Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Μυρίζει το σπίτι τηγανίλα; Πώς θα διώξετε τη βαριά μυρωδιά με κανέλα

Η απόλυτη λύση!

12 Απριλίου 2022 14:21
Μυρίζει το σπίτι τηγανίλα; Πώς θα διώξετε τη βαριά μυρωδιά με κανέλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μπορεί να μην μαγειρεύετε συχνά στο τηγάνι αλλά το σίγουρο είναι πως όταν το κάνετε δεν μπορείτε να αντέξετε την άσχημη μυρωδιά που κρατάει… ώρες.

Να σας υπενθυμίσουμε το κόλπο που θα σας σώσει όταν ξεχνάτε το τηγάνι στη φωτιά

Είτε, λοιπόν, μαγειρεύετε στο τηγάνι είτε μαγειρεύετε οπουδήποτε αλλού, υπάρχει ένα κόλπο με το οποίο θα διώξετε τις άσχημες μυρωδιές στο λεπτό. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι κανέλα και νερό.

Γεμίστε ένα κατσαρολάκι με νερό και ρίξτε μέσα κανέλα (μπορείτε να ρίξετε 1-2 στικς κανέλας). Αφήστε το νερό να βράσει για αρκετά λεπτά.

Δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο. Η κανέλα θα κάνει μόνη της τη δουλειά που πρέπει και η κουζίνα και όλο σας το σπίτι (ειδικά αν κουζίνα και σαλόνι είναι ένας ενιαίος χώρος) θα μοσχομυρίσουν.

Η "ένοχη" κανέλα - Πότε μπορεί να προκαλέσει πρόβλημα στην υγεία μας

κανελα-σπιτι

Η κανέλα πράγματι περιέχει ουσίες που εμφανίζουν ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις δράσεις, με τα συστατικά της να βοηθούν στη σταθεροποίηση των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα.

Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση κανέλας μπορεί πιθανόν να μειώσει τους παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση διαβήτη, ενώ ένα από τα συστατικά της -η σιναμαλδεύδη, φαίνεται να επιδρά στα αιμοπετάλια εμποδίζοντας τον σχηματισμό θρόμβων. Ωστόσο, όλα αυτά υπάρχουν μόνο στην κανέλα Κεϋλάνης!

Στην αγορά πάλι, πέρα από την κανέλα Κεϋλάνης που συνήθως βρίσκουμε στα μπαχαροπωλεία, κυκλοφορεί και η πιο οικονομική κασσία, ένα συγγενές είδος που καλλιεργείται κυρίως στην Κίνα και την Ινδονησία. Και μπορεί γευστικά να θυμίζει την κανέλα, όμως δεν έχει τις ευεργετικές ιδιότητες της και επιπλέον, έχει ως και 1.200 φορές μεγαλύτερη περιεκτικότητα στην ουσία κουμαρίνη, που είναι τοξική και σε μεγάλη ποσότητα μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στα νεφρά και το συκώτι.

Βέβαια, στις συσκευασίες που κυκλοφορούν στην αγορά, η κασσία αναγράφεται ως κανέλα και έτσι δεν είναι εύκολο να τις ξεχωρίσεις. Να ξέρεις πάντως ότι η αυθεντική κανέλα Κευλάνης προέρχεται από το φυτό Cinnamomum Zeylanicum και έχει ξυλάκια με ανοιχτό χρώμα και πολλές στρώσεις που σπάνε εύκολα και έχουν πολύ γλυκό άρωμα. Η κασσία από την άλλη, έχει σκούρα ξυλάκια, χοντρά, με λίγες στρώσεις και δεν σπάνε εύκολα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share