Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βάζει μακαρόνια σε μία κούπα του καφέ - Όταν δείτε το γιατί, θα τρέξετε στην κουζίνα σας!

Απίστευτο!

14 Απριλίου 2022 17:42
Βάζει μακαρόνια σε μία κούπα του καφέ - Όταν δείτε το γιατί, θα τρέξετε στην κουζίνα σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Βάζει μακαρόνια σε μία κούπα του καφέ, όταν δείτε το αποτέλεσμα θα τρέξετε στην κουζίνα σας...

Όταν οι καλεσμένοι σας δούνε αυτή τη πεντάστερη παρουσίαση των ατομικών μερίδων , θα αναρωτιούνται πως το κάνατε. Κανείς δεν θα πιστεύει ότι φτιάξατε αυτές τις εύκολες μίνι πίτες με τυρί και ριγατόνι σε μια κούπα του καφέ.

Η μαγεία πίσω από αυτό το ελκυστικό πιάτο είναι στην πραγματικότητα πολύ απλή: στρώση με ριγκατόνι γεμισμένα με τυρί μοτσαρέλλα, σάλτσα και φρέσκο βασιλικό σε μια κούπα.

Ψημένα στο φούρνο μέχρι το τυρί να λιώσει και η σάλτσα να αρχίσει να βράζει . Μετά αναποδογυρίστε το μέσα σε ένα πιάτο και κάντε την αποκάλυψη.

Αυτό το γεύμα κούπας είναι μια γρήγορη πίτα με ριγατόνι που μπορείτε να φτιάξετε χωρίς τηγάνι .

Ανακατεύετε διαρκώς τα μακαρόνια όταν βράζουν; Σταματήστε το άμεσα γιατί...

μακαρονια-κουπα-καφε

Τα μακαρόνια είναι ένα εξαιρετικά αγαπημένο πιάτο σε... κάθε σχεδόν κουζίνα, με τα ζυμαρικά να είναι βασικό μέρος της διατροφής μας και εμάς να ψάχνουμε πάντοτε έναν τρόπο να τα κάνουμε... ακόμη πιο τέλεια, όταν τα μαγειρεύουμε.

Αυτά τα εύκολα και γρήγορα να μαγειρευτούν ζυμαρικά, είναι τόσο εθιστικά, που υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να τρώνε μακαρόνια 4-5 φορές την εβδομάδα. Υπάρχουν, όμως, τρόποι, να κάνουμε μια τέλεια μακαρονάδα και κάποιες συνήθειες είναι λανθασμένες.

Το απλό κόλπο για να μη σας λασπώνουν τα μακαρόνια

Ο χρόνος και τρόπος βρασίματος, το αλάτι, το λάδι η σάλτσα η θερμοκρασία και κάποια άλλα, είναι αυτά που θα αποφασίσουν αν τα ζυμαρικά σας θα είναι πραγματικά al dente ή μια άγευστη μάζα από λασπωμένα μακαρόνια.

Ένα σημαντικό θέμα είναι το να μη λασπώνουν τα μακαρόνια. Τι κάνω για αυτό; Δεν ανακατεύω συνεχώς γιατί λιώνουν, σπάνε και στο τέλος γίνονται κολλώδη και λασπωμένα, αφού αποβάλλουν το άμυλο τους, ενώ το ελαιόλαδο επίσης δε βοηθά στο βράσιμο.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share