Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

Το οικονομικό κόλπο για να διατηρήσετε φρέσκες τις μπανάνες σας μόνο με 1 υλικό

Αποτελεσματικό tip!

10 Μαρτίου 2022 09:54
Το οικονομικό κόλπο για να διατηρήσετε φρέσκες τις μπανάνες σας μόνο με 1 υλικό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Οι μπανάνες είναι αγαπημένο φρούτο για μικρούς και μεγάλους. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και μας δίνει ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε μέσα στην ημέρα. Ειδικά το χειμώνα η κατανάλωσή τους είναι απεριόριστη.

Παράλληλα, δείτε πως να μην μαυρίζουν τα κομμένα φρούτα

Ένα λάθος που κάνουν πολλοί είναι να αγοράζουν πολλές μπανάνες, οι οποίες δεν προλαβαίνουν να καταναλωθούν στην ώρα τους με αποτέλεσμα να ξεμένουν στο καλάθι και να σαπίζουν.

Όχι πια! Υπάρχει κόλπο να διατηρήσετε φρέσκες τις μπανάνες μόνο με ένα υλικό. Τη πλαστική μεμβράνη!

Για να κρατήσετε τις μπανάνες σας φρέσκιες για περισσότερο καιρό μπορείτε να καλύψετε με πλαστική μεμβράνη το κοτσάνι τους.

Με αυτό τον τρόπο εμποδίζετε το αιθυλένιο που απελευθερώνουν από το κοτσάνι τους να φτάσει στην υπόλοιπη μπανάνα και να ωριμάσει πριν την ώρα της. Δοκιμάστε το και θα μας θυμηθείτε!

Το οικονομικό κόλπο για να διατηρήσετε φρέσκες τις μπανάνες σας

Το μυστικό για πυρέξ που αστράφτει από καθαριότητα με ελάχιστο κόπο

Από τότε που βγήκαν τα πυρέξ, δεν χάθηκε το φιλότιμο, αλλά σίγουρα οι νοικοκυρές απέκτησαν έναν ακόμη πονοκέφαλο, αφού το καθάρισμά τους γίνεται όλο και πιο δύσκολο με τον καιρό. Δείτε πώς θα κάνετε το σκεύος πάλι διάφανο και πεντακάθαρο σαν κρύσταλλο.

Παράλληλα, δείτε το κόλπο της γιαγιάς για να μην μυρίζει το σπίτι σας μετά το σφουγγάρισμα

Είναι πραγματικά από τα πιο δύσκολα σκεύη της κουζίνας όσον αφορά το καθάρισμα, αλλά δεν θα ήμασταν the home issue αν δεν βρίσκαμε τη λύση σε κάθε σας πρόβλημα! Αφού δοκιμάσαμε διάφορες συνταγές καταλήξαμε στην καλύτερη και δεν είναι άλλη από τη μαγειρική σόδα και το σαπούνι πιάτων.

Ξεκινήστε βάζοντας μαγειρική σόδα και απορρυπαντικό πιάτων σε όλη την προβληματική επιφάνεια που έχει τα γνωστά μαύρα στίγματα. Προσθέστε ζεστό νερό και αφήστε το πυρέξ να μουλιάσει για 15 λεπτά. Στη συνέχεια πάρτε ένα τραχύ σφουγγάρι και ξεκινήστε το τρίψιμο. Στα σημεία που τα στίγματα επιμένουν ρίξτε επιπλέον μαγειρική σόδα. Ξεπλύντε με ζεστό νερό και το πυρέξ θα είναι σαν να το αγοράσατε μόλις.

Και για να σας γλιτώσουμε από τον κόπο, μην δοκιμάσετε να καθαρίσετε το πυρέξ σας με λευκό ξύδι. Το δοκιμάσαμε και το αποτέλεσμα ήταν απλά απογοητευτικό. Περιμέναμε περισσότερα από αυτό το κατά τα άλλα σπουδαίο καθαριστικό για την κουζίνα. Επίσης δοκιμάσαμε σαπούνι πιάτων και αλουμινόχαρτο (μια συνταγή που συνιστούν πολλά site) και το πυρέξ μας έγινε ακόμα πιο χάλια από ότι ήταν.

Όπως φαίνεται λοιπόν η λύση είναι η μαγειρική σόδα και το απορρυπαντικό πιάτων. Δοκιμάστε το και θα εκπλαγείτε με το αποτέλεσμα. Αν ωστόσο έχετε κάνει και τα δικά σας πειράματα και έχετε βρει και τη δική σας συνταγή καθαρισμού, μοιραστείτε την μαζί μας.

 

Σπίτι

Ροή ειδήσεων

Share