Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το σπιτικό μείγμα με λεμόνι και ακόμη ένα υλικό, που θα κάνει τα μαξιλάρια σας καινούργια!

Αρκούν 2 υλικά για να κάνουν θαύματα!

29 Μαρτίου 2022 11:17
Το σπιτικό μείγμα με λεμόνι και ακόμη ένα υλικό, που θα κάνει τα μαξιλάρια σας καινούργια!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Για να αποφύγετε τα προβλήματα υγείας και για να διατηρήσετε τα μαξιλάρια σας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, σας συμβουλεύουμε να καθαρίζετε τα μαξιλάρια σας τουλάχιστον μία φορά το μήνα.

Παράλληλα δείτε πως θα βάλετε τέλος στα ακάρεα.

Το να έχει κανείς φρέσκα και καθαρά μαξιλάρια είναι σημαντικό προκειμένου να μπορούν να επιτελέσουν σωστά την καθημερινή τους λειτουργία. Τα μαξιλάρια είναι ένα κομμάτι οικιακού εξοπλισμού που χρειάζεται ιδιαίτερες συνθήκες φύλαξης και συντήρησης αν θέλουμε να είμαστε σίγουροι πως παραμένουν σε υγιεινή κατάσταση.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν εστιάζουν καθόλου σε αυτή την αναγκαιότητα. Τα μαξιλάρια, ωστόσο, απορροφούν συνεχώς μόρια ιδρώτα και σκόνης. Με άλλα λόγια, είναι το τέλειο μέρος για να φωλιάσουν ακάρεα και μικρόβια, αποχαιρετώντας τα φρέσκα και καθαρά μαξιλάρια σας.

μαξιλαρια-λεμονι

Πολλοί άνθρωποι απλώς τοποθετούν τα μαξιλάρια τους σε μια προστατευτική θήκη. Είναι αναπόφευκτο, ωστόσο, πως κάποια στιγμή μαύρες κηλίδες και δυσάρεστες μυρωδιές θα αρχίσουν να αναπτύσσονται και εκείνη τη στιγμή θα σκεφτούμε πως ήρθε ο καιρός να τα πετάξουμε.

Πριν κάνετε μια τόσο αμετάκλητη κίνηση, δείτε το σπιτικό κόλπο με 2 απλά υλικά που θα επαναφέρει τα μαξιλάρια στη πρώιμη κατάστασή τους και θα είναι σαν να τα αγοράσατε σήμερα.

Ζεστό νερό και χυμός λεμονιού για καθαρά μαξιλάρια

Δεν αποτελεί μυστικό πως ο χυμός φρέσκου λεμονιού είναι ένα από τα πλέον αποτελεσματικά συστατικά με το οποίο μας έχει προικίσει η σοφή Φύση σε σχέση με το καθάρισμα και την απολύμανση.

Γι’ αυτόν το λόγο δεν αποτελεί έκπληξη το ότι είναι ένας από τους καλύτερους συμμάχους μας όταν προσπαθούμε να επαναφέρουμε τα μαξιλάρια μας στην αρχική καλή τους κατάσταση.

μαξιλαρια-λεμονι

Συστατικά για καθαρά μαξιλάρια

  • Χυμός από 6 λεμόνια
  • 2 ½ λίτρα νερό (10 ποτήρια)

Οδηγίες προετοιμασίας για καθαρά μαξιλάρια

  • Ζεσταίνετε το νερό. Μόλις βράσει, προσθέστε το χυμό των 6 φρέσκων λεμονιών και το νερό.
  • Έπειτα, με προσοχή βυθίστε μέσα το μαξιλάρι. Αν χρειαστεί, προσθέστε περισσότερο νερό, μέχρι να καλύψει πλήρως το μαξιλάρι.
  • Αφήστε το να μουλιάσει, και έπειτα πλύντε το με το συνηθισμένο απορρυπαντικό σας.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share