Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Απίστευτο κόλπο: Πώς θα αρωματίσεις το σπίτι σου με ένα απλό σφουγγάρισμα

Μαγικό κόλπο!

27 Μαρτίου 2022 18:45
Απίστευτο κόλπο: Πώς θα αρωματίσεις το σπίτι σου με ένα απλό σφουγγάρισμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τι εννοούμε με αυτό; Ότι, μπορείς σφουγγαρίζοντας να αφήσεις ένα υπέροχο άρωμα στο χώρο με μια απλή κίνηση!

Βάζεις μέσα στον κουβά:

  • 1/4 φλιτζάνι άσπρο ξύδι
  • 1 κουταλιά σούπας υγρό σαπούνι πιάτων
  • Λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σου
  • 9 λίτρα ζεστό νερό από τη βρύση
  • Το ξύδι θα απολυμάνει και θα σκοτώσει τα μικρόβια
  • Το υγρό σαπούνι πιάτων θα καθαρίσει
  • Το αιθέριο έλαιο θα μοσχομυρίσει τον χώρο

Και απόλαυσε, ένα σπίτι μυρωδάτο όσο ποτέ!

Κουζίνα: Το πάμφθηνο υλικό που κάνει «λαμπίκο» την κεραμική εστία

Η λύση είναι μία σίγουρα την έχετε ξανακούσει αλλά έχει σημασία και ο τρόπος. Στόχος μας είναι να κάνουμε τα μάτια της κεραμικής εστίας να λάμπουν χωρίς να έχουν γρατζουνιές. Αυτό θα το καταφέρουμε με την αγαπημένη μας μαγειρική σόδα και δύο πανάκια, ένα στεγνό και ένα βρεγμένο.

Ρίχνουμε πάνω στα μάτια την μαγειρική σόδα έτσι ώστε να καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος τους και με το στεγνό πανάκι τρίβουμε (όχι με πολύ δύναμη) όλες τις επιφάνειες. Έπειτα, κάνουμε την ίδια διαδικασία με το βρεγμένο πανάκι, ενώ φροντίζουμε η σόδα να πάει παντού. Τέλος, ξεπλένουμε καλά τα πανάκι και καθαρίζουμε τις επιφάνειες από τα υπολείμματα σόδας. Έτοιμη!

Ξέχασε το τηγάνι στο μάτι και πήρε φωτιά – Μόλις έριξε μαγειρική σόδα είδε…

κεραμικη-εστια

Ανακαλύψαμε ακόμη μια χρηστική ιδιότητα της μαγειρικής σόδας που μέχρι πρότινος αγνοούσαμε και μείναμε πραγματικά άφωνοι. Τι συμβαίνει όταν πιάσει φωτιά το τηγάνι μας;

Δεν είναι λίγες οι χρήσεις της μαγειρικής σόδας που κανείς δεν γνώριζε μα τελικά αποδείχθηκαν σωτήριες λύσεις. Είναι ένα προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο και να μας χαρίσει μικρά θαύματα τόσο σε θέματα καθαριότητας, όσο και σε θέματα ομορφιάς.

Έχει συμβεί πολλές φορές να ξεχάσουμε το μάτι της κουζίνας ανοιχτό και κατά συνέπεια να δημιουργηθεί μια μικρή εστία φωτιάς στο τηγάνι μας. Πριν βιαστείτε να ρίξετε νερό ή να σκεπάσετε με μια πετσέτα, η πιο εύκολη λύση είναι να ρίξετε μαγειρική σόδα. Κατά αυτόν τον τρόπο καταφέρνετε να σβήσετε τη φωτιά και ταυτόχρονα να απομακρύνεται τον καπνό που έχει καταπνίξει το χώρο σας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share