Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δε σας πάει το μυαλό: Πείτε ΤΕΛΟΣ στα κουνούπια - Μην τρώτε αυτές τις 3 τροφές και δε θα σας τσιμπάνε!

Αντιθέτως, τι πρέπει να τρώτε;

8 Μαΐου 2022 15:44
Δε σας πάει το μυαλό: Πείτε ΤΕΛΟΣ στα κουνούπια - Μην τρώτε αυτές τις 3 τροφές και δε θα σας τσιμπάνε!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το κουνούπι δεν είναι μόνο ενοχλητικό αλλά μεταδίδει και επικίνδυνες ασθένειες όπως η ελονοσία και ο κίτρινος πυρετός. Φαίνεται μάλιστα πως «προτιμούν» κάποιους από εμάς, καθώς μπορούν και εντοπίζουν συγκεκριμένες ουσίες στην επιφάνεια της επιδερμίδας μας.

Διαβάστε με την ευκαιρία: 15 φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τα κουνούπια - Κάθε πότε πρέπει να ψεκάζουμε;

Η διατροφή μας παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αυτή, καθώς ορισμένες τροφές προσελκύουν και άλλες απωθούν το ενοχλητικό έντομο.

Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε για να γλιτώσετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών.

1. Μπανάνες

Μια ουσία που προσελκύει τα κουνούπια είναι το γαλακτικό οξύ, το οποίο παράγεται φυσικά από τον οργανισμό μας. Ωστόσο, οι τροφές που είναι πλούσιες σε κάλιο, όπως η μπανάνα, αυξάνουν την ποσότητα γαλακτικού οξέος που απελευθερώνεται από την επιδερμίδα.

κουνουπια-τσιμπημα

2. Παγωτό

Είναι το απόλυτο καλοκαιρινό σνακ, όμως περιέχει αρκετό γάλα. Όπως είναι φυσικό, όλα τα γαλακτοκομικά συμβάλλουν στην παραγωγή περισσότερου γαλακτικού οξέος. Προτιμήστε λοιπόν τα σορμπέ, καθώς δεν περιέχουν γάλα.

3. Αλκοόλ

ο αλκοόλ συμβάλλει στην άνοδο της θερμοκρασίας του σώματος. Τα κουνούπια έχουν μια τάση να προτιμούν τους πιο... θερμόαιμους, οπότε καλό είναι να αποφεύγουμε το πολύ αλκοόλ το καλοκαίρι.

Νέα μελέτη: H ζάχαρη προστατεύει από τα κουνούπια

Βρισκόμαστε προ των πυλών για να υποδεχτούμε το φετινό καλοκαίρι, και μαζί με αυτό και τα ανεπιθύμητα κουνούπια. Οι συνηθισμένες μέθοδοι για να προστατευτούμε από αυτά, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων αντικουνουπικές ταμπλέτες, φιδάκια, κλπ. Πλέον, ένα ακόμα «όπλο» μπορεί να συμπεριληφθεί στη «μάχη» κατά των κουνουπιών. Ποιο είναι αυτό; Η ζάχαρη.

Νέα έρευνα επιστημόνων έδειξε ότι είναι εφικτό να επηρεάσουμε τα κουνούπια για να... αποσπάται η προσοχή τους από το ανθρώπινο αίμα, με το να τα «ταΐσουμε» ζάχαρη.

«Μειώνοντας την έλξη που ασκεί στα κουνούπια το ανθρώπινο αίμα, μειώνεις τα τσιμπήματα και άρα μειώνεις το πόσο οι άνθρωποι ασθενούν από ιούς που μεταφέρουν τα κουνούπια» δήλωσε ο Πάολο Γκαμπριέλι, ζωολόγος στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου στην Ιταλία και ένας από τους συγγραφείς της μελέτης που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «PLOS Biology».

Έχοντας κάνει αναλύσεις σε συγκεκριμένους ιστούς, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η ζάχαρη προκαλεί ένα αίσθημα πληρότητας που μοιάζει με εκείνο που ακολουθεί ενός γεύματος με ανθρώπινο αίμα.

Οι ερευνητές εστίασαν στα θηλυκά κουνούπια-τίγρεις, που έλκονται ειδικά από ανθρώπους που ζουν σε αστικές περιοχές, και τα οποία μεταφέρουν αρκετούς επικίνδυνους ιούς.

Τα θηλυκά κουνούπια - τίγρεις κερδίζουν την απαραίτητη ενέργεια για να γεννήσουν τα αβγά τους ρουφώντας αίμα, αλλά επίσης τρεφόμενα με ζάχαρη που βρίσκουν στο νέκταρ των φυτών.

Στα πειράματά τους, οι ερευνητές εξέτασαν αν σε ένα κουνούπι το οποίο είχε καταναλώσει ζάχαρη, μειωνόταν η επιθυμία για ανθρώπινο αίμα.

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι τα κουνούπια αυτά που ήταν «γεμάτα» ζάχαρη, δεν ενδιαφέρονταν καθόλου για το ανθρώπινο αίμα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Γκαμπριέλι, ωστόσο, η τεχνική αυτή μπορεί να αποδίδει για μικρό διάστημα, καθώς διαπιστώθηκε πως η «όρεξη» των κουνουπιών για ανθρώπινο αίμα μειώθηκε για περίπου μία εβδομάδα μετά την κατανάλωση ζάχαρης.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share