Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το απρόσμενο κόλπο με το αυγό για να φύγει η κιτρινίλα από τα λευκά ρούχα

Δεν το περιμένατε!

4 Απριλίου 2022 15:05
Το απρόσμενο κόλπο με το αυγό για να φύγει η κιτρινίλα από τα λευκά ρούχα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πόσες φορές, βλέπεις τα λευκά ρούχα σου, μετά από καιρό, τα κοιτάς και αντί για την φρεσκάδα που είχαν όταν τα πήρες, βλέπεις ότι το χρώμα τους άλλαξε και έχουν πάρει μια παλ απόχρωση του κίτρινου;

Παράλληλα, δείτε ένα απίστευτο κόλπο για να καθαρίσετε τα ρούχα σας

Πριν το πετάξεις και αρχίσεις να ψάχνεις τι θα ψωνίσεις, να σου πούμε πως έχουμε τη λύση! Αρχικά να σε ενημερώσουμε, ότι το έπαθες γιατί τα ξέχασες, στον ήλιο για ώρες, ή γιατί δεν τα πλένεις στις σωστές θερμοκρασίες.

Τι μπορείς όμως να κάνεις, για να τα αλλάξεις και να φύγει η κιτρινίλα από τα λευκά ρούχα; Μέχρι χτες, έτρεχες στο κοντινότερο supermarket, να προμηθευτείς όλα τα απαραίτητα λευκαντικά, μπας και τους αλλάξει το χρώμα! Αλλά ο κόπος, αποδεικνύονταν μάταιος…

Μην απελπίζεσαι, ήρθε η ώρα να σου πούμε και εμείς έναν απλό τρόπο, που τον κάναμε και αποδείχθηκε πως πετυχαίνει, για να σε βγάλουμε, από τη δύσκολη θέση!

ρουχα-αυγα

Πως θα κάνεις τα λευκά σου… να είναι λευκά!

  • Γέμισε μία λεκάνη με ζεστό νερό, πρόσθεσε απορρυπαντικό και άφησε τα μέσα να μουλιάσουν για ώρα.
  • Ξέπλυνε τα καλά και άπλωσε τα, να στεγνώσουν.
  • Βράσε αυγά, καθάρισε τα και κράτα τα τσόφλια!
  • Σπάσε τα τσόφλια σε μικρά κομματάκια και βάλε τα χύμα σ ένα ντουλάπι.
  • Τοποθέτησε μες στο ντουλάπι τα ρούχα σου και άστα όλη τη νύχτα.
  • Το επόμενο πρωί θα είναι άσπρα όπως όταν τα αγόρασες!

Βάζει 4 αυγά σε ένα μπολ και μετά ρίχνει αλάτι και ζάχαρη - Ο λόγος; Ούτε που τον φαντάζεστε

Τώρα υπάρχει ένας νέος και νόστιμος τρόπος για να προετοιμάσετε τα αυγά σας που δεν τον έχετε ξανακούσει. Όχι μόνο είναι εξαιρετικά εύκολος, αλλά σας βοηθά να αποθηκεύσετε τα αυγά σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ γιατί να μην βάζετε γάλα στην ομελέτα όταν χτυπάτε τα αυγά.

Αρχικά, ανακατέψτε ένα φλιτζάνι αλάτι και ένα φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μπολ. Τοποθετήστε μόνο τους κρόκους 4 αυγών πάνω από το μίγμα και σκεπάστε τους κρόκους με το μίγμα. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για τέσσερις ημέρες.

Μετά από τέσσερις ημέρες, αφαιρέστε τους κρόκους από το ψυγείο και ξεπλύνετε με κρύο νερό. Τοποθετήστε τους κρόκους σε μια χαρτοπετσέτα για να απορροφηθεί το νερό και ψήστε τους στους 70 βαθμούς για δύο ώρες. Οι κρόκοι αυγού θα μοιάζουν σαν αποξηραμένα βερίκοκα. Μπορείτε να τα αφήσετε στο ψυγείο για έως και δύο εβδομάδες.

Είναι ένας έξυπνος τρόπος για να ετοιμάσετε τα αυγά σας και πολύ υγιεινός… Δοκιμάστε τον!

Πως θα πετύχετε τον τέλειο κρόκο στα τηγανητά αυγά

ρουχα-αυγα

Τα τηγανητά αυγά αποτελούν ίσως την πιο απλή συνταγή μαγειρικής, αλλά για να τα πετύχεις χρειάζεται και... τέχνη. Παράλληλα, δείτε το δοκιμασμένο κόλπο για να γίνει η ομελέτα σας πιο αφράτη

Όπως σε όλα τα πιάτα, σημασία έχει η γεύση αλλά και το οπτικό αποτέλεσμα μετράει. Εν προκειμένω στα αυγά, μερικές φορές δεν μπορεί να επιτευχθεί ο τέλειος κρόκος - μπορεί να γίνει λευκός ή να σπάσει καθώς είναι μελάτος.

Το κόλπο για τον τέλειο κρόκο στα τηγανητά αυγά

Τα τηγανητά αυγά που ετοιμάζουν οι πιο έμπειροι σεφ φαίνονται άψογα και με μερικά απλά βήματα μπορείτε να το πετύχετε κι εσείς:

  • Ζεσταίνουμε το τηγάνι και λιώνουμε βούτυρο. Τα αυγά τηγανισμένα σε βούτυρο είναι τα πιο νόστιμα.
  • Ρίχνουμε ένα αυγό στο τηγάνι.
  • Τα αυγά δεν πρέπει να αλατίζονται κατά το τηγάνισμα, γιατί ο κρόκος θα «θολώσει».
  • Καλύτερα να το αλατίσουμε όταν τηγανιστούν τα αυγά. Το ίδιο ισχύει για τα μπαχαρικά και τα λαχανικά.
  • Τα αυγά είναι καλύτερα να τηγανίζονται σε χαμηλή φωτιά και έτσι δεν θα είναι μόνο νόστιμα, αλλά θα συνοδεύονται και από ένα ωραίο οπτικό αποτέλεσμα.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share