Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Δεν θα αγοράσετε ξανά ντομάτες: Έτσι θα τις καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι

Τα μυστικά που πρέπει να ξέρετε

3 Απριλίου 2022 16:15
Δεν θα αγοράσετε ξανά ντομάτες: Έτσι θα τις καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η ντομάτα είναι η πιο δημοφιλής καλλιέργεια κηπευτικών και αποτελεί βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής, ενώ μάλιστα χρησιμοποιείτε σε όλες τις κουζίνες του κόσμου ως φρέσκο λαχανικό και με τη μορφή κόκκινης σάλτσας.

Με την ευκαιρία ανακάλυψε τα 2 μυστικά για να διατηρούνται φρέσκες οι ντομάτες.

Μάλιστα, διαθέτει υψηλή διατροφική αξία, καθώς περιέχει πλήθος βιταμινών, φυτικών ινών και αντιοξειδωτικών ουσιών. Η πιο σημαντική αντιοξειδωτική ουσία της ντομάτας είναι το λυκοπένιο, στο οποίο οφείλεται το έντονο κόκκινο των καρπών της.

Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν σχεδόν πάντα στην κουζίνα τους ντομάτες... πρόκειται για ένα λαχανικό που αγοράζουμε συχνά.

Ωστόσο, μήπως ήρθε η ώρα να παράγεται τις δικές σας ντομάτες για εσάς και την οικογένειά σας. Στο παρακάτω βίντεο θα ανακαλύψετε τα μυστικά για την καλλιέργεια της ντομάτας.

Δείτε το βίντεο

Φύτεψε ντομάτες μαζί με ασπιρίνες - Μόλις μάθετε το λόγο θα τρέξετε να το κάνετε!

Αν είσαι από τους τυχερούς που έχουν το δικό τους μικρό μποστάνι με φρούτα και λαχανικά που έχουν φυτευτεί απ' τα χεράκια σου τότε σίγουρα θα πρέπει να ξέρεις και κάποια μικρά μυστικά για τα φυτά σου. Για παράδειγμα, δες για ποιο λόγο πρέπει δίπλα απ' τις ντομάτες σου να φυτέψεις βασιλικό. Στις ντομάτες θα αναφερθούμε και σήμερα μιας και είναι η εποχή που ευδοκιμούν και σου βρήκαμε μια ακόμη έξυπνη λύση για να ενισχύσεις το μεγάλωμα τους.

Η λύση βρίσκεται στην ασπιρίνη. Ναι όσο περίεργο κι αν σου ακούγεται η ασπιρίνη είναι η πιο φυσική και αποτελεσματική λύση. Ρίξτε 2-3 δισκία ασπιρίνης στην θέση φύτευσης, ολόκληρα ή σε σκόνη. Η ασπιρίνη θα βοηθήσει στην αντοχή του φυτού κατά σοβαρών ασθενειών όπως σήψεις και θα αυξήσει την απόδοσή τους.

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι το σαλικυλικό οξύ, η δραστική ένωση στην ασπιρίνη, είναι ο λόγος για τον οποίο λειτουργεί αυτό το τρικ. Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να ψεκάσετε τα φυτά με διάλυμα που περιέχει ασπιρίνη.

ντομάτες με ασπιρίνες

Κόβει μια ντομάτα σε φέτες και τις καλύπτει με χώμα - Μόλις δείτε το λόγο θα εκπλαγείτε

Οι ντομάτες είναι ένα αγαπημένο λαχανικό που χρησιμοποιείται τόσο σε σαλάτες όσο και σε πολλά άλλα φαγητά. Δεν θα ήταν όμως υπέροχο αν μπορούσατε να φυτέψετε τις δικές σας ντομάτες στο σπίτι σας; Βέβαια, μην ξεχνάμε πως μια ντομάτα μπορεί να φυτρώσει στα πιο απίθανα μέρη, δείτε εδώ τι συνάντησε ένας τουρίστας.

Το Athensmagazine.gr έψαξε και βρήκε για εσάς τον πιο απλό τρόπο για να φυτέψετε ντομάτες στο σπίτι σας χωρίς καν να χρειαστείτε κάποιον ειδικό σπόρο. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι λίγο χώμα και μια ντομάτα. Καλύψτε τον πάτο μιας γλάστρας με χώμα, βάλτε από πάνω φέτες ντομάτας και καλύψτε και αυτές με χώμα. Σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα έχετε τη δική σας ντοματιά.

Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες καθώς και μερικά ακόμη μικρά tips στο παρακάτω βίντεο:

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share