Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σπίτι και γραφείο μυρίζουν τσιγαρίλα; 4+1 έξυπνα κόλπα για μόνιμα καθαρό αέρα στον χώρο σας!

Εύκολα και αποτελεσματικά tips

12 Μαΐου 2022 11:09
Σπίτι και γραφείο μυρίζουν τσιγαρίλα; 4+1 έξυπνα κόλπα για μόνιμα καθαρό αέρα στον χώρο σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο καπνός των τσιγάρων είναι πολύ ενοχλητικός. Η μυρωδιά είναι τόσο επίμονη και δεν καθαρίζεται εύκολα. Εάν το σπίτι σας εξακολουθεί να μυρίζει εδώ και πολύ καιρό μετά το κάπνισμα, δοκιμάστε αυτά τα πέντε κόλπα και θα μας θυμηθείτε. Ενώ, επιβαρυντικά για τις συνέπειες του ηλεκτρονικού τσιγάρου είναι τα πορίσματα νέας έρευνας.

Αέρας

Το πρώτο βήμα είναι να ανοίξτε τα παράθυρα και αερίστε το χώρο. Κατόπιν βάλτε ένα μπολ με ξύδι ακριβώς στη μέση του δωματίου. Το ξίδι απορροφά τις οσμές και το κάνει χωρίς να σας κοστίζει και χωρίς τοξικές χημικές ουσίες, όπως κάνουν κάποια αποσμητικά χώρου. Η μυρωδιά θα εξαφανιστεί!

Χαλιά

Αν τα χαλιά σας μυρίζουν, ρίξτε τους μαγειρική σόδα, αφήστε την για λίγο και σκουπίστε την.

τσιγαριλα-σπιτι

Ρούχα

Όλοι οι καπνιστές γνωρίζουν αυτό το πρόβλημα καλά και γνωρίζουν τη δυσκολία του να απαλλαχτούν τα ρούχα από την δυσάρεστη μυρωδιά. Δοκιμάστε να βάλετε στα ρούχα σας μαγειρική σόδα, κρεμάστε τα κοντά στο παράθυρο, ώστε να πάρουν καθαρό αέρα και μετά από μισή ώρα θα είναι έτοιμα να τα φορέσετε και πάλι.

Αυτοκίνητο

Ακριβώς το ίδιο και στο αυτοκίνητο: μαγειρική σόδα.

Χέρια

Εάν η δυσωδία των τσιγάρων δεν φεύγει από τα χέρια σας με σαπούνι, χρησιμοποιήστε χυμό λεμονιού. Είναι αντιβακτηριδιακός και τους δίνει μια πολύ πιο φρέσκια μυρωδιά.

Πώς φεύγει η μυρωδιά του τσιγάρου από τα ρούχα;

τσιγαριλα-σπιτι

Το να μυρίζεις σαν τασάκι δεν είναι καθόλου ευχάριστο για κανέναν. Οι μη καπνιστές απεχθάνονται τη μυρωδιά όπως ο διάολος το λιβάνι ενώ οι καπνιστές, όσο κι αν δεν θέλουν να σταματήσουν την κακή τους συνήθεια, πολύ θα ήθελαν τα τσιγάρα τους να μην αφήνουν τέτοια μυρωδιά στο χώρο, στα ρούχα, στα δάχτυλα και την ανάσα τους. Είναι κάτι που δεν συνηθίζεται γενικώς.

Για τις περιπτώσεις λοιπόν που η τσιγαρίλα έχει ποτίσει το ρούχο και θες να τη διώξεις μακριά, κάνεις κάτι από τα παρακάτω:

  • Τα βγάζεις στο μπαλκόνι να αεριστούν όλο το βράδυ. Μερικές φορές όμως, ούτε αυτό είναι αρκετό. Πάμε παρακάτω.
  • Περνάς τα ρούχα με μία βούρτσα που έχεις βυθίσει μέσα σ’ ένα λίτρο νερό με ένα κουταλάκι αμμωνία.
  • Προληπτικά βάζεις μερικά ξυλάκια γαρύφαλλου και κανέλας στην ντουλάπα. Είναι έντονες μυρωδιές, οι οποίες θα εμποδίσουν την τσιγαρίλα να επικρατήσει πάνω στο ύφασμα.
  • Βάζεις μέσα σε μία σακούλα (πλαστική) το ρούχο 2-3 κουταλάκια μαγειρική σόδα και λίγο μαλακτικό ρούχων ή αιθέρια έλαια. Τα αφήνεις για καμιά ώρα και μετά ρίχνεις το ρούχο στο πλυντήριο. Την επόμενη φορά που θα καπνίσεις φορώντας αυτό το ρούχο, η τσιγαρίλα δεν θα είναι τόσο επίμονη.
  • Ψεκάζεις τα ρούχα με σπρέι που περιέχει νερό και βότκα. Κι όμως, η βότκα δεν πίνεται μόνο, έχει κι άλλη χρήση: φρεσκάρει τα ρούχα.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share