Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Μία σκελίδα σκόρδο με 2 ακόμα υλικά και πείτε αντίο στις κατσαρίδες εύκολα και ανέξοδα

Το σπιτικό μείγμα που θα σας απαλλάξει από τα ενοχλητικά έντομα μια και καλή

11 Απριλίου 2022 09:44
Μία σκελίδα σκόρδο με 2 ακόμα υλικά και πείτε αντίο στις κατσαρίδες εύκολα και ανέξοδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Λένε πως είναι τα μοναδικά ζώα που θα επιζήσουν από μια πυρηνική καταστροφή. Δύσκολα θα το επιβεβαιώσουμε κάποτε αυτό, αλλά αυτό για το οποίο μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι ότι οι κατσαρίδες είναι ένα μεγάλο και επίμονο πρόβλημα για την πλειονότητα των σπιτιών, ειδικά στις πόλεις. Παράλληλα, δείτε το σπιτικό κόλπο για να διώξετε τις μύγες με ζάχαρη και 1 ακόμα υλικό

Υπάρχουν, ωστόσο, ορισμένοι απλοί και εντελώς φυσικοί τρόποι για να απαλλαγείτε από τις κατσαρίδες στο σπίτι, χωρίς να καταφύγετε στη χρήση χημικών, τα οποία είναι επιβλαβή για την υγεία τη δική σας και των παιδιών σας.

Πιπέρι, σκόρδο και κρεμμύδι

Κάντε ένα μείγμα από μια κουταλιά της σούπας πιπέρι καγιέν σε σκόνη, μία σκελίδα σκόρδο και ένα λιωμένο κρεμμύδι, μέσα σε ένα λίτρο νερού. Αφήστε το να σταθεί για μία ώρα. Προσθέστε μία κουταλιά της σούπας υγρό σαπούνι σε αυτό το μείγμα και εφαρμόστε το σε όλους τους χώρους στο σπίτι σας όπου συχνάζουν οι κατσαρίδες. Η μυρωδιά του μείγματος θα τις κάνει να τραπούν σε φυγή.

Μία σκελίδα σκόρδο και 2 ακόμα υλικά και πείτε αντίο στις κατσαρίδες εύκολα και ανέξοδα

Μια κουταλιά κάνει θαύματα στο μπάνιο σας: Έτσι θα εξαφανίσετε τις κατσαρίδες χωρίς απολύμανση

Χιλιάδες νοικοκυριά, έχουν πρόβλημα με τις κατσαρίδες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το έντομο αυτό, που για πολλούς είναι ο φόβος και ο τρόμος, βρίσκει πέρασμα από τον υπόνομο και στη συνέχεια προσπαθούν να εισβάλουν στα σπίτια των ανθρώπων από το σιφώνι στο μπάνιο.

Δείτε με την ευκαιρία: Κουνούπια και κατσαρίδες τέλος: Η πιο αποτελεσματική σπιτική συνταγή που υπόσχεται να τα εξολοθρεύσει

Η κύρια λειτουργία του σιφωνιού δαπέδου είναι να απομακρύνει τα νερά που πέφτουν στο πάτωμα. Το σιφώνι εκτός από την προφανή λειτουργία του χρησιμεύει, επίσης, και στην αποφυγή της δυσοσμίας του αποχετευτικού συστήματος.

Το σιφώνι δαπέδου μπάνιου ενώνει τις τρεις σωλήνες, που ανήκουν στην ντουζιέρα/μπανιέρα, στον νιπτήρα και στο πλυντήριο. Από εκείνο το σημείο, τα νερά από τις τρεις πηγές που αναφέραμε, περνούν από το σιφώνι και οδηγούνται στην κεντρική αποχέτευση που εκεί βρίσκονται οι φίλες μας οι κατσαρίδες.

Η λύση στην εξόντωση των κατσαρίδων

Απλά.. Ρίχνουμε 1 κουταλιά πολύ καυτό πιπέρι (τσίλι , καγιέν ή οτι βρείτε) και ρίχνουμε λίγο νερό στον νεροχύτη μας και στην μπανιέρα μας αντίστοιχα . Το πιπέρι δεν θα περάσει όλο κατευθείαν στην κεντρική αποχέτευση αλλά θα αποκολληθεί στις σωληνώσεις που έχουν συγκεντρωμένο πουρί. Την συγκεκριμένη μέθοδο την χρησιμοποιούν πολλά χρόνια παλιοί υδραυλικοί και κάνουν την χρήση πιπεριού 3 φορές τον χρόνο με αποτέλεσμα να μην έχουν δει κατσαρίδα χρόνια τώρα!

κατσαριδεσ-σπιτι

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share