Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Μούχλα και υγρασία στο σπίτι; Το λάθος που κάνουμε και δεν «εξαφανίζονται»

Τι πρέπει να αποφεύγετε

28 Μαρτίου 2022 10:16
Μούχλα και υγρασία στο σπίτι; Το λάθος που κάνουμε και δεν «εξαφανίζονται»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η μούχλα στους τοίχους είναι ένα πρόβλημα που ταλαιπωρεί αρκετά νοικοκυριά και πολλές φορές αιτία πρόκλησής της είναι υπεράνω υποψίας αντικείμενα μέσα στο σπίτι, που δεν μας πήγαινε το μυαλό ότι μπορεί να ευθύνονται για αυτό το φαινόμενο.

Δείτε επίσης: Γιατί να βάλετε ένα βαζάκι με ρύζι στα ντουλάπια σας; Υπάρχει σοβαρός λόγος!

Ένα από αυτά είναι και τα ξύλα για το τζάκι. Αν έχετε τζάκι αποφύγετε να διατηρείτε τα ξύλα σας μέσα στο σπίτι. Τα φρεσκοκομμένα ξύλα περιέχουν αρκετή ποσότητα νερού που βγαίνει με τη μορφή υγρασίας στον χώρο. Προτιμήστε να αποθηκεύετε τα ξύλα εκτός σπιτιού.

μούχλα υγρασία λάθος

Πώς να καθαρίσετε τις κουρτίνες μπάνιου αποτελεσματικά

Το καλύτερο σε αυτές τις επιλογές είναι ότι δεν θα χρειαστεί να βγείτε έξω για να αγοράσετε τίποτα. Οι συμβουλές μας απαιτούν συστατικά που πολλοί από εμάς έχουμε στο σπίτι.

1.Οινόπνευμα για να καθαρίσετε τις κουρτίνες μπάνιου

Το οινόπνευμα είναι το κατ ‘εξοχήν απολυμαντικό και όλοι είναι υποχρεωμένοι να το έχουν στο σπίτι τους. Για να το χρησιμοποιήσουμε στις κουρτίνες, θα πρέπει να υγράνουμε ένα σφουγγάρι ή ένα πανί και να το τρίψουμε στην κουρτίνα με κυκλικές κινήσεις. Εστιάστε ειδικά στις περιοχές που είναι περισσότερο λεκιασμένες με μούχλα. Δεν χρειάζεται να το ξεπλύνουμε γιατί το οινόπνευμα θα εξατμιστεί από μόνο του.

2. Ξύδι ή μηλόξυδο

Το ξύδι είναι φυσικό καθαριστικό χάρη στο υψηλό ποσοστό οξικού οξέος που περιέχει. Αν και δεν θα απολυμάνει, θα αφαιρέσει τη βρωμιά και το λίπος που συλλέγεται εκεί από την επαφή της κουρτίνας με σαπούνια, σαμπουάν και μαλακτικά.

Αρχικά, πρέπει να τοποθετήσουμε το ξύδι σε ένα μεγάλο δοχείο, το οποίο θα μας επιτρέψει να βυθίσουμε τις κουρτίνες σε νερό με 2 φλιτζάνια μηλόξυδου. Αφήστε τις κουρτίνες να μουλιάσουν εκεί για 20 λεπτά. Μετά από αυτό, απλώς ξεπλύνετε και οι κουρτίνες θα μοιάζουν σαν καινούργιες.

κουρτινες-μπάνιου

3. Οδοντόκρεμα

Πρόκειται να γνωρίσετε μια άλλη χρήση της οδοντόκρεμας που θα σας εκπλήξει. Για να καθαρίσετε τις κουρτίνες του ντους σας, υγράνετε ένα σφουγγάρι και στη συνέχεια εφαρμόστε μια μεγάλη ποσότητα οδοντόκρεμας σε αυτό. Στη συνέχεια τρίψτε την στους λεκέδες, ξεπλύνετε και οι κουρτίνες σας θα είναι πιο καθαρές από ποτέ.

4. Μαγειρική σόδα

Σε αυτήν την περίπτωση, βυθίστε τις κουρτίνες σε ένα δοχείο με νερό και μαγειρική σόδα και αφήστε τις για λίγα λεπτά. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να βάλετε τις κουρτίνες στο πλυντήριο και να προσθέσετε μαγειρική σόδα.

5. Πλύσιμο με βάση το έλαιο τεϊόδεντρου

Για να προετοιμάσετε αυτό το διάλυμα καθαρισμού θα χρειαστείτε 1 φλιτζάνι νερό, ¼ φλιτζάνι οινόπνευμα, 1 κουταλάκι του γλυκού έλαιο τεϊόδεντρου και 1 δοχείο με ένα μπουκάλι ψεκασμού. Βάλτε τα πάντα στο μπουκάλι και ψεκάστε τα στην κουρτίνα. Στη συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγάρι και ξεπλύνετε.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share