Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Επτά αντικείμενα μέσα στο σπίτι που μεταφέρουν μικρόβια και πρέπει να απολυμαίνουμε πιο συχνά από όσο νομίζαμε

Ποια αποτελούν εστία μικροβίων;

13 Μαρτίου 2022 13:17
Επτά αντικείμενα μέσα στο σπίτι που μεταφέρουν μικρόβια και πρέπει να απολυμαίνουμε πιο συχνά από όσο νομίζαμε
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Πολλά από τα αντικείμενα που βρίσκονται στο σπίτι, αποτελούν εστία μικροβίων και πολλά από τα μικρόβια αυτά μεταφέρονται στον ανθρώπινο οργανισμό. Είναι ανάγκη αυτές οι εστίες μικροβίων να καθαρίζονται τακτικά και για αυτό παραθέτουμε στο παρακάτω άρθρο τη λίστα των αντικειμένων που οφείλετε να απολυμαίνετε.

Ξύδι: 7 εκπληκτικοί, εύκολοι και οικονομικοί τρόποι για να το χρησιμοποιήσετε στον κήπο ή την αυλή σας

– Η οθόνη τηλεόρασης και κυρίως το τηλεχειριστήριο: Ένα από τα πιο πολυχρησιμοποιημένα αντικείμενα στο σπίτι δεν είναι άλλο από το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης. Και δεν αναφέρομαι στη χρήση από ένα μόνο άτομο αλλά από ολόκληρη την οικογένεια. Το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με την οθόνη της τηλεόρασης. Όταν αγγίζεις τα εξής αντικείμενα, μεταφέρονται σε αυτά τα μικρόβια που υπήρχαν στο χέρι σου και έτσι περνούν και στον επόμενο που θα τα αγγίξει! Φρόντισε λοιπόν να καθαρίσεις και να απολυμάνεις τις δύο αυτές πηγές μικροβίων!

– Τα πόμολα από τις πόρτες: Εξίσου βλαβερά για την υγεία σου αλλά και την υγεία των γύρω σου είναι τα πόμολα. Αλήθεια εσύ από πότε έχεις να καθαρίσεις αυτές τις τόσο δα μικρές λεπτομέρειες μα της πόρτας; Είναι η αλήθεια ότι πολλές φορές παραγκωνίζονται σε ένα νοικοκυριό με μία πολυάσχολη νοικοκυρά. Ωστόσο, επειδή ο κίνδυνος είναι μεγάλος ήθελα να σου επιστήσω τη προσοχή για το συγκεκριμένο σημείο.

σπιτι-απολυμανση

Ποια είναι τα αντικείμενα του σπιτιού που οφείλουμε να απολυμαίνουμε

– Οι διακόπτες φωτός: Φυσικά, παράλληλα με τα πόμολα, έχουμε και τους διακόπτες από τα φώτα. Μπορεί να σου φαίνεται πολύ λεπτομέρεια αλλά πραγματικά πρέπει να αναθεωρήσεις. Διότι, τόσο εσύ όσο και ο οποιοσδήποτε άλλος που βρίσκεται στο ίδιο σπίτι με εσένα, χρησιμοποιεί καθημερινώς τα συγκεκριμένα κουμπάκια.

– Από τα πιο σημαντικά αντικείμενα που θέλουν απολύμανση, το πληκτρολόγιο και ο υπολογιστής: Δύο ακόμα αντικείμενα που χρειάζονται προσοχή αποτελούν ο υπολογιστής και το πληκτρολόγιο. Όπως και η τηλεόραση, έτσι κι ο υπολογιστής είναι αγαπημένη ηλεκτρονική συσκευή ολόκληρης της οικογένειας. Γι' αυτό τον λόγο, σου συνιστώ να βρεις τις οδηγίες καθαρισμού της οθόνης και του πληκτρολογίου και να τα απολυμαίνεις όσο πιο συχνά μπορείς!

– Το κινητό τηλέφωνο που είναι η μεγαλύτερη πηγή μικροβίων: Δεν θα μπορούσα να παραλείψω το συγκεκριμένο από αυτή τη λίστα. Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες πηγές μικροβίων. Αυτό, διότι το προσωπικό σου κινητό τηλέφωνο, τείνεις και να το χρησιμοποιείς πολύ στη διάρκεια μίας ημέρας. Επιπλέον, να το ακουμπάς σε όχι και τόσο καθαρές επιφάνειες. Φρόντισε λοιπόν να το καθαρίζεις γιατί εκτός από τη μεγαλύτερη βοήθειά σου, ενδεχομένως μπορεί να εξελιχθεί και στον μεγαλύτερο εχθρό σου!

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share