Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Είναι το πιο βρώμικο πράγμα στο μπάνιο: Έτσι θα καθαρίσετε τις κουρτίνες από τη μούχλα

Θα σας λύσει τα χέρια!

2 Απριλίου 2022 19:57
Είναι το πιο βρώμικο πράγμα στο μπάνιο: Έτσι θα καθαρίσετε τις κουρτίνες από τη μούχλα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το μπάνιο είναι ένα μέρος που ευνοεί την ανάπτυξη μικροοργανισμών και η κουρτίνα είναι ένα από τα πιο βρώμικα πράγματα μέσα σε αυτό, αλλά δεν δίνουμε και μεγάλη προσοχή σε αυτή όταν λερώνεται. Ωστόσο, παρακάτω αναφέρεται αναλυτικά ο σωστός τρόπος για καθαρισμό της μούχλας από τις κουρτίνες του μπάνιου.

Μαγειρική σόδα

Σε αυτήν την περίπτωση, βυθίστε τις κουρτίνες σε ένα δοχείο με νερό και μαγειρική σόδα και αφήστε τις για λίγα λεπτά. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να βάλετε τις κουρτίνες στο πλυντήριο και να προσθέσετε μαγειρική σόδα.

Πλύσιμο με βάση το έλαιο τεϊόδεντρου

Για να προετοιμάσετε αυτό το διάλυμα καθαρισμού θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι νερό, ¼ φλιτζάνι οινόπνευμα, 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο τεϊόδεντρου και 1 δοχείο με ένα μπουκάλι ψεκασμού. Βάλτε τα πάντα στο μπουκάλι και ψεκάστε τα στην κουρτίνα. Στη συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε.

Καθαρισμός βήμα προς βήμα

Εάν προτιμάτε να πλένετε τις κουρτίνες του μπάνιου σας στο χέρι, προτείνουμε να ακολουθήσετε τον βήμα προς βήμα οδηγό για να βελτιστοποιήσετε περαιτέρω τη διαδικασία:

  • Αφαιρέστε τους δακτυλίους για να αποφύγετε ζημιά στο ύφασμα των κουρτινών.
  • Βυθίστε την κουρτίνα σε ένα μεγάλο δοχείο με νερό και υγρό σαπούνι. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χοντρό αλάτι αντί για σαπούνι.
  • Αφήστε την να μουλιάσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
  • Με μια βούρτσα, αφαιρέστε τους πιο επίμονους λεκέδες μούχλας. Εάν παρατηρήσετε ότι δεν βγαίνουν, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγη μαγειρική σόδα στο σφουγγάρι.
  • Ξεπλύνετε για να αφαιρέσετε όλο το σαπούνι. Εάν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ξύδι στο τελευταίο ξέβγαλμα για να εξαλείψετε τις οσμές.
  • Αφήστε τις να στεγνώσουν σε ένα μέρος με καλό εξαερισμό.

Εάν αποφασίσετε να πλύνετε τις κουρτίνες του μπάνιου στο πλυντήριο, ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές:

  • Βεβαιωθείτε ότι οι κουρτίνες πλένονται στο πλυντήριο. Βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία δεν είναι μεγαλύτερη από 30 βαθμούς.
  • Προσθέστε μαγειρική σόδα εκτός από το κανονικό σας σαπούνι.
  • Μην ξεχάσετε να βάλετε μερικές καθαρές πετσέτες με τις κουρτίνες – για να τις προστατέψετε – και να ακυρώσετε το στύψιμο.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share