέξυπνο κόλπο με το ποτήρι για να καθαρίσετε οποιοδήποτε βραστό αυγό! (video)

Θα πάθετε την πλάκα σας!

13 Μαΐου 2022 14:08
Το πανέξυπνο κόλπο με το ποτήρι για να καθαρίσετε οποιοδήποτε βραστό αυγό! (video)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είναι φορές που τα βραστά αυγά δεν καθαρίζονται με τίποτα και πολλοί είναι αυτοί που έχουν βρει διάφορα κόλπα για να κάνουν τη ζωή τους πιο εύκολη.

Παράλληλα, δείτε τα 3 μυστικά κόλπα για να λάμπουν μετά το πλυντήριο πιάτων

Κάποιοι από αυτούς λένε πως το να βάλεις λίγη μαγειρική σόδα στο νερό που βράζουν τα αυγά θα κάνει πιο εύκολο το καθάρισμά τους μετά. Τώρα, όμως, έρχεται ένα καινούργιο video στο youtube το οποίο μας δείχνει έναν εντελώς διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο για να καθαρίζουμε τα βραστά αυγά μας.

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε ένα ποτήρι κρασιού να του βάλετε νερό και να προσθέσετε μέσα το βρασμένο αυγό σας. Σκεπάστε το άνοιγμα του ποτηριού με το χέρι σας και αρχίστε να κουνάτε το ποτήρι πάνω κάτω για μερικά δευτερόλεπτα. Το αυγό σας θα ξεφλουδιστεί σε χρόνο ρεκόρ.

2 έξυπνα κόλπα για να δείτε αν τα αυγά σας είναι φρέσκα

Γεμάτα σε πρωτεΐνη και θρεπτικά συστατικά, τα αυγά αποτελούν ένα από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Μαγειρεύονται σε διάφορες εκδοχές -ομελέτα, βραστά, τηγανητά κ.α.- και αποτελούν μια εύκολη λύση τις μέρες που δεν έχουμε ιδιαίτερη έμπνευση για το τί να μαγειρέψουμε.

Δείτε επίσης: Το δοκιμασμένο κόλπο για να γίνει η ομελέτα σας πιο αφράτη

Ωστόσο, πρόκειται και για ένα τρόφιμο που εμπεριέχει πολλούς κινδύνους, γι’ αυτό και η προσοχή που πρέπει να δείχνουμε κατά την αγορά του αλλά και την συντήρησή του πρέπει να είναι πολύ μεγάλη. Για να καταλάβετε, λοιπόν, αν ένα αβγό είναι φρέσκο μπορείτε να εφαρμόσετε τα παρακάτω δύο έξυπνα κόλπα, ώστε να μην μείνετε ποτέ με την απορία.

Και στις δύο περιπτώσεις θα καταλάβετε αν είναι φρέσκο και μπορείτε να το καταναλώσετε ή αν είναι μπαγιάτικο και πρέπει να το αντικαταστήσετε.

Το πιο εύκολο τρικ είναι να το κουνήσετε. Αν νιώσετε σαν να μετατοπίζετε κάτι μέσα στο αβγό τότε δεν είναι ιδιαιτέρως φρέσκο. Το δεύτερο κόλπο είναι να βυθίσετε το αβγό σε ένα ποτήρι με νερό. Αν στέκεται οριζόντια ή στον πάτο του ποτηριού, τότε μπορείτε να το καταναλώσετε, αν το δείτε να ανεβαίνει προς την επιφάνεια του ποτηριού, τότε καλύτερα να το αντικαταστήσετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share