Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Ασπιρίνη στο πλυντήριο ρούχων – Το αποτέλεσμα; Θα σας αφήσει έκπληκτους

Ένα αποτέλεσμα που θα σας αφήσει με το στόμα ανοιχτό!

21 Μαρτίου 2022 10:07
Ασπιρίνη στο πλυντήριο ρούχων – Το αποτέλεσμα; Θα σας αφήσει έκπληκτους
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ακούγεται ασυνήθιστο όμως το πιο χρησιμοποιημένο φάρμακο, η ασπιρίνη, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλους τρόπους. Όπως στην περίπτωση που βάλετε ασπιρίνη στο πλύσιμο των ρούχων τότε θα δείτε ένα μαγικό αποτέλεσμα με τα ρούχα σας.

Δείτε επίσης: Έβαλε χυμό λεμονιού στο πλυντήριο ρούχων και το αποτέλεσμα ήταν φανταστικό

Αυτό το εκπληκτικό τέχνασμα μπορεί να αντικαταστήσει αποτελεσματικά το λευκαντικό και όλα τα προϊόντα απομάκρυνσης των λεκέδων. Λίγα μόνο χάπια ασπιρίνης στο πλύσιμο είναι το μόνο που χρειάζεστε για να διατηρήσετε τη λευκότητα των ρούχων σας. Το καλύτερο απ’ όλα, θα κρατήσετε τον προϋπολογισμό σας ανέπαφο!

Τί ακριβώς πρέπει λοιπόν να κάνετε για να αποκαταστήσετε τη λευκότητα των ρούχων σας και να αφαιρέσετε αποτελεσματικά τους λεκέδες; Παράλληλα, κάντε το πλυντήριο σας να λάμπει και να μυρίζει υπέροχα με αυτό τον πανέξυπνο τρόπο.

πλυντηριο-ρουχων

Πως να χρησιμοποιήσετε την ασπιρίνη στο πλυντήριο ρούχων

Ξεκινήστε διαλύοντας 5 δισκία ασπιρίνης των 300mg σε 7.5 λίτρα ζεστό νερό. Στη συνέχεια, μουλιάστε τα λευκά σας ρούχα στο μείγμα και αφήστε τα μέσα στο νερό όλη τη νύχτα.

Το πρωί, μεταφέρετε τα ρούχα στο πλυντήριό σας, προσθέστε μερικά ακόμα δισκία ασπιρίνης και ξεκινήστε τον κύκλο πλύσης. Σε αντίθεση με τα λευκαντικά του εμπορίου, αυτή η μέθοδος λεύκανσης είναι απολύτως ασφαλής και δεν καταστρέφει τα υφάσματα. Αντίθετα, αφαιρεί τη βρωμιά και τους λεκέδες με τον πλέον αποτελεσματικό τρόπο. Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, τα ρούχα σας θα έχουν απίστευτη φρεσκάδα!

Μαγειρική σόδα στο πλυντήριο ρούχων – πως να τη χρησιμοποιήσετε

Η μαγειρική σόδα είναι ασφαλής για όλα τα πλυντήρια, έχει πολλές χρήσεις και ιδιαίτερα φιλική προς το περιβάλλον. Ας δούμε, όμως, τι μπορείτε να κάνετε στα ρούχα με αυτήν.

Εξαφανίστε τις μυρωδιές των ρούχων

Η σόδα βοηθάει στην εξισορρόπηση των επιπέδων pH στο νερό του πλυντηρίου. Προσθέστε ½ φλιτζάνι σε κάθε πλυντήριο που βάζετε – θα ενισχύσει την δράση των απορρυπαντικών και θα μειωθούν δραματικά τα βακτήρια. Αν το ρούχο σας μυρίζει πολύ (έχει πχ έντονη μυρωδιά καπνού) μουλιάστε το σε ζεστό νερό με 1-2 φλιτζάνια μαγειρικής σόδας και αφήστε το τη νύχτα. Έπειτα βάλτε το στο πλυντήριο όπως θα κάνατε κανονικά.

Ενισχύστε την λεύκανση

πλυντηριο-ρουχων

Για την λεύκανση των ρούχων συχνά χρησιμοποιείται χλωρίνη. Αν το νερό, όμως, είναι πολύ όξινο ή πολύ αλκαλικό, η λεύκανση χρειάζεται ενίσχυση – και εκεί μπορεί να σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη η σόδα.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λιγότερο λευκαντικό στο πλυντήριο αν το συνδυάσετε με ½ φλιτζάνι μαγειρικής σόδας. Δοκιμάστε το και θα δείτε τα λευκά… λευκότερα!

Χρησιμοποιήστε την ως φυσικό μαλακτικό

Η μαγειρική σόδα βοηθάει στην εξισορρόπηση του pH του νερού, όπως ήδη αναφέραμε παραπάνω, κάτι που την κάνει να λειτουργεί ως φυσικό μαλακτικό. Βάζοντας ½ φλιτζάνι στο πλυντήριο μπορείτε να εξασφαλίσετε πως τυχόν υπολείμματα απορρυπαντικού ή μεταλλικών στοιχείων δεν θα «κάτσουν» στα ρούχα σας και έτσι θα βγουν πιο μαλακά από ποτέ!

Καθαριστικό για το σίδερο

Τέλος, μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό λειαντικό. Αν θέλετε να απομακρύνετε υπολείμματα που υπάρχουν στην πλάκα του σίδερου σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να φτιάξετε μια πάστα με σόδα και νερό. Χρησιμοποιώντας ένα λευκό ύφασμα τρίψτε το σίδερο με την πάστα. Ολοκληρώστε τη διαδικασία καθαρίζοντας το σίδερο με ένα νωπό πανί με λευκό ξύδι.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share