Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Βούλωσε η λεκάνη; Με ξύδι και ακόμη 1 φυσικό υλικό δίνετε τέλος στο πρόβλημα

Άμεσα αποτελέσματα!

27 Μαρτίου 2022 16:35
Βούλωσε η λεκάνη; Με ξύδι και ακόμη 1 φυσικό υλικό δίνετε τέλος στο πρόβλημα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το βούλωμα της λεκάνης του μπάνιου είναι ένα σύνηθες πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, λόγω λάθους διαχείρισης των απορριμμάτων της τουαλέτας και άλλων παραγόντων.

Οι λύσεις για την αντιμετώπισή του είναι πολλές. Εκτός από τη χρήση απορρυπαντικών μπορείτε να καταφύγετε σε πιο φυσικές λύσεις, όπως η μείξη σόδας και ξυδιού. Αυτά τα υλικά, μπορούν να συμβάλλουν και στην απομάκρυνση των μυρμηγκιών από το σπίτι.

Δείτε τα βήματα

βουλωμένη λεκάνη

Ρίχνετε άφθονο νερό στη λεκάνη. Έπειτα, ρίχνεις μία κούπα γεμάτη με μαγειρική σόδα. Αφήστε το να δράσει για 5 λεπτά και ρίξτε μία κούπα με ξύδι. Σε αυτό το σημείο το μείγμα σας θα πρέπει να δράσει για ακόμη 10 λεπτά, ώστε να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε νερό και χύστε το μέσα στην λεκάνη. Το τελευταίο βήμα θα βοηθήσει οποιοδήποτε υπόλειμμα εμπόδιζε τη σωλήνωση της λεκάνης να φύγει.

Λεκέδες στα πλακάκια; Με ξύδι, λεμόνι και μαγειρική σόδα θα λάμπουν ξανά!

Τα πλακάκια διακοσμούν πολλούς χώρους του σπιτιού όπως το μπάνιο, την κουζίνα, το σαλόνι ή τις βεράντες σας. Επειδή λοιπόν καλύπτουν μεγάλο μέρος του σπιτιού θέλουμε να διατηρούμε τα πλακάκια όσο πιο καθαρά και λαμπερά γίνεται. Πολλές φορές όμως όσο και να φροντίζουμε την καθαριότητά τους δημιουργούνται κάποιοι δύσκολοι λεκέδες που μας δυσκολεύουν τη ζωή. Αυτοί οι λεκέδες στα πλακάκια μπορεί να είναι η σκουριά, στάμπες από γλάστρες ακόμα και λεκέδες από ξεραμένα φαγητά.

Σε κάθε περίπτωση ότι λεκές και αν είναι χαλάει την εικόνα του δαπέδου μας και θέλουμε να τον εξολοθρεύσουμε άμεσα. Πως θα γίνει αυτό όμως; Τις περισσότερες φορές οι δύσκολοι λεκέδες στα πλακάκια δεν φεύγουν με ένα απλό σφουγγάρισμα. Συνήθως πρέπει να πάρετε πιο δραστικά μέτρα αντιμετώπισης. To Athensmagazine.gr σου έχει τη λύση για να καθαρίσεις εύκολα και τα ντουλάπια!

Παρακάτω λοιπόν θα σας δώσουμε κάποιες λύσεις για να αφαιρέσετε και τους πιο δύσκολους λεκέδες από τα πλακάκια σας εύκολα και χωρίς κόπο:

Λεμόνι και αλάτι

Οι δύσκολοι λεκέδες στα πλακάκια αφαιρούνται με υλικά που έχετε στο σπίτι σας χωρίς να μπείτε σε επιπλέον έξοδα. Το πιστεύετε? Το λεμόνι και το αλάτι είναι κάποια από αυτά τα υλικά. Η διαδικασία που ακολουθείτε είναι πολύ απλή. Αρχικά βάζετε πάνω στο λεκέ λεμόνι και αλάτι. Στην συνέχεια το αφήνετε να δράσει για μία ώρα περίπου. Μόλις περάσει η ώρα παίρνετε ένα σφουγγαράκι και τρίβετε έντονα το σημείο του λεκέ. Τέλος μόλις ο λεκές στο πλακάκι έχει εξαφανιστεί, ξεπλένετε με πολύ νερό.

Ξύδι και μαγειρική σόδα

Κάποια άλλα σπιτικά υλικά που μπορούν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τους δύσκολους λεκέδες στα πλακάκια είναι το ξύδι, η μαγειρική σόδα και το αλάτι. Πως να καθαρίζουν τα πλακάκια σας με αυτά τα τρία υλικά? Απλά φτιάχνετε ένα μείγμα με ξύδι και μαγειρική σόδα. Βάζετε αρκετή ποσότητα μαγειρική σόδας πάνω και γύρω από τον λεκέ και στην συνέχεια ρίχνετε δύο κουταλιές της σούπας ξύδι. Αμέσως θα παρατηρήσετε αντίδραση στα δύο αυτά υλικά. Το αφήνετε να δράσει για 5 λεπτά. Στην συνέχεια το καθαρίζετε με ζεστό νερό. Αν παρατηρήσετε ότι ο λεκές επιμένει επαναλάβετε την διαδικασία και χρησιμοποιήστε και την ειδική σπάτουλα για να την αφαίρεση.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share