Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

Κάντε τις αράχνες παρελθόν με αυτά τα 3 φυσικά κόλπα

Δεν θα τις ξαναδείτε στο σπίτι σας

14 Μαρτίου 2022 10:58
Κάντε τις αράχνες παρελθόν με αυτά τα 3 φυσικά κόλπα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αράχνες μπορείς να συναντήσεις σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού, αν και δείχνουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στις γωνίες και σε διάφορες σχισμές και εσοχές που υπάρχουν, τόσο στους τοίχους όσο και στις πόρτες και τα έπιπλα.

Δείτε τι συνέβη σε έναν άνδρα όταν αγόρασε μπανάνες

Κάποια είδη αραχνών είναι δηλητηριώδη, ενώ φυσικά υπάρχουν και οι ακίνδυνες, οι οποίες είναι και οι περισσότερες εδώ στην Ελλάδα.

Όπως και να χει όμως, κανείς δεν θέλει να τις βλέπει στο σπίτι του να κρέμονται από το ταβάνι και να έχουν καλύψει με τον ιστό τους διάφορα αντικείμενα του σπιτιού. Είναι απίστευτα αντιαισθητικό και ένα δείγμα ότι λείπει η σωστή καθαριότητα, πράγμα που φυσικά δεν είναι καλό για την υγεία σου.

Πως μπορείς όμως να απαλλαγείς από την παρουσία τους και να διατηρήσεις το σπίτι σου καθαρό; Υπάρχουν διάφορα αποτελεσματικά εντομοαπωθητικά στην αγορά τα οποία μπορείς να προμηθευτείς, αλλά γιατί να μην τις εξαφανίσεις από το σπίτι σου με μερικούς φυσικούς και σχεδόν ανέξοδους τρόπους;

Κάντε τις αράχνες παρελθόν με αυτά τα 3 φυσικά κόλπα

Δείτε 3 φυσικά οικονομικά κόλπα για να πείτε αντίο στις αράχνες

  • Λευκό ξύδι

Ήξερες ότι το λευκό ξύδι είναι τόσο αποτελεσματικό στο να διώχνει και την πιο μικρή αραχνούλα; Λειτουργεί ως απωθητικό για την αράχνη, με αποτέλεσμα να την ωθεί έξω από το σπίτι.

Αυτό που θα πρέπει να κάνεις είναι να γεμίσεις ένα μπουκάλι ψεκασμού με λευκό ξύδι και νερό και να ψεκάσεις μέσα στις εσοχές, στις γωνίες, αλλά και τις και σχισμές. Αν το κάνεις αυτό καθημερινά θα έχεις πολύ καλύτερα αποτελέσματα.

  • Βάλε φλούδες εσπεριδοειδών

Οι καλές μας αραχνούλες μισούν όλα τα είδη των εσπεριδοειδών, οπότε μπορούμε να τις ευχαριστήσουμε για την επίσκεψη τους “κερνώντας” τες μερικές φλούδες από τέτοιου είδους φρούτα.

Τρίψε λοιπόν τις φλούδες των εσπεριδοειδών στις περιοχές που τις βλέπεις συχνότερα, όπως τα περβάζια, τα ράφια και τις γωνίες των επίπλων.

  • Βάλε τσάι μέντας

    Το τσάι μέντας μόνο καλό μπορεί να μας κάνει. Βοηθάει τον οργανισμό μας, αναζωογονεί τον αέρα του σπιτιού όσο είναι ακόμη ζεστό και το σιχαίνεται κάθε αράχνη.

    Αφού βάλεις λοιπόν το φακελάκι από το τσάι σου στο νερό, όταν θα είναι έτοιμο το τσαγάκι σου, αντί να πετάξεις το φακελάκι βάλτο στα σημεία που μαζεύονται οι αράχνες. Και μόνο στην μυρωδιά θα ψάχνουν τρόπο να εξαφανιστούν από το σπίτι σου.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share