Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τα μυστικά των μαμάδων: Διώξτε τις κατσαρίδες με αυτά τα 3 υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας

Θα σας λύσει τα χέρια!

12 Μαΐου 2022 00:03
Τα μυστικά των μαμάδων: Διώξτε τις κατσαρίδες με αυτά τα 3 υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μαζί με το καλοκαίρι και τις υψηλές θερμοκρασίες κάνουν και οι κατσαρίδες εντονότερη την εμφάνισή τους στα σπίτια. Αυτό το αποκρουστικό έντομο είναι κάθε άλλο παρά ένας ευχάριστος επισκέπτης που το μόνο που επιθυμούν όσοι τις δουν μπροστά τους είναι πως θα απαλλαγούν από αυτές.

Ευτυχώς, η λύση έρχεται με 3 απλά υλικά που λίγο πολύ όλα τα σπίτια έχουν. Αυτά τα υλικά θα διώξουν μακριά τις κατσαρίδες. Με την ευκαιρία ανακαλύψτε το σπιτικό μείγμα που θα απαλλάξει το χώρο σας από κατσαρίδες και κουνούπια.

Τα 3 υλικά που διώχνουν μακριά τις κατσαρίδες

Αμμωνία

Η μυρωδιά απομακρύνει τα ενοχλητικά έντομα. Διαλύστε δύο φλιτζάνια αμμωνία σ' ένα κουβά νερού και αδειάστε τον στον νεροχύτη. Δύσκολα θα δείτε και πάλι κατσαρίδα στο μπάνιο.

Δαφνόφυλλα

Οι κατσαρίδες απεχθάνονται τα φύλλα δάφνης. Έτσι, μια καλή λύση είναι να αφήσετε φύλλα κοντά στα μέρη που συχνάζουν, όπως τα ντουλάπια και τις μπαλκονόπορτες. Μία ακόμα λύση είναι να σφουγγαρίσετε με νερό που έχετε ρίξει μερικά δαφνόφυλλα.

Τα μυστικά των μαμάδων: Διώξτε τις κατσαρίδες με αυτά τα 3 υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας

Πιπέρι

Δημιουργήστε ένα μείγμα από μία κουταλιά σούπας πιπέρι καγιέν σε σκόνη και μία σκελίδα σκόρδο σ' ένα λίτρο νερού. Ρίξτε το μείγμα στον νεροχύτη και όλα θα πάρουν τον δρόμο τους.

Το σιχαινόμαστε σχεδόν όλοι: Δοκιμάστε αυτό το κόλπο και δε θα σιδερώσετε ποτέ ξανά τα ρούχα σας!

Είναι το τέλειο τρικ για να μην χρειαστεί να σιδερώσετε ποτέ ξανά, καθώς για πολλούς αυτή η δουλειά του νοικοκυριού θεωρείται η πιο βαρετή και κουραστική λόγω της ορθοστασίας.

Πρόκειται για μια φανταστική συνταγή για σπρέι που θα λυτρώσει όλους εσάς που δεν θέλετε να ακούτε για σιδέρωμα.

Τι θα χρειαστείτε

Για να φτιάξετε το σπρέι θα χρειαστείτε κρεμάστρες, 1 άδειο μπουκάλι σπρέι, ¼ φλ. conditioner μαλλιών, ¼ φλ. λευκό ξίδι, ¼ φλ. νερό.

Πώς θα φτιάξετε το σπρέι

Ξεκινήστε ρίχνοντας όλα τα υλικά στο μπουκάλι. Κλείστε το μπουκάλι και ανακινήστε καλά ώστε να ανακατευτούν καλά όλα τα υλικά. Όταν το μείγμα σας είναι έτοιμο, ψεκάστε με αυτό τα τσαλακωμένα ρούχα. Στη συνέχεια βάλτε τα ρούχα σε κρεμάστρες και σε τέτοιο σημείο ώστε να τα βλέπει ο ήλιος.

Με αυτό το απλό tip τα ρούχα σας θα αποκτήσουν λεία υφή και δεν θα χρειαστεί να τα σιδερώσετε επιπλέον. Γλιτώστε έτσι αρκετό χρόνο από το σιδέρωμα των καθημερινών ρούχων και αφιερώστε τον επιπλέον χρόνο σας σε άλλες δουλειές ή σε κάποιο χόμπι σας!

Ήρθε η συσκευή που διπλώνει και σιδερώνει τα ρούχα μετά το πλυντήριο

Και ποιος δεν θα ήθελε να γλιτώσει τη βαρετή και χρονοβόρα διαδικασία του διπλώματος ρούχων; Ήρθε η συσκευή που διπλώνει και σιδερώνει τα ρούχα μετά το πλυντήριο.

Τώρα υπάρχει το Foldimate, ο ρομποτικός βοηθό της μπουγάδας που διπλώνει αυτόματα τα ρούχα σε λίγα δευτερόλεπτα. Ειδικότερα, χρειάζεται δέκα δευτερόλεπτα για να διπλώσει τα περισσότερα ρούχα και ακόμα 20-30 δεύτερα για να ισιώσει- με ατμό- τις ζάρες.

Η συσκευή είναι διαθέσιμη εμπορικά από το 2014 αλλά η εταιρεία έχει πια επικεντρωθεί σε ένα πιο «οικογενειακό» μοντέλο που κυκλοφόρησε το 2017.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share