Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Το ήξερες; Έτσι θα εξαφανίσεις όλα τα μικρόβια από το πλυντήριο των πιάτων

Η λύση που έψαχνε κάθε νοικοκυρά

28 Μαρτίου 2022 14:05
Το ήξερες; Έτσι θα εξαφανίσεις όλα τα μικρόβια από το πλυντήριο των πιάτων
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έτσι θα εξαφανίσετε τα μικρόβια από το πλυντήριο πιάτων, εξασφαλίζοντας πιο υγιεινά σκεύη για εσάς και την οικογένειά σας. Επειδή όμως δεν είναι μόνο το πλυντήριο πιάτων που συγκεντρώνει μικρόβια, δείτε εδώ πώς θα απολυμάνετε το πλυντήριο των ρούχων μέσα σε 10 λεπτά.

  • Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες βήμα βήμα για να "λάμψει" ξανά το πλυντήριο των πιάτων:

    Αδειάστε καλά το πλυντήριο και βγάλτε το κάτω καλάθι, όσο πιο έξω γίνεται (αν γίνεται και εντελώς, ακόμα καλύτερα). Εντοπίστε την υποδοχή της αποχέτευσης, και καθαρίστε καλά γύρω από αυτήν, αφαιρώντας το φίλτρο. Τσεκάρετε όλες τις εξόδους του νερού, και καθαρίστε τις καλά με χαρτί κουζίνας
  • Τοποθετήστε ένα μπολ με μία κούπα ξύδι στο κάτω καλάθι. Στο πάνω, τοποθετήστε ένα πιατάκι με μισή κούπα μαγειρική σόδα.

Το ήξερες; Έτσι θα εξαφανίσεις όλα τα μικρόβια από το πλυντήριο των πιάτων

  • Βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία και αφήστε ξίδι και σόδα να κάνουν τα μαγικά τους. Το ξίδι είναι φυσικό αντιβακτηριδιακό και καθαριστικό. Η σόδα «σπάει» τα άλατα του νερού και ενισχύει τις καθαριστικές ιδιότητες του ξιδιού.
  • Μόλις ο κύκλος του πλυντηρίου ολοκληρωθεί, αφήστε το κλειστό για 20 λεπτά. Οι ατμοί θα απομακρύνουν τυχόν υπολείμματα βρωμιάς. Ανοίξτε την πόρτα του και περάστε τις επιφάνειες με ένα μαλακό πανί ή με χαρτί κουζίνας. Εκτός από πεντακάθαρο, το πλυντήριό σας είναι έτοιμο και για ακόμα καλύτερο καθαρισμό των πιατικών σας!

Πασπάλισε τα ρούχα της με αλεύρι και μετά τα έριξε στο πλυντήριο - Μόλις τελείωσε η πλύση είδε...

Ποιος είπε ότι το πλυντήριο είναι εύκολη δουλειά; Ναι, σίγουρα είναι πολύ πιο εύκολη, ξεκούραστη και γρήγορη από το να τα πλύνουμε στο χέρι αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να δείξουμε την πρέπουσα προσοχή. Ακόμη και το πλύσιμο των ρούχων έχει τα μυστικά του, δείτε εδώ τι θα συμβεί αν ρίξετε στο συρτάρι του πλυντηρίου σας χλωρίνη και απορρυπαντικό.

Σωτήρια εφεύρεση λοιπόν το πλυντήριο αλλά τι γίνεται με τους επίμονους λεκέδες; Όλοι ξέρουμε πως ο νούμερο ένα επίμονος λεκές είναι αυτός από το λάδι.

Το ήξερες; Έτσι θα εξαφανίσεις όλα τα μικρόβια από το πλυντήριο των πιάτων

Κι όμως, υπάρχει λύση ακόμη και για αυτόν και δεν είναι κάποιο πανάκριβο απορρυπαντικό αλλά ένα υλικό που δεν λείπει από κανένα σπίτι. Ποιο είναι αυτό; Το αλεύρι και συγκεκριμένα το καλαμποκάλευρο.

Πριν βάλεις τα λεκιασμένα σου ρούχα στο πλυντήριο πασπάλισε τα με αλεύρι. Μόλις η πλύση ολοκληρωθεί οι λεκέδες θα έχουν γίνει παρελθόν.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share