Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Προσοχή: Αυτό είναι το ολέθριο λάθος που κάνετε και καταστρέφει τον νεροχύτη σας!

Το γνωρίζατε;

1 Απριλίου 2022 10:39
Προσοχή: Αυτό είναι το ολέθριο λάθος που κάνετε και καταστρέφει τον νεροχύτη σας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Υπάρχει ένα λάθος που πολλοί κάνουν και μπορεί να καταστρέψει τον νεροχύτη της κουζίνας. Μην χύνετε ποτέ μέσα σε αυτόν το λάδι που έμεινε μετά το τηγάνισμα.

Σύμφωνα με την Environmental Protection Agency, το λάδι που μπαίνει στους σωλήνες μπορεί να κάνει ζημιά στα υδραυλικά του σπιτιού.

Δείτε επίσης: Η καλύτερη λύση: Έριξε ξύδι με σόδα στον νεροχύτη - Δείτε γιατί

Βάλτε λοιπόν το λάδι σε ένα δοχείο και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια πετάξτε το δοχείο στον κάδο απορριμμάτων. Για να πλύνετε το τηγάνι στη συνέχεια, σκουπίστε με λίγο χαρτί για να απομακρύνετε τη μεγαλύτερη ποσότητα του λαδιού που έχει μείνει.

Tip για καθαρούς σωλήνες Για να καθαρίσετε τους σωλήνες σας ρίξτε μερικά παγάκια στον νεροχύτη και χοντρό αλάτι. Στη συνέχεια μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες λεμονιού για να μοσχομυρίσει όλη η κουζίνα. Όλες οι δυσάρεστες μυρωδιές θα φύγουν και ο νεροχύτης σας θα είναι πιο καθαρός από ποτέ.

Μια επίσης υπέροχη ιδέα για καθαρούς σωλήνες είναι να βάλετε σε μια παγοθήκη φλούδες λεμονιού και να προσθέσετε ξίδι. Βάλτε την παγοθήκη στο ψυγείο και όταν τα παγάκια είναι έτοιμα ρίξτε μερικά στον σωλήνα του νεροχύτη σας. Μέσα σε λίγα λεπτά, και με τη βοήθεια ζεστού νερού από τη βρύση, τα παγάκια θα λιώσουν και οι σωλήνες θα γίνουν ολοκαίνουριοι.

λάθος νεροχύτης

Κιτρινισμένος νεροχύτης στο μπάνιο; Το μυστικό να τον καθαρίσετε με μαγειρική σόδα και ξύδι

Ο νεροχύτης είναι το μέρος στο μπάνιο που χρησιμοποιούμε για να πλύνουμε και να καθαρίσουμε τα χέρια μας και το πρόσωπο μας. Για τον λόγο αυτό θέλουμε να τον διατηρούμε όσο πιο καθαρό γίνεται, κάτι που δεν πετυχαίνει πάντοτε, μιας και ειδικά η κιτρινίλα φεύγει με μεγάλη δυσκολία. Ωστόσο, αν θες να απαλλαγείς από την κιτρινίλα στο νεροχύτη ακολούθησε το παρακάτω μυστικό.

Παράλληλα, έτσι θα καθαρίσετε την κουρτίνα μπάνιου εύκολα και χωρίς να ξοδέψετε ευρώ.

Υλικά

  • Μαγειρική σόδα
  • Ξίδι
  • Φλούδες από λεμόνι και πορτοκάλι
  • Λάδι
  • Χαρτί κουζίνας
  • 1 καθαρό σφουγγάρι

Τι πρέπει να κάνετε

Βήμα 1ο

Κατ' αρχάς, αφαιρέστε οτιδήποτε υπάρχει στο νεροχύτη σας –από υπολείμματα τροφών, έως πιάτα και μαχαιροπίρουνα. Με το απορρυπαντικό πιάτων σας και ένα καθαρό σφουγγάρι, σαπουνίστε τον και ξεπλύνετε καλά.

Έπειτα, «πασπαλίστε» κάθε επιφάνειά του με μαγειρική σόδα και με το σφουγγάρι σας τρίψτε τον με κυκλικές κινήσεις. Η μαγειρική σόδα θα λειτουργήσει απολυμαντικά, χωρίς να προκαλέσει αλλοιώσεις στον ανοξείδωτο νεροχύτη.

Βήμα 2ο

Με άφθονο ξίδι, ξεπλύνετε τη σόδα απ' το νεροχύτη (προετοιμαστείτε: σ' αυτό το στάδιο, ο νεροχύτης σας θα... αφρίσει απ' το κακό του). Το ξίδι θα βοηθήσει να εξαφανιστούν επίμονα σημάδια και λεκέδες στο νεροχύτη σας. Τρίψτε μαλακά με το σφουγγάρι σας και ξεπλύνετε με πολύ νερό.

Βήμα 3ο

Για να ξεφορτωθείτε δυσάρεστες οσμές και να κάνετε το νεροχύτη σας και πάλι αστραφτερό, τρίψτε μαλακά τις φλούδες από ένα λεμόνι και ένα πορτοκάλι σε όλα τα σημεία.

Βήμα 4ο

Τέλος, γυαλίστε τις επιφάνειες του νεροχύτη, περνώντας τις με λίγο λάδι πάνω σε χαρτί κουζίνας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share