Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

Έτσι πρέπει να καθαρίζετε την κεραμική εστία - Ο μόνος σωστός τρόπος!

Δώστε βάση!

6 Απριλίου 2022 17:19
Έτσι πρέπει να καθαρίζετε την κεραμική εστία - Ο μόνος σωστός τρόπος!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι περισσότερες καινούριες κουζίνες έχουν κεραμικές εστίες. Εμφανισιακά είναι πολύ πιο εντυπωσιακές, όταν όμως έρχεται η ώρα να τις καθαρίσουμε αναρωτιόμαστε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος, χωρίς φυσικά να τις καταστρέψουμε.

Δείτε επίσης: Καμένο τηγάνι: Εξαφανίστε τα λίπη με αυτή την απίθανη πατέντα

Η χρήση αιχμηρών αντικειμένων όπως μαχαίρια κτλ θεωρείται απαγορευτική, ενώ στο εμπόριο υπάρχουν και καθαριστικά αποκλειστικά για αυτή τη χρήση. Βέβαια μπορείτε να κάνετε τις κεραμικές εστίες σας να λάμψουν σαν καινούριες και με απλά υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι.

Θα χρειαστείτε:

  • ξύδι
  • μαγειρική σόδα
  • λεμόνι
  • ξύστρα για κεραμική εστία

Η διαδικασία όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο είναι απλή και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό.

Το έξυπνο και εύκολο κόλπο για να μην βουλώσει ξανά ο νεροχύτης

Ένα μοναδικό κόλπο υπόσχεται να σας γλιτώσει αρκετά χρήματα κρατώντας… μακριά τους υδραυλικούς. Το βούλωμα του νεροχύτη και του νιπτήρα είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλα τα νοικοκυριά.

Το θέμα δεν είναι να μάθετε πώς να ξεβουλώνετε έναν νιπτήρα ή έναν νεροχύτη αλλά πώς να προλαμβάνετε το βούλωμα. Τα πράγματα είναι απλά. Φτιάχνετε που και που (μια φορά στις δύο εβδομάδες) την παρακάτω συνταγή και θα απαλλαγείτε μια καλή από τα βουλώματα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

βουλωμενοσ-νεροχυτησ

• 1/2 φλ. μαγειρική σόδα

• 1/4 φλ. αλάτι

• 1 φλ. ζεστό ξίδι

Ανακατέψτε τη μαγειρική σόδα και το αλάτι σε ένα μπολάκι. Έπειτα προσθέστε το ζεστό ξίδι και ανακατέψτε. Ρίξτε το μείγμα στο σιφόνι και αφήστε το να δράσει για περίπου 15 λεπτά. Έπειτα αφήστε να τρέξει πάνω στο σιφόνι καυτό νερό για 15-30 δευτερόλεπτα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share