Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Γρατσουνιές στα ξύλινα έπιπλα; Δεν φαντάζεστε με τι διορθώνονται! Δοκιμάστε το

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με ένα... καρύδι!

12 Μαρτίου 2022 11:18
Γρατσουνιές στα ξύλινα έπιπλα; Δεν φαντάζεστε με τι διορθώνονται! Δοκιμάστε το
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχετε γρατσουνιές σε ξύλινα έπιπλα και δεν γνωρίζετε πως να τις αφαιρέσετε; Κι όμως υπάρχει τρόπος, φυσικός και ανέξοδος. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε… με ένα καρύδι!

Το καρύδι περιέχει έλαιο που μπορεί να διεισδύσει στη γρατζουνιά και να “θρέψει” το κατεστραμμένο ξύλο, καλύπτοντας παράλληλα το κενό. Τρίψτε απαλά κατά μήκος της γρατσουνιάς με ένα καρπό καρυδιού. Αφήστε μερικά λεπτά να “ποτίσει” το λάδι του καρπού και μετά σκουπίστε με πανί ώστε να φύγουν τα περιττά υπολείμματα καρπού γύρω από τη γρατσουνιά.

Το κόλπο της θείας Φιλιώς: Έτσι θα καθαρίσετε αποτελεσματικά το σφουγγάρι με ξύδι

ξιδι-σφουγγαρι

Η ιστορία του ξυδιού ξεκινάει από πολύ παλιά. Η παλαιότερη γνωστή χρήση ξυδιού, χρονολογείται περίπου πριν από 10.000 χρόνια, ενώ το αρωματικό ξύδι φαίνεται πως παράγεται και να πωλείται ως εμπορικό προϊόν εδώ και περίπου 5.000 χρόνια.

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε πως θα ξεβουλώστε τον νεροχύτη σας σε 15 δευτερόλεπτα.

Αναφορές για τη χρήση ξυδιού έχουμε από τους Βαβυλώνιους, του Αιγύπτιους, τον Ιπποκράτη, τους Κινέζους μέχρι και σήμερα. Οι Έλληνες το χρησιμοποιούσαν ευρύτατα στη μαγειρική και φαίνεται να είναι οι πρώτοι που διέκριναν διαφορές στην ποιότητα σύμφωνα με τον τόπο προέλευσης. Για τους Ρωμαίους αποτελούσε το βασικό ποτό, αναμιγμένο με νερό.

Καθάρισμα σφουγγαριών κουζίνας

ξιδι-σφουγγαρι

Το ξύδι χρησιμοποιείτε μέχρι και σήμερα για το καθάρισμα πολλών σημείων και αντικειμένων. Ένα από τα αντικείμενα που μπορεί να καθαρίσει και να απολυμάνει είναι τα σφουγγαράκια κουζίνας.

Εκτέλεση

Μουλιάστε όλα τα σφουγγάρια που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σε μια λεκάνη με ξύδι και αφήστε τα εκεί ένα ολόκληρο βράδυ. Στη συνέχεια στίψτε τα και αφήστε να στεγνώσουν εντελώς πριν τα χρησιμοποιήσετε ξανά.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share