Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μήπως σφουγγαρίζετε λάθος; Έτσι το έκαναν οι γιαγιάδες και ήταν πάντα καθαρό το πάτωμα!

Θα κάνετε το σπίτι λαμπίκο!

8 Απριλίου 2022 15:32
Μήπως σφουγγαρίζετε λάθος; Έτσι το έκαναν οι γιαγιάδες και ήταν πάντα καθαρό το πάτωμα!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το σφουγγάρισμα είναι απαραίτητο σε κάθε σπίτι για να είναι καθαρό, λαμπερό και μοσχομυρωδάτο. Ωστόσο, μήπως μέχρι στιγμής σφουγγαρίζατε λάθος;

Δείτε παρακάτω όλα τα βήματα για να πετύχετε το τέλειο σφουγγάρισμα. Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ το «μαγικό μείγμα» που διώχνει τη δυσοσμία από την σφουγγαρίστρα.

Δείτε επίσης: Χλωρίνη ή υγρό πατώματος για σφουγγάρισμα; Τι να προτιμάτε;

Σφουγγάρισμα Περιοχής

Βάλτε τη σφουγγαρίστρα στον κάδο και στη συνέχεια, στραγγίστε μέχρι να είναι μόνο υγρή. Το #1 πρόβλημα που παρουσιάζεται κατά το σφουγγάρισμα είναι η πολύ βρεγμένη επιφάνεια. Χρησιμοποιώντας μια υγρή σφουγγαρίστρα θα επιτρέψετε στη βρωμιά να προσκολληθεί στην σφουγγαρίστρα αντί να εξαπλωθεί γύρω από το νερό στο πάτωμα. Ξεκινήστε από τη γωνία που βρίσκεται πιο μακριά από την πόρτα. Σφουγγαρίστε σε ένα μοτίβο 8 για να χρησιμοποιήσετε τη σφουγγαρίστρα σας πιο αποτελεσματικά.

σφουγγαρισμα-σπιτι

Καθώς σφουγγαρίζετε, μετακινηθείτε προς την είσοδο του δωματίου, ώστε να στέκεστε πάντα σε ένα στεγνό δάπεδο. Αυτό θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τη δημιουργία ραβδώσεων και την μεταφορά απορρυπαντικού και νερού σε άλλα μέρη της εγκατάστασης. Αλλάξτε συχνά το απορρυπαντικό για να διασφαλίσετε ότι το νερό που χρησιμοποιείτε για να καθαρίσετε δεν είναι υπερβολικά λερωμένο με ακαθαρσίες.

Το βρώμικο νερό θα μετακινεί μόνο τη βρωμιά από μια περιοχή στην άλλη και δεν θα την απομακρύνει από το πάτωμα. Ελέγχετε πάντα τις οδηγίες απορρυπαντικών για σωστές αναλογίες αραίωσης. Μετά το σφουγγάρισμα, η χρήση ενός ειδικού εργαλείου θα επιταχύνει τον χρόνο στεγνώματος, που είναι ιδιαίτερα σημαντικός σε περιοχές που χρησιμοποιούνται ενώ καθαρίζετε.

Καθάρισμα κάδου και σφουγγαρίστρας

σφουγγαρισμα-σπιτι

Αφαιρέστε τον κάδο σφουγγαρίσματος και ξεπλύνετε επανειλημμένα μέχρι ο κάδος σφουγγαρίσματος να είναι εντελώς καθαρός. Δεν θέλετε οποιαδήποτε υπόλειμμα να παραμείνει για να μολύνει το νερό σας την επόμενη φορά που χρησιμοποιείτε τον κάδο. Ξεπλύνετε καλά τις σφουγγαρίστρες και κρεμάστε τις για να στεγνώσουν πάνω από έναν νεροχύτη σε δάπεδο. Αφαιρέστε όλες τις πινακίδες προσοχής που είχαν τοποθετηθεί αρχικά. Επιστρέψτε τα μετακινούμενα αντικείμενα/έπιπλα στις αρχικές τους θέσεις.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share