Κυριακή, 05 Φεβρουαρίου 2023

Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε μέρα

Τι λένε οι ειδικοί;

10 Μαρτίου 2022 13:42
Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε μέρα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έρευνες έχουν αποδείξει πως καλό είναι να στρώνετε το κρεβάτι σας καθημερινά για ψυχολογικούς λόγους αλλά και για λόγους οργάνωσης και τάξης. Μια νέα έρευνα, όμως, έρχεται να ταράξει τα νερά και υποστηρίζει πως για το καλό της υγείας μας καλό θα είναι να μη στρώνουμε συνέχεια το κρεβάτι μας.

Παράλληλα, δείτε τι θα συμβεί στο σώμα σας αν δεν αλλάζετε συχνά τα σεντόνια

Γνωρίζετε τα ακάρεα σκόνης; Πρόκειται για μικροοργανισμούς που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι αλλά είναι κυριολεκτικά παντού μέσα στο σπίτι! Συγκεκριμένα στο κρεβάτι σας υπάρχουν πάνω από ενάμιση εκατομμύριο ακάρεα.

Και εκεί που πιστεύαμε πως δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για να απαλλαγούμε από αυτά τα αηδιαστικά ακάρεα, μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Kingston τονίζει πως υπάρχει τρόπος να σκοτώσετε τα ακάρεα απλά αποφεύγοντας να στρώσετε το κρεβάτι σας.

 Για αυτό το λόγο δεν πρέπει να στρώνετε το κρεβάτι σας κάθε μέρα

Συγκεκριμένα τα ακάρεα σκόνης ευδοκιμούν σε ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον. Έτσι η έρευνα ισχυρίζεται πως για να απαλλαγούμε από αυτά αρκεί να αφήσουμε το κρεβάτι μας άστρωτο.

«Αφήνοντας ένα κρεβάτι άστρωτο κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να βοηθήσει στο να αφαιρεθεί η υγρασία από τα σεντόνια και το στρώμα. Τα ακάρεα αφυδατώνονται και πεθαίνουν», δηλώνει ο Dr. Stephen Pretlove, επικεφαλής της έρευνας.

Επειδή, όμως, εμείς δεν πιστεύουμε πάντα όλα όσα ακούμε κάναμε λίγη ακόμα έρευνα μόνοι μας και ανακαλύψαμε πως τα ακάρεα βρίσκονται κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά στου σπιτιού μας. Οπότε το να σκοτώσετε μερικά με το να μην στρώνετε το κρεβάτι σας δεν κάνει και κάποια σπουδαία διαφορά. Ωστόσο για παν ενδεχόμενο, και επειδή το κρεβάτι είναι ο χώρος που κοιμάστε, αφήστε το ξέστρωτο για να φύγει η υγρασία, τουλάχιστον μέχρι να φάτε πρωινό και να πλυθείτε. Αμέσως μετά μπορείτε να το στρώσετε άφοβα.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share