Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Η γιαγιά ξέρει καλύτερα από όλους: Το κόλπο της για αστραφτερή κεραμική εστία σε ένα λεπτό!

Εξαφάνισε τα λίπη και τις βρωμιές!

12 Απριλίου 2022 10:46
Η γιαγιά ξέρει καλύτερα από όλους: Το κόλπο της για αστραφτερή κεραμική εστία σε ένα λεπτό!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η κουζίνα είναι σίγουρα ένα από τα μέρη του σπιτιού που γρήγορα που μπορούν να “βρωμίσουν” (φαγητά, τριμματα, λίπη) δύσκολα όμως μπορούν να καθαριστούν… και αυτό γιατί δεν γνωρίζεις ακόμη τις σωστές συμβουλές που θα σε βοηθήσουν να την καθαρίσεις γρήγορα.

Υπάρχει ένα υλικό που ήδη έχετε στην κουζίνα σας και θα σας βοηθήσει να καθαρίσετε αποτελεσματικά την κεραμική σας εστία, όπως έκαναν οι γιαγιάδες μας, που έμαθαν από τις δικές τους γιαγιάδες. Το αποτελεσματικό κόλπο που κρατά από τη δεκαετία του 30′ και αποτελεί εγγύηση για κάθε νοικοκυριό.

Διαβάστε επίσης: Μοσχομυριστός νεροχύτης στην κουζίνα: Αυτό είναι το πιο έξυπνο tip για να το πετύχετε!

Τι θα χρειαστείτε για τον καθαρισμό της κεραμικής εστίας

Το μόνο που θα χρειαστείτε για το καθάρισμα της κεραμικής εστίας είναι 1 φλ. μαγειρική σόδα σε σκόνη και δύο πανάκια (ένα στεγνό και ένα νωπό).

Ξεκινήστε ρίχνοντας στην κεραμική εστία τη μαγειρική σόδα. Φροντίστε να ρίξετε διάσπαρτα σε διάφορα σημεία. Στη συνέχεια με το στεγνό πανί αρχίστε να τρίβετε τη μαγειρική σόδα πάνω σε όλη την επιφάνεια της εστίας. Στο τέλος πάρτε ένα νωπό πανί και συνεχίστε το τρίψιμο.

Έτσι καθάριζαν τις κουζίνες τους τη δεκαετία του 1930 και όπως φαίνεται αυτό το tip έχει εφαρμογή ακόμα και σήμερα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πώς ακριβώς να καθαρίσετε την κεραμική εστία με μαγειρική σόδα:

Αυτό είναι το φρούτο που διώχνει όλες τις άσχημες μυρωδιές από τον φούρνο

Όσο κι αν μας αρέσουν κάποια φαγητά, πολλές φορές η μυρωδιά που αφήνουν πίσω τους στον φούρνο είναι πολύ ενοχλητική και κάνει αρκετή ώρα για να ξεθυμάνει.

Με την ευκαιρία δείτε το απόλυτο κόλπο για να ψήνετε καλύτερα.

Αν αντιμετωπίζετε συχνά αυτό το πρόβλημα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει ένα φρούτο το οποίο μπορεί να σας δώσει λύση πολύ εύκολα και γρήγορα και αυτό βρίσκεται στα περισσότερα σπίτια.

Ο λόγος για το πορτοκάλι. Τα εσπεριδοειδή όπως το πορτοκάλι είναι ικανά να απομακρύνουν ακόμη και τις πιο έντονες μυρωδιές που έχει αφήσει ένα φαγητό στο φούρνο. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τις φλούδες πορτοκαλιού.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 120 βαθμούς. Ξεφλουδίστε ένα πορτοκάλι και βάλτε τις φλούδες σε ένα ταψί. Ψήστε τις για 30 λεπτά έως 1 ώρα. Κατόπιν σβήστε τον φούρνο και ανοίξτε την πόρτα του λίγο ώστε να βγει έξω η μυρωδιά του εσπεριδοειδούς. Ο φούρνος σας είναι έτοιμος και μοσχοβολάει!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share