Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Μούχλα στο μπάνιο; Πείτε αντίο με 4 εύκολους τρόπους

Θα σας λύσουν τα χέρια!

30 Μαρτίου 2022 13:36
Μούχλα στο μπάνιο; Πείτε αντίο με 4 εύκολους τρόπους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Είτε ζεις σε περιοχή με υψηλά επίπεδα υγρασίας είτε όχι, ο χώρος του μπάνιου είναι εκείνος που συσσωρεύει την περισσότερη υγρασία. Άλλωστε είναι και λογικό, αφού μόνο ντουζ να κάνει κανείς, δημιουργούνται υδρατμοί. Η μούχλα στο μπάνιο είναι από τους χειρότερους εχθρούς μιας νοικοκυράς.

Συνήθως παρατηρείται περιμετρικά της ντουζιέρας ή μπανιέρας, στους αρμούς των πλακιδίων, αλλά ακόμα και στους τοίχους. Πολλές φορές η πηγή του προβλήματος μπορεί να αντιμετωπιστεί εύκολα, άλλες πάλι απαιτείται η βοήθεια του τεχνίτη.

Η υγρασία και η μούχλα πέρα από κακή αισθητική σε έναν χώρο, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας.

Στο παρακάτω βίντεο θα ανακαλύψεις 4 εύκολους τρόπους για την αντιμετώπιση της μούχλας στο μπάνιο, ενώ με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ το λάθος που κάνουμε και δεν «εξαφανίζονται» μούχλα και υγρασία.

Δες το βίντεο

Μούχλα στο ταβάνι: Έτσι θα την εξαφανίσετε και θα την προλάβετε πριν εμφανιστεί ξανά

Η μούχλα στο ταβάνι είναι ένα πρόβλημα που το αντιμετωπίζουν πολλά σπίτια. Η υγρασία, δημιουργεί μούχλα και κάνει το ταβάνι μας να φαίνεται βρώμικο και απεριποίητο. Τα σπίτια πρέπει να βάφονται ανά δύο χρόνια για λόγους καθαριότητας. Υπάρχουν όμως και μερικά σπίτια που η μούχλα, είναι μόνιμο πρόβλημα.

Υπάρχουν σπίτια, που διαθέτουν μπάνια χωρίς παράθυρο. Διαμερίσματα σε πολυκατοικίες που είναι παλιές και κάθε τρεις και λίγο προκύπτουν διαρροές. Για οποιοδήποτε λόγο κι αν έχετε μούχλα στο ταβάνι σας, σίγουρα είναι ένας βραχνάς.Επίσης η μούχλα έχει πολλές επιπτώσεις στην υγεία τη λεγόμενη δηλητηρίαση της μούχλας

Δεν έχουν όλοι την οικονομική δυνατότητα να βάψουν το σπίτι τους ή να αγοράσουν ακριβά απορρυπαντικά ειδικά διαμορφωμένα για την μούχλα. Όμως κάθε πρόβλημα έχει το…έξυπνο κόλπο του και αυτό αποφασίσαμε να μοιραστούμε κι εμείς, σήμερα μαζί σας.

Μούχλα στο ταβάνι: Έτσι θα την εξαφανίσετε και θα την προλάβετε πριν εμφανιστεί ξανά

Για την μούχλα στο ταβάνι το κόλπο που θα σε απαλλάξει από το αιώνιο πρόβλημα είναι το εξής:

Θα χρειαστούμε:

  • Χλωρίνη πλυντηρίου αραιωμένη με νερό
  • Μπουκάλι με σύστημα ψεκασμού
  • Πλαστικά γάντια
  • Μάσκα μιας χρήσης

Διαδικασία:

  • Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να φορέσουμε τα πλαστικά μας γάντια και την μάσκα μιας χρήσεως. Τα γάντια τα φοράμε επειδή θα πρέπει να αποφύγουμε την άμεση επαφή με την μούχλα. Θα χρειαστεί επίσης να ανοίξουμε τα παράθυρα του σπιτιού έτσι ώστε να ανακυκλώνεται ο αέρας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
  • Η ανακύκλωση του αέρα θα κάνει καλό και στο σπίτι αλλά και σε εσένα. Στρώνουμε στο πάτωμα εφημερίδες ή ένα χαρτόνι. Στην συνέχεια, αραιώνουμε την χλωρίνη με νερό σε αναλογία 1 προς 8. Αραιώνουμε το μείγμα μας μέσα σε ένα μπουκάλι με λαβή σπρέι. Ψεκάζουμε τα σημεία όπου υπάρχει μούχλα.
  • Η χλωρίνη είναι ένα δραστικό λευκαντικό και θα εξαφανίσει με επιτυχία κάθε σημείο μούχλας. Επίσης η απολυμαντική δράση παίζει καθοριστικό ρόλο, αφού η μούχλα εκτός από αντιαισθητική είναι και ανθυγιεινή. Αφήνουμε λοιπόν το μείγμα να δράσει και να στεγνώσει καλά η επιφάνεια. Αφού στεγνώσει επιστρέφουμε στη θέση τους, τυχόν έπιπλα.
  • Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περίπτωση της μούχλας δεν πρέπει να τρίβεις. Το τρίψιμο βοηθά την μούχλα να εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία του ταβανιού ή της επιφάνειας γενικότερα.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share