Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Κάντε τις ξύλινες επιφάνειες να γυαλίζουν με αυτό το θαυματουργό κόλπο με λεμόνι

Θα τρίβετε τα μάτια σας!

9 Μαΐου 2022 11:36
Κάντε τις ξύλινες επιφάνειες να γυαλίζουν με αυτό το θαυματουργό κόλπο με λεμόνι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί τι μπορείτε να κάνετε με τη φλούδα από ένα λεμόνι; Εμείς σας έχουμε το απόλυτο κόλπο για να αξιοποιήσετε τις φλούδες λεμονιού στο σπίτι, που δεν περιμένατε. Παράλληλα, δείτε 4+1 κόλπα για να καθαρίσετε τα πλακάκια βεράντας με φυσικά υλικά.

Το αγαπημένο μας λεμόνι που είναι και μυρωδάτο αποτελεί πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών για τον ανθρώπινο οργανισμό και πολύτιμος σύμμαχο στους τομείς της ομορφιάς και της καθαριότητας.

Καθαρίστε ξύλινες επιφάνειες κοπής

Καθαρίστε ένα λεμόνι και μαζέψτε τις φλούδες του. Στη συνέχεια πάρτε τις φλούδες και τρίψτε τις στην ξύλινη επιφάνεια από την εξωτερική κίτρινη πλευρά. Για καλύτερη απολύμανση δεν έχετε παρά να αφήσετε το ξύλο κοπής να στεγνώσει στον ήλιο.

Το λεμόνι δρα ως καθαριστικό και απολυμαντικό, όπως το λευκό ξύδι. Αν φοβάσαι ότι μπορεί το έπιπλο να “κολλάει” μετά τον καθαρισμό, πρόσθεσε στο μείγμα σου λίγες σταγόνες νερό και όλα θα λυθούν.

Κάντε τις ξύλινες επιφάνειες να γυαλίζουν με αυτό το θαυματουργό κόλπο με λεμόνι

Προσοχή μην την πάθετε και εσείς: Μην βάλετε ποτέ λεμόνι και ελαιόλαδο σε αυτά τα σημεία του σπιτιού

Υπάρχουν κάποιες συμβουλές καθαριότητας που ενώ συστήνονται από πολλές νοικοκυρές δεν είναι πάντα πετυχημένες. Μία από αυτές είναι και το γυάλισμα ξύλινων επιφανειών με λεμόνι και ελαιόλαδο.

Να σας υπενθυμίσουμε πώς θα κάνετε βαθύ καθαρισμό προσώπου με αλάτι και λεμόνι

Το ελαιόλαδο δημιουργεί ένα αηδιαστικό στρώμα πάνω στις ξύλινες επιφάνειες που ελκύει τη σκόνη και τις βρομιές, όταν χρησιμοποιείται σε μεγάλη ποσότητα.

Μπορεί να μην βλάπτει το ξύλο αλλά θα αναγκαστείτε να καθαρίζετε το τραπέζι σας πιο συχνά λόγω τς σκόνης που θα συσσωρεύεται πάνω σε αυτό. Γι' αυτό όταν το αναμειγνύετε με λεμόνι μην το παρακάνετε. Μια ελάχιστη ποσότητα αρκεί!

λεμονι-καθαρισμα

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share