Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Λάθος στα μακαρόνια: Μαγειρικό σφάλμα να ρίχνετε κρύο νερό κατά το σούρωμα

Ένα λάθος που το κάνουν πολλοί

24 Μαρτίου 2022 12:47
Λάθος στα μακαρόνια: Μαγειρικό σφάλμα να ρίχνετε κρύο νερό κατά το σούρωμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αγαπημένο φαγητό για όλους είναι τα μακαρόνια. Είναι εύκολο για να φτιάξεις και με ό,τι σάλτσα και αν το συνοδεύσεις θα βγει πεντανόστιμο.

Κι όμως, είναι πολλές οι φορές που ακόμη και σε ένα τόσο απλό πιάτο μπορεί να κάνουμε και λάθη, δείτε το λάθος που κάνουμε όλοι και βλάπτουμε τον οργανισμό μας.

Πώς θα καταλάβεις ότι τα μακαρόνια είναι έτοιμα χωρίς να τα δοκιμάσεις

Για ένα περίεργο λόγο, σχεδόν όλοι έχουμε συνηθίσει αφού βράσουν τα μακαρόνια να τα σουρώνουμε και να τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Ο πιο προφανής λόγος είναι για να τα κρυώσουμε αλλά ουσιαστικά όχι απλά δεν έχει νόημα, αλλά καταστρέφει και το γεύμα σας.

μακαρονια-σουρωμα

Ο λόγος που το κρύο νερό είναι λάθος στο σούρωμα της μακαρονάδας

Το κρύο νερό είναι αυτό που θα κάνει τα μακαρόνια σας να χάσουν τη γεύση και το άμυλο τους και παράλληλα, μόλις τα σερβίρετε θα παρατηρήσετε πως η σάλτσα δεν θα “κολλάει” πάνω στα ζυμαρικά σας. Μήπως, λοιπόν ήρθε η ώρα να κόψετε αυτή την “κακή συνήθεια”;

Στο 90% του πληθυσμού αρέσουν τα μακαρόνια, οι μακαρονάδες και κάθε είδους παρασκευή που βασίζεται σε ανάλογα ζυμαρικά. Όμως, στο βίντεο παρακάτω δίνεται μία διαφορετική ιδέα για το πως μπορούμε να φτιάξουμε μία μακαρονάδα με λουκάνικα, με έναν πολύ δημιουργικό τρόπο και μπορεί να σας ενθουσιάσει!

Μέσα σε ένα μπουκάλι βάζει τα μακαρόνια - Ο λόγος; Απίστευτος!

Το απίστευτο κόλπο! Αν βάλετε μακαρόνια σε ένα πλαστικό μπουκάλι θα μάθετε κάτι που δεν ξέρατε έως σήμερα. Τι σχέση μπορεί να έχει ένα πλαστικό μπουκάλι με τη μακαρονάδα; Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε ένα απίστευτο κόλπο για να μετράτε μεμονωμένες μερίδες σπαγγέτι, ενώ μάλιστα σας έχουμε κι ένα ακόμη μυστικό για την χρήση της κουτάλας. Αυτό σίγουρα θα έρθει χρήσιμο την επόμενη φορά που θα πρέπει να μαγειρέψετε για μια ομάδα φίλων!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share