Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Αυτά είναι τα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι

Ο λόγος για...

2 Μαΐου 2022 18:18
Αυτά είναι τα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

"Ο γιατρός των λουλουδιών", Μάκης Τσόκας, αποκαλύπτει στην εκπομπή "Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον" ποια είναι τα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει ο Μάκης τα τοπ τρία φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι, που είναι φυσικοί ιονιστές είναι η Ζάμια, η Σανσιβέρια και το Σπαθίφυλλο τα οποία είναι πολύ ανθεκτικά και είναι κατάλληλα για αρχάριους.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε το απρόσμενο κόλπο που θα αναζωογονήσει τα λουλούδια του σπιτιού σας.

Δείτε εδώ το ρεπορτάζ

Αυτά τα 5 φυτά καθαρίζουν την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι - Γιατί μπορεί να σου σώσουν τη ζωή

Τα φυτά δεν δίνουν μόνο μία ωραία πινελιά στη διακόσμηση του σπιτιού σου, αλλά μπορούν να σου σώσουν και τη ζωή. Φυσικά, θα αναρωτιέσαι πως μπορεί να γίνει αυτό!

Τα τελευταία χρόνια με τη μόλυνση του περιβάλλοντος υπάρχουν πολλές αναπνευστικές ασθένειες που επηρεάζουν άμεσα ολοένα και περισσότερους ανθρώπους. Η εξωτερική ρύπανση δεν επηρεάζει μόνο τον αέρα που αναπνέεις σε εξωτερικό χώρο, αλλά επηρεάζει έντονα και τον αέρα που αναπνέεις μέσα στο σπίτι σου.

Μάλιστα, σύμφωνα με έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 4,3 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πεθαίνουν λόγω της κακής ποιότητας αέρα που επικρατεί μέσα στο σπίτι. Περίπου 3,8 εκατομμύρια πρόωροι θάνατοι συμβαίνουν ετησίως από μη μεταδοτικές ασθένειες, όπως η ισχαιμική καρδιοπάθεια, η χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και ο καρκίνος του πνεύμονα, και -μάντεψε- όλα αποδίδονται στην έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση μέσα στο σπίτι.

Τα φυτά, που αποτελούν τους «καθαριστές» του αέρα που έχει δημιουργήσει η φύση, μπορούν να σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το σπίτι σου καθαρό.

Σημείωση: Συμβουλευτείτε και τον γιατρό σας πριν την τοπιοθέτησή τους.

5 φυτά που μπορούν να καθαρίσουν βιολογικά τον αέρα που αναπνέεις

Aloe Vera

Εύκολο στην καλλιέργεια, το χυμώδες φυτό Aloe Vera έρχεται γεμάτο οφέλη. Βοηθά στο φιλτράρισμα του βενζολίου και της φορμαλδεΰδης που προέρχονται από χαλιά και μοριοσανίδες, ενώ το εκχύλισμά του βοηθά στην επούλωση κοψιμάτων, εγκαυμάτων και δερματικών προβλημάτων. Το φυτό που αγαπά τον ήλιο απαιτεί πολύ ηλιακό φως και λίγο νερό. Επίσης, δεν χρειάζεσαι μεγάλο χώρο ή γλάστρα για να το φυτέψεις. Μια μικρή γλάστρα γεμάτη με χώμα και ένα φύλλο θα λειτουργήσει. Απλώς κράτησέ το στο σαλόνι σου, κοντά σε ένα παράθυρο και αποκόμισε τα οφέλη του.

Φυτό αράχνη

Το φυτό αράχνη, γνωστό και ως φυτό του αέρα, αναπτύσσεται και εξαπλώνεται γρήγορα. Το φυτό καταπολεμά το μονοξείδιο του άνθρακα, τη φορμαλδεΰδη, το βενζόλιο που προέρχεται από απορρυπαντικά, χρώματα, κερί επίπλων, διαλυτικό και άλλα. Ακριβώς όπως η Aloe Vera, κόψε ένα από τα φύλλα της αράχνης και τοποθέτησέ την σε μια γλάστρα και δες την να μεγαλώνει. Τα φυτά αράχνη δεν χρειάζονται άμεσο ηλιακό φως ούτε χρειάζεται να τοποθετηθούν σε κρύο καιρό. Η διατήρησή του σε ένα δωμάτιο ή σε ένα διάδρομο γραφείου θα κάνει τη δουλειά του.

Φυτό φίδι

Αυτά τα 5 φυτά καθαρίζουν την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι

Το φυτό φιδιών (γνωστό και ως η γλώσσα της πεθεράς, λόγω του σχήματος και της υφής του) είναι γνωστό για το φιλτράρισμα της φορμαλδεΰδης, του τριχλωροαιθυλενίου, του ξυλενίου, του τολουολίου και του βενζολίου από τον αέρα. Το φυτό του φιδιού απορροφά διοξείδιο του άνθρακα και απελευθερώνει οξυγόνο τη νύχτα. Διατηρώντας το στο σπίτι σου, μπορεί να σε βοηθήσει να πάρεις άμεσα οξυγόνο.

Bamboo Palm

Το Bamboo Palm είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για να φιλτράρει το βενζόλιο, τη φορμαλδεΰδη, το τριχλωροαιθυλένιο, το ξυλόλιο και το τολουόλιο. Το φυτό πρέπει να φυλάσσεται κοντά σε ένα κομοδίνο και δεν χρειάζεται νερό τακτικά.

Δράκαινα

Μην τρομάζεις ή μπερδεύεσαι με το όνομα του φυτού. Σίγουρα θα έχεις δει αυτό το φυτό γύρω σου, ειδικά στα γραφεία, γιατί καταπολεμά τους ρύπους που συνοδεύουν τα χρώματα, τα απορρυπαντικά, τα βερνίκια και τα λάδια. Το φυτό δεν απαιτεί άμεσο ηλιακό φως και μπορεί εύκολα να αναπτυχθεί σε θερμοκρασία δωματίου.

Πηγή: queen.gr

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share