Λαδοραβανί Αγρινίου: Το πιο εύκολο και νόστιμο γλυκό της Σαρακοστής
Θα γλείφετε και τα δάχτυλά σας!
20 Απριλίου 2022 22:12
Από ATHENSMAGAZINE TEAM
Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για την Σαρακοστή. Θέλετε ένα ραβανί νηστίσμο για τις ημέρες της νηστείας για εσάς και την οικογένεια σας για όλες τις ώρες; Σας έχουμε την καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή.
Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο γλυκό για εσάς και για την οικογένειά σας; Θέλετε να έχετε ένα γλυκό, το οποίο να είναι για όλες τις ώρες; Επιθυμείτε να φτιάξετε ένα γλυκό για να κερνάτε τους επισκέπτες του σπιτιού σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως θα τους εντυπωσιάσετε.
Τα υλικά και οι οδηγίες της συνταγής
Υλικά συνταγής
500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
500 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
4 ποτήρια (σ.σ. νερού) νερό
2 ποτήρια (σ.σ. νερού) λάδι (σ.σ. σπορέλαιο)
2 με 3 κάψουλες βανίλιας
1 πορτοκάλι (σ.σ. ξύσμα και χυμό)
1 λεμόνι (σ.σ. ξύσμα και χυμό)
Κανέλα και ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει βράση
Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι σαν βροχή και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το μείγμα.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε δυνατά με μια κουτάλα για 3 με 4 λεπτά το μείγμα μέχρι να δέσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί (σ.σ. 30×40) λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγο σιμιγδάλι.
Λειαίνουμε την επιφάνεια και με ένα μαχαίρι το χαράσσουμε μέχρι τον πάτο του ταψιού.