Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτο το πώς εξαφάνισε τα μυρμήγκια από το σπίτι - Το έξυπνο κόλπο με τις φλούδες από το αγγούρι!

Αποτελεσματικό κόλπο!

10 Μαΐου 2022 16:29
Απίστευτο το πώς εξαφάνισε τα μυρμήγκια από το σπίτι - Το έξυπνο κόλπο με τις φλούδες από το αγγούρι!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα μυρμήγκια είναι πολύ χρήσιμα έξω από το σπίτι, αλλά όχι και μέσα. Σε περίπτωση που έχετε μυρμήγκια στο σπίτι σας, δείτε πως ένα αγγούρι μπορεί να σας βοηθήσει να τα ξεφορτωθείτε.

Παράλληλα, δείτε το φυσικό υλικό για να διώξετε τα μυρμήγκια και τις κατσαρίδες

Ως γνωστόν, τα μυρμήγκια δεν αντέχουν τα αγγούρια, είτε λόγω της μυρωδιάς τους, είτε λόγω μιας ουσίας που περιέχουν τα αγγούρια και διώχνει τα έντομα. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, απλά βάλτε μερικές φλούδες αγγουριών τριγύρω για να τα διώξετε. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

αγγουρι-φλουδεσ

Μυρμήγκια τέλος: 4+1 φυσικοί τρόποι για να τα απομακρύνεις από το σπίτι

Στο εξοχικό ή στο σπίτι, τα μυρμήγκια κάνουν συχνά την επίσκεψη τους ειδικά στα ντουλάπια της κουζίνας, όπου υπάρχουν τρόφιμα.

Κι επειδή εμείς αγαπάμε τα συμπαθητικά μυρμήγκια και ποτέ δεν θα τους κάναμε κακό με χημικά, σου προτείνουμε μερικούς φυσικούς τρόπους για να πείσεις τα αγαπημένα μυρμήγκια να μείνουν μακριά από το σπίτι και τα ντουλάπια σου.

Δείτε επίσης: Πετάτε τις φλούδες από το αγγούρι όταν το καθαρίζετε; Μεγάλο λάθος

Τα εσπεριδοειδή: Λεμόνια, πορτοκάλια, lime, απωθούν με την όξινη μυρωδιά τα μυρμήγκια. Δοκίμασε αιθέρια έλαια εσπεριδοειδών, προτίμησε καθαριστικό για το πάτωμα με λεμόνι και τέλος, βράσε φλούδες από εσπεριδοειδή και ψέκασε με το μείγμα που θα λάβεις τρύπες, γωνίες και αυλακώσεις.

Φύλλα δάφνης: Τα φύλλα δάφνης είναι επίσης απωθητικά για τα μυρμήγκια και ένα με δύο φύλλα σε κάθε ντουλάπι μπορεί να σε προστατεύσει επίσης.

Και κανέλλα: Σε σκόνη, στικ ή αιθέριο έλαιο μπορεί να απωθήσει την είσοδο των μυρμηγκιών ενώ εξίσου δυνατό άρωμα έχει και το γαρύφαλλο.

μυρμηγκια-σπιτι

Μέντα και μέντα με ξύδι: Το αιθέριο έλαιο μέντας, ειδικά σε μορφή σπρέι θα αποτρέψει τα μυρμήγκια να πλησιάσουν το εξοχικό και το ίδιο θα γίνει και με λίγες σταγόνες αιθέριου ελαίου μέντας σε διάλυμα με νερό και ξίδι. Χρησιμοποίησε το διάλυμα στο σφουγγάρισμα αλλά και στο καθάρισμα των ντουλαπιών.

Και κιμωλία: Κυκλώστε το σπίτι με τριμμένη κιμωλία, την οποία το ανθρακικό ασβέστιο απωθεί τα μυρμήγκια.

Τέλος, ένα δοκιμασμένο μυστικό απώθησης των μυρμηγκιών είναι το κατακάθι του ελληνικού καφέ.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share