Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Φλούδες πατάτας: Δεν θα τις πετάξετε ποτέ ξανά όταν μάθετε πως μπορείτε να τις αξιοποιήσετε

Απίθανο κόλπο!

22 Απριλίου 2022 17:33
Φλούδες πατάτας: Δεν θα τις πετάξετε ποτέ ξανά όταν μάθετε πως μπορείτε να τις αξιοποιήσετε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Γνωρίζατε ότι ένα καθαριστικό για τα πιάτα από φλούδες πατάτας μπορεί να χρησιμεύσει και σε άλλες δουλειές του σπιτιού; Παράλληλα, δείτε τη συνταγή για μαρινάτες πατάτες φούρνου με φυστικοβούτυρο

Ακριβώς, αυτό το φυσικό καθαριστικό μπορεί να αντικαταστήσει πολλά εμπορικά προϊόντα που περιέχουν φωσφορικό άλας. Αυτό δε βλάπτει την υγεία σας μονάχα, αλλά μολύνει και το νερό.

Πολλοί άνθρωποι δε το γνωρίζουν αλλά οι πατάτες λειτουργούν ως απολιπαντικά. Έτσι, αποτελούν εξαιρετική βάση για μείγματα ώστε να καθαρίσετε όλες τις επιφάνειες. Διαβάστε πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό παρακάτω!

Σε αντίθεση με τα εμπορικά προϊόντα, ένα καθαριστικό από βιολογική πατάτα δεν περιέχει χημικά. Έτσι, χρησιμοποιώντας το βοηθάτε το περιβάλλον και αποφεύγετε τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις που προκαλούν τα σκληρά χημικά.

Να θυμάστε όμως ότι αυτό το καθαριστικό για τα πιάτα έχει μικρή διάρκεια ζωής και θα πρέπει να το χρησιμοποιήσετε αμέσως. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να το φτιάχνετε κάθε φορά που θέλετε να καθαρίσετε.

Φλούδες πατάτας: Δεν θα τις πετάξετε ποτέ ξανά όταν μάθετε πως μπορείτε να τις αξιοποιήσετε

Καθαριστικό για πιάτα

Οι φλούδες πατάτας είναι εξαίσια εναλλακτική επιλογή σε σύγκριση με τα συνηθισμένα καθαριστικά και έχουν πολλά πλεονεκτήματα. Αρχικά, πρόκειται για προϊόν φιλικό προς το περιβάλλον καθώς δεν έχει φωσφορικά άλατα και άλλα σκληρά χημικά. Ομοίως, είναι αρκετά αποτελεσματικές καθώς απομακρύνουν το λίπος και άλλα ίχνη φαγητού.

Πώς το χρησιμοποιώ;

Το νερό στο οποίο μαγειρέψατε τις πατάτες θα μαλακώσει το λίπος από τα πιάτα, τα τηγάνια, τις κατσαρόλες, και άλλα μαγειρικά σκεύη.

  • Ξεκινήστε ρίχνοντάς το στο νεροχύτη όσο είναι ζεστό.
  • Έπειτα, μουλιάστε τα βρόμικα πιάτα και αφήστε τα εκεί για 15 με 20 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, σκουπίστε τα με ένα σφουγγάρι και ξεβγάλετε.
  • Μια δεύτερη εναλλακτική λύση είναι να αναμείξετε τις φλούδες από μια φρέσκια πατάτα σε βραστό νερό.
  • Αφήστε τις να μουλιάσουν για 30 με 40 λεπτά και έπειτα ανακατέψτε πολύ καλά. Θα δείτε ότι το μείγμα θα αρχίσει να αφρίζει.
  • Τέλος, τοποθετήστε το στο ψυγείο μόλις κρυώσει και αφήστε το εκεί όλη νύχτα. Την επόμενη μέρα θα είναι έτοιμο.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share