Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Δεν θα ξαναγοράσετε φράουλες: Έτσι θα τις καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι

Τα μυστικά που θα λατρέψετε!

31 Μαρτίου 2022 09:59
Δεν θα ξαναγοράσετε φράουλες: Έτσι θα τις καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι φράουλες είναι πολύ αγαπημένες... είναι ζουμερές, κατακόκκινες και μοσχομυρίζουν. Μάλιστα, οι φράουλες είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, κάλιο, φολικό οξύ και φυτικές ίνες. Μία κούπα φρέσκες φράουλες περιέχει το 160% της καθημερινής συνιστώμενης ποσότητας σε βιταμίνη C, με μόνο 50 θερμίδες.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε 5 + 1 φρούτα για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.

Ωστόσο, είναι ένα φρούτο λίγο ακριβό... τι θα λέγατε όμως αν μπορούσατε να φυτέψετε μόνοι σας τις φράουλες.

Δες εδώ πως να φυτέψεις φράουλες

Δεν θα ξαναγοράσετε λεμόνια: Έτσι θα φυτέψετε στο σπίτι σας μία λεμονιά

Τα λεμόνια χρησιμοποιούνται πολύ στη μαγειρική, ενώ μάλιστα έχουν και ευεργετικές ιδιότητες. Αν θέλετε να μάθετε πως να φυτέψετε στο σπίτι σας λεμονιά και να απολαμβάνεται φρεσκοκομμένα λεμόνια τότε συνεχίστε να διαβάζετε.

Γνωρίζουμε ότι οι λεμονιές ανθίζουν όλο το χρόνο σε εξωτερικό χώρο, ειδικά εκεί όπου το κλίμα είναι ηλιόλουστο και ζεστό. Ωστόσο, αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι μπορούν να καλλιεργήσουν μια λεμονιά σε εσωτερικό χώρο, ακριβώς όπως οποιοδήποτε άλλο φυτό, και να απολαύσουν τους πολύτιμους καρπούς της, που είναι τόσο καλοί για την υγεία μας.

Δεν θα ξαναγοράσετε λεμόνια: Έτσι θα φυτέψετε στο σπίτι σας μία λεμονιά

Τι χρειάζεστε για να φυτέψετε μια λεμονιά

Ένα λεμόνι

Είναι πραγματικά σημαντικό να ξεκινήσετε με ένα βιολογικό λεμόνι, επειδή οι σπόροι των μη βιολογικών λεμονιών μπορεί να είναι στείροι. Ο σπόρος οποιουδήποτε βιολογικού λεμονιού κάνει, όμως αν ο χώρος ή το κλίμα αποτελούν ζήτημα, συνιστούμε να ξεκινήσετε με μια συγκεκριμένη ποικιλία λεμονιού, που ονομάζεται Meyer. Αυτή η ποικιλία λεμονιού είναι μικρότερη και χρησιμοποιείται για διακοσμητικούς λόγους, κάτι που την καθιστά θαυμάσια για φύτευση σε γλάστρες εσωτερικού χώρου.

Χώμα για γλάστρες για να φυτέψετε μια λεμονιά

Οποιοδήποτε είδος χώματος για γλάστρες κάνει, όμως συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα μείγμα σφάγνου, περλίτη, βερμικουλίτη και οργανικού λιπάσματος.

Δοχεία για να φυτέψετε μια λεμονιά

Για τη βλάστηση, ένα δοχείο με ανοίγματα για την αποστράγγιση του νερού αρκεί. Πρέπει να έχει βάθος 12-15 εκατοστών περίπου και διάμετρο μερικών εκατοστών. Έχετε υπόψη σας ότι θα πρέπει να μεταφυτέψετε το δέντρο σας όταν βλαστήσει και ότι οι λεμονιές προτιμούν ένα δοχείο που έχει μεγαλύτερο πλάτος από ότι βάθος.

Ηλιακό φως

Οι λεμονιές χρειάζονται πολύ ηλιακό φως, ειδικά όταν βλασταίνουν. Είναι καλύτερα να τοποθετούνται κοντά σε ένα παράθυρο με ήλιο ή στον κήπο, προκειμένου να δέχονται την κατάλληλη ποσότητα φυσικού φωτός. Αν ζείτε σε κλίμα χωρίς αρκετό φως, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λάμπα ανάπτυξης φυτών.

Πώς να φυτέψετε το σπόρο της λεμονιάς

  • Πρώτα βρέξτε το χώμα της γλάστρας. Τοποθετήστε λίγο χώμα μέσα σε έναν κάδο ή έναν κουβά και ρίξτε νερό μέχρι το χώμα να είναι εντελώς υγρό.
  • Κόψτε το λεμόνι και επιλέξτε το σπόρο που πιστεύετε ότι έχει την περισσότερη ζωή. Έπειτα βάλτε το σπόρο στο στόμα σας και πιπιλίστε τον μέχρι να εξαφανιστεί η γεύση του λεμονιού. Σημειώστε ότι ο σπόρος πρέπει να παραμείνει υγρός για να βλαστήσει, έτσι προσπαθήστε να τον κρατήσετε στο στόμα σας μέχρι να έρθει η στιγμή να τον φυτέψετε.
  • Φυτέψτε το σπόρο στο χώμα σε βάθος 1-2 εκατοστών περίπου και καλύψτε τον. Ποτίστε απαλά με έναν ψεκαστήρα.
  • Καλύψτε το δοχείο με ένα πλαστικό περιτύλιγμα για να διατηρήσετε το σπόρο ζεστό και υγρό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πλαστική μεμβράνη ή μια διάφανη πλαστική σακούλα με μερικές τρύπες.
  • Θυμηθείτε να βάλετε το δοχείο σε ζεστό σημείο με ήλιο. Θα πρέπει να το ελέγχετε συχνά. Μην αφήσετε το χώμα να στεγνώσει εντελώς. Να έχετε υπόψη ότι η υπερβολική θερμότητα ή η υπερβολική υγρασία μπορεί να κάνει το σπόρο να σαπίσει.
  • Μετά από δύο ή τρεις εβδομάδες θα πρέπει να μπορείτε να δείτε το βλαστό της λεμονιάς να προβάλλει από το χώμα. Απομακρύνετε το πλαστικό περιτύλιγμα και τοποθετήστε το μικρό φυτό σε ένα σημείο με άμεσο ηλιακό φως.
  • Να θυμάστε να φροντίζετε το φυτό σας κάθε μέρα και να του εξασφαλίζετε άφθονο νερό, ηλιακό φως και οργανικό λίπασμα.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share