Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Σκουριά στο μέταλλο; Το δραστικό κόλπο με αλουμινόχαρτο και άλλο 1 υλικό που θα το κάνει να αστράφτει

Οι περισσότεροι δεν το γνωρίζατε

10 Μαΐου 2022 09:16
Σκουριά στο μέταλλο; Το δραστικό κόλπο με αλουμινόχαρτο και άλλο 1 υλικό που θα το κάνει να αστράφτει
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Όλοι λίγο πολύ έχουμε μεταλλικά αντικείμενα σπίτι μας. Το μέταλλο κυριαρχεί σε εργαλεία κήπου, σε έπιπλα ακόμη και σε κουζινικά σκεύη. Οπότε οι περισσότεροι έχουμε έρθει αντιμέτωποι με την δυσάρεστη εικόνα της σκουριάς στα μεταλλικά μας αντικείμενα. Παράλληλα, δείτε το κόλπο που απομακρύνει την υγρασία από τα ρούχα.

Η σκουριά ουσιαστικά είναι η οξείδωση του σιδήρου. Η τελευταία αποτελεί μία χημική αντίδραση όπου ο σίδηρος αντιδρά με την υγρασία και το οξυγόνο της ατμόσφαιρας σχηματίζοντας έτσι την σκουριά. Η σκουριά λοιπόν εκτός το ότι ασχημαίνει το αντικείμενο στο οποίο εμφανίζεται, ταυτόχρονα τα φθείρει με αποτέλεσμα κάποια στιγμή να χρειαστούν αντικατάσταση.

Παρόλα αυτά η σκουριά είναι ένας εχθρός που μπορεί να αντιμετωπιστεί αλλά το σημαντικό είναι να δράσουμε άμεσα πριν προλάβει να εξαπλωθεί. Πως βγάζω λοιπόν την σκουριά από το μέταλλο? Παρακάτω θα δείτε το δραστικό κόλπο με αλουμινόχαρτο και αναψυκτικό.

Σκουριά στο μέταλλο; Το δραστικό κόλπο με αλουμινόχαρτο και άλλο 1 υλικό που θα το κάνει αστράφτει

Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι:

  • Μέσα σε ένα μπολ να ρίξετε μία ποσότητα από την κόκα κόλα (ανάλογα με το μέγεθος του αντικειμένου και το πόσο σκουριά έχει) και να βάλετε μέσα το σκουριασμένο αντικείμενο.
  • Μόλις έρθει σε επαφή το αναψυκτικό με την σκουριά, δημιουργείται μία χημική αντίδραση η οποία απομακρύνει την σκουριά.
  • Το αφήνετε να δράσει για 1 ώρα και σε περίπτωση που δεν έχει εξαφανιστεί όλη η σκουριά το αφήνετε λίγο ακόμα.
  • Ταυτόχρονα πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και δημιουργείστε μία μπάλα.
  • Στην συνέχεια τρίβεται με το αλουμινόχαρτο τις σκουριασμένες περιοχές μέχρι να καθαρίσει εντελώς το αντικείμενο από την σκουριά.
  • Τέλος ξεπλένετε καλά το αντικείμενο με νερό και το στεγνώνετε με μία πετσέτα.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share