Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Έριξε μαγειρική σόδα στο στρώμα και απαλλάχτηκε από ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα

Θα σας λύσει τα χέρια!

14 Απριλίου 2022 09:37
Έριξε μαγειρική σόδα στο στρώμα και απαλλάχτηκε από ένα πολύ δύσκολο πρόβλημα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα στρώματα των κρεβατιών είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα στο καθάρισμα. Είναι μεγάλα, δύσκολα στη μετακίνηση και περιτριγυρίζονται συνήθως από άλλα έπιπλα, γι’ αυτό πολλές φορές παραλείπουμε να τα καθαρίσουμε. Όμως το ένα τρίτο της ημέρας το περνάμε ξαπλωμένοι στο στρώμα μας και γι’ αυτό πρέπει να τα καθαρίζουμε τακτικά.

Παράλληλα, αυτό είναι το απόλυτο μυστικό για κεραμική εστία που αστράφτει από καθαριότητα.

Είναι πολύ φυσικό για πολλούς να ιδρώνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά με τον καιρό αυτό αφήνει το στρώμα μας με μια άσχημη μυρωδιά και επίσης σκονίζονται και γεμίζουν ακάρεα, τα οποία προκαλούν αλλεργίες και άσθμα.

Αλλά μη φοβάστε, το καθάρισμα των στρωμάτων είναι πιο εύκολο απ’ όσο νομίζατε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι λίγη μαγειρική σόδα, αιθέρια έλαια και ηλεκτρική σκούπα. Μια φορά στο τόσο αρκεί για να κρατήσετε το στρώμα σας καθαρό.

Δείτε το βίντεο

Κάνεις δε φανταζόταν με ποιο πάμφθηνο υλικό κατάφερε να ξεβουλώσει το σιφόνι της μπανιέρας!

Αρκετές φορές θα έχετε έρθει αντιμέτωπες με το βούλωμα της μπανιέρας.

Το νερό δεν απορροφάται γρήγορα με αποτέλεσμα να πρέπει να προμηθευτείτε το ταχύτερο δυνατό προϊόν κατάλληλο για αυτή τη δουλειά. Εμείς όμως σας έχουμε το σούπερ κόλπο για να ξεβουλώσετε την μπανιέρα σας! Ποιο είναι αυτό;

Με την ευκαιρία δείτε το κόλπο για να καθαρίσετε μια και καλή τα άλατα από το μπάνιο.

1. Πάρτε τέσσερις ταμπλέτες αναβράζοντα παυσίπονα ή βιταμίνες και ρίξτε τις στον βουλωμένο σωλήνα.
2. Από πάνω, ρίξτε μία κούπα ξύδι και περιμένετε περίπου 10 λεπτά.
3. Στην συνέχεια ρίξετε άφθονο, βραστό νερό, για να ανοίξει τελείως.

Δοκιμάστε το την επόμενη φορά και θα μας θυμηθείτε!

μπανιερα-καθαρισμα

Η έξυπνη λύση: Πώς να αφαιρέσετε την σκουριά από την μπανιέρα και τον νιπτήρα

Η σκουριά δεν είναι και το πιο ευχάριστο θέαμα στο σπίτι μας. Ωστόσο, μπορεί να προκύψει χωρίς να το καταλάβουμε, ειδικά στο χώρο του μπάνιου λόγω της υγρασίας.

Μην αγχώνεστε, καθώς σας έχουμε την απόλυτη λύση για να απαλλαγείτε από τη σκουριά που υπάρχει στη μπανιέρα ή το νιπτήρα σας.

Δείτε επίσης: Αυτή είναι η δραστική κρέμα που θα κάνει τη μπανιέρα σας καινούργια

Τρόποι αφαίρεσης σκουριάς

Λεμόνι και αλάτι

Χρησιμοποιήστε είτε εμφιαλωμένο είτε φρέσκο ​​χυμό λεμονιού. Προσθέστε αρκετό αλάτι για να σχηματίσετε μια υγρή πάστα και εφαρμόστε την στην σκουριασμένη περιοχή. Ενώ αυτή η λύση είναι ιδανική για επίπεδες επιφάνειες, μπορεί επίσης να είναι επιτυχής στη λεκάνη της τουαλέτας, αν και η εφαρμογή μπορεί να είναι δύσκολη. Μόλις το τοποθετήσετε, αφήστε το μείγμα να καθίσει για αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα πριν το τρίψετε με οδοντόβουρτσα ή πανί μικροϊνών και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

μπανιερα-σκουρια

Μαγειρική σόδα

Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό και απλώστε την στην σκουριασμένη περιοχή. Αφήστε το μείγμα να καθίσει όλη τη νύχτα και τρίψτε με οδοντόβουρτσα ή πανί μικροϊνών και ξεπλύνετε με καθαρό νερό.

Πατάτα και υγρό πιάτων

Κόψτε μια πατάτα στη μέση και βάλτε την μέσα στο υγρό για τα πιάτα. Εφαρμόστε το μείγμα (πατάτα-υγρό πιάτων) πάνω στη σκουριά μέχρι να φύγει εντελώς.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share