Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Επανάσταση» στο νοικοκυριό: Ξεχαστήκατε και κάηκε το ρούχο στο σιδέρωμα; Η απόλυτη λύση!

Σαν καινούργιο!

15 Απριλίου 2022 14:29
«Επανάσταση» στο νοικοκυριό: Ξεχαστήκατε και κάηκε το ρούχο στο σιδέρωμα; Η απόλυτη λύση!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συμβαίνει συχνά να παρασυρόμαστε όταν σιδερώνουμε ένα ανθεκτικό ύφασμα με υψηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια ακολουθεί ένα πιο ευαίσθητο. Τότε, μπορεί να συμβεί το κακό…

Δείτε επίσης: Καμία σιδερώστρα: Αυτό είναι το απόλυτο κόλπο για να μην τσαλακώνονται τα ρούχα

Για να διορθώσουμε τη ζημιά του καμένου λεκέ ή της γυαλάδας που δημιουργήθηκε θα πρέπει να:

Πλύνετε το ρούχο στους 60 βαθμούς, και να πασπαλίστε ένα μείγμα με ίσα μέρη αλάτι, χυμού λεμονιού, ξύδι και μαύρη ζάχαρη στο υγρό ρούχο. Τοποθετήστε το ρούχο σε ένα ζεστό μέρος για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

Αν το ρούχο είναι λευκό, μπορείτε να λευκάνετε το ρούχο με υπεροξείδιο του υδρογόνου αραιωμένο (1 μέρος 10% υπεροξείδιο του υδρογόνου και τα 2 μέρη κρύο νερό). Στη συνέχεια, πλένετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

Αν το ρούχο σας είναι χρωματιστό, μπορείτε να δοκιμάσετε με χυμό κρεμμυδιού: κόψτε ένα κρεμμύδι, τρίψτε το λεκέ με το κρεμμύδι και στη συνέχεια πλένετε το ρούχο κανονικά στο πλυντήριο.

Με αυτό το απίθανο κόλπο δεν θα χρειαστεί να σιδερώσετε ποτέ ξανά τις κουρτίνες σας!

Ένα από τα μεγαλύτερα βάσανα κάθε νοικοκυράς είναι το πλύσιμο και το σιδέρωμα των κουρτίνων του σπιτιού. Δείτε πώς με ένα σούπερ και απλό κόλπο δεν θα χρειαστεί να σιδερώσετε ποτέ ξανά τις κουρτίνες σας.

Παράλληλα, δείτε τον σωστό τρόπο για να σιδερώσετε το πουκάμισο.

Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα μπολ γεμάτο παγάκια. Δείτε παρακάτω γιατί… Όταν θα βάλετε την κουρτίνα σας στο πλυντήριο, ρίξτε μέσα σε αυτό και το μπολ με τα παγάκια. Έπειτα αφήστε την να πλυθεί κανονικά. Με αυτόν τον μαγικό τρόπο η κουρτίνα σας δεν πρόκειται να τσαλακωθεί.

Αν, μάλιστα, οι κουρτίνες σας είναι λεπτές μπορεiτε να τις πλύνετε και να τις κρεμάσετε κατευθείαν από το πλυντήριο. Σε 30 λεπτά θα έχουν στεγνώσει και εσείς δεν θα έχετε κουραστεί καθόλου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share