Δευτέρα, 15 Αυγούστου 2022

Ξύλινο δάπεδο: Αυτά είναι τα 8 λάθη που το καταστρέφουν

Δώστε προσοχή!

11 Απριλίου 2022 10:32
Ξύλινο δάπεδο: Αυτά είναι τα 8 λάθη που το καταστρέφουν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το ξύλινο πάτωμα δίνει άλλον αέρα σε ένα σπίτι αλλά έχει το μειονέκτημα πως είναι ευαίσθητο. Αν λοιπόν αρχίζετε να βλέπετε φθορές σε διάφορα σημεία του αλλά δεν μπορείτε να καταλάβετε πώς έγιναν, δείτε τα 8 λάθη που μάλλον κάνετε. Παράλληλα, δείτε το κόλπο των γιαγιάδων για πεντακάθαρο πάτωμα.

  • Ηλεκτρική σκούπα

Υπάρχουν κάποια εξαρτήματα στις ηλεκτρικές σκούπες που δεν είναι κατάλληλα για ξύλινο πάτωμα. Έτσι, την επόμενη φορά που θα σκουπίσετε, διαβάστε το φυλλάδιο οδηγιών της σκούπας σας ή πάρτε ένα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών της κατασκευάστριας εταιρείας.

  • Βρώμικες σκούπες

Αν έχετε καιρό να καθαρίσετε την ηλεκτρική σκούπα, τότε η σκόνη και οι βρωμιές που έχουν κάτσει πάνω της μπορούν να γδάρουν το ξύλινο πάτωμα. Δείτε πώς να καθαρίσετε την ηλεκτρική σας σκούπα σε 5 λεπτά.

  • Συχνό σφουγγάρισμα

Τα ξύλινα πατώματα δεν πρέπει να σφουγγαρίζονται πάνω από μία φορά κάθε 1-2 μήνες. Για να καθαρίσετε το πάτωμά σας χρησιμοποιήστε ηλεκτρική σκούπα ή στεγνό σφουγγάρισμα χωρίς νερό.

  • Λάθος διαρρύθμιση επίπλων

Βάζοντας τα έπιπλα σε λάθος σημεία μπορεί να σκουντουφλάτε συνέχεια πάνω σε αυτά με αποτέλεσμα να γδέρνετε το πάτωμά σας. Φροντίστε το κάθε έπιπλο που πατάει στο ξύλινο πάτωμα να είναι σταθερό και να μην μετακινείται.

Ξύλινο δάπεδο: Αυτά είναι τα λάθη που το καταστρέφουν

  • Χρήση υγρών απορρυπαντικών

Όπως είπαμε και προηγουμένως τα υγρά δεν κάνουν καλό στα ξύλινα πατώματα. Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε ελάχιστο απορρυπαντικό όταν σφουγγαρίζετε και στη συνέχεια περάστε την επιφάνεια με στεγνό πανί.

  • Συσκευές καθαρισμού με ατμό

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε συσκευές καθαρισμού με ατμό . Εάν το δάπεδό σας έχει ένα φινίρισμα από κερί ή αν το φινίρισμα του είναι παλιό και φθαρμένο, καλύτερα παραλείψτε τον ατμό.

  • Έκθεση στον ήλιο

Αν έχετε ξύλινο πάτωμα καλό είναι να μην το εκθέτετε στον ήλιο. Το καλοκαίρι που η ηλιοφάνεια είναι έντονη φροντίστε να κλείνετε τις κουρτίνες για να προστατέψετε το πάτωμά σας.

  • Αιχμηρά αντικείμενα

Ήδη ξέρετε πως τα αιχμηρά αντικείμενα δεν κάνουν καθόλου καλό στο ξύλο. Μάθετε, όμως, ότι σε αυτά συγκαταλέγονται τα τακούνια από τις γόβες και τα νύχια των κατοικιδίων σας. Γι' αυτό αποφύγετε να τριγυρνάτε στο σπιτι με τις γόβες σας και αν έχετε κατοικίδια φροντίστε να έχουν περιποιημένα νύχια.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share