Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Το τέλειο καθάρισμα της τουαλέτας με μαγειρική σόδα

Θα σας λύσει τα χέρια!

24 Μαρτίου 2022 23:02
Το τέλειο καθάρισμα της τουαλέτας με μαγειρική σόδα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η λεκάνη της τουαλέτας λερώνεται πολύ εύκολα και γι' αυτό πρέπει να την καθαρίζει συχνά. Ωστόσο, αν θέλεις να το κάνεις με σωστό και αποτελεσματικό τρόπο ακολούθησε την παρακάτω συμβουλή.

Παράλληλα, αυτός είναι ο εύκολος τρόπος για να αφαιρέσεις την κιτρινίλα από την λεκάνη της τουαλέτας.

Το τέλειο καθάρισμα της τουαλέτας με μαγειρική σόδα

Τι πρέπει να κάνεις

Η χλωρίνη είναι αυτή που θα διατηρήσει ζωντανό το λευκό χρώμα της τουαλέτας σου. Όμως αν θες ένα πιο φυσικό και απλό καθαρισμό, η μαγειρική σόδα θα σου δώσει την λύση. Δημιούργησε ένα σπρέι με μισή κούπα νερό, μισή κούπα λευκό ξύδι και μισή κούπα σόδα και ψέκασε το εσωτερικό της λεκάνης σου. Τρίψε τοπικά με το βουρτσάκι και άφησέ το να δράσει χωρίς να πατήσεις το καζανάκι. Επίσης, αν αφήσεις την σόδα να δράσει ολόκληρο το βράδυ, το οξύ της θα διώξει το πουρί της λεκάνης. Επανέλαβέ το μερικά βράδια ακόμη και θα εξαφανιστεί εντελώς!

Καθαρίστε την τουαλέτα σας σε 2' με αυτό το ιδιαίτερο εργαλείο

Το καθάρισμα της τουαλέτας πέρα από μια αηδιαστική δουλειά είναι και πολύ βαρετή. Είναι το τελευταίο πράγμα που θέλετε να κάνετε μέσα στην ημέρα σας αλλά και ένα από τα πιο σημαντικά.

Παράλληλα, δείτε πως θα καθαρίσετε τις κιτρινίλες από τη λεκάνη

Ασχέτως με το πόσο συχνά το κάνετε, ο σωστός τρόπος για να έχετε μια τουαλέτα που όχι μόνο δείχνει καθαρή αλλά είναι κιόλας, είναι ο παρακάτω.

Με τη βοήθεια ενός κατσαβιδιού θα μπορείτε πολύ γρήγορα να έχετε μπροστά σας μια πεντακάθαρη τουαλέτα που μυρίζει πολύ όμορφα και είναι και πεντακάθαρη.

Καθαρίσετε την τουαλέτα σας σε 2' με αυτό το ιδιαίτερο εργαλείο

Όταν καθαρίζετε την τουαλέτα σας με κλασικά πανιά υπάρχουν κάποια σημεία που δεν μπορείτε να φτάσετε. Έτσι η τουαλέτα σας μπορεί να δείχνει καθαρή αλλά δεν είναι στο 100% της.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι τα εξής:

  • Αφαιρέστε με τη βοήθεια του κατσαβιδιού το καπάκι της τουαλέτας και το κάθισμά της. Μόλις τα καταφέρετε έχετε πλήρη πρόσβασε σε όλα εκείνα τα σημεία που θέλουν πραγματικό καθάρισμα.
  • Με τη βοήθεια του κατσαβιδιού πάλι, αφού το καλύψετε με ένα πανί, περάστε όλο το σημείο κάτω από το κάθισμα της τουαλέτας. Κάντε το με λίγη χλωρίνη και επιμείνετε αρκετά μέχρι να καθαρίσετε εντελώς το σημείο.
  • Δεν χρειάζεται να κάνετε την παραπάνω διαδικασία κάθε φορά που καθαρίζετε το μπάνιο σας αλλά φροντίστε να το κάνετε μια φορά το μήνα ή και μια φορά στους έξι μήνες.
 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share